Presna velkost Height – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Presna velkost Height – CSS – Fórum – Programujte.comPresna velkost Height – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marioff0
Expert
26. 6. 2008   #1
-
0
-

Zdravim,

ako dunutit Div pomocou CSS aby mal presne rovnaku vysku ako cela stranka. Div ma position absolute, a top a left 0px,.

Height 100% je len vyska okna prehliadaca. Potrebujem aby tento div prekryl komplet celu stranku, ak je vacsia ako okno prehliadaca, ak je mensia tak potom height 100%. Potrebujem to na podobny efekt ako ma LightBox.

Rozmyslal som aj nad JS, ale do neho sa rozumiem ako koza do kapusty.


Diki za vsetky rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Reklama
Reklama
26. 6. 2008   #2
-
0
-

Jestli ti jde jen o zobrazeni pozadi, tak je velice jednoduchy trik dat tomu prvku tyhle dve vlastnosti:

	padding-bottom: 32767px;

margin-bottom: -32767px;

Ty zapricini, ze se roztahne dolu az do aleluja, ale nebude hmotny.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
marioff0
Expert
26. 6. 2008   #3
-
0
-

Ide mi o DIV , ktory bude roztiahnuty rovnomerne "nad" strankou a bude obsahovat transparentny PNG cim zneprehladni stranku...

tym padding-om a margin-om asi neprimerane moc roztiahnem stranku... ci??

Please skuste mi napisat ako by to CSS mohlo vyzerat

Dakujem velmi pekne..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
26. 6. 2008   #4
-
0
-

Ne,praveze to neni hmotne, takze to stranku neroztahne. Jinak na zakryvani muzes v klidu pouzit div s position absolute na 0 0 a viskou a sirkou 32000 a nemusis nic resit, ja to taky tak delam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
marioff0
Expert
26. 6. 2008   #5
-
0
-

CommanderZ napsal:
Ne,praveze to neni hmotne, takze to stranku neroztahne. Jinak na zakryvani muzes v klidu pouzit div s position absolute na 0 0 a viskou a sirkou 32000 a nemusis nic resit, ja to taky tak delam.



praveze ked som to tak urobil ako pises, tak mi tu stranku zvacsilo o tie hodnoty, ale skusal som to len v opere....

ok vecer tvoje rady vyskusam, a ak to pojde tak ta vynesiem do neba...

zatial diki

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
marioff0
Expert
27. 6. 2008   #6
-
0
-

No tak predsa... NEFUNGUJE, normalne to roztiahne stranku, ako som si myslel. Asi najlepsim riesenim bude JS Script.

Potrebujem presne toto iste (okrem zobrazenia tej fotky): http://www.huddletogether.com/projects/lightbox/


A tu je moj vycuc z JS toho zdrojaka:

//

// getPageScroll()
// Returns array with x,y page scroll values.
// Core code from - quirksmode.org
//
function getPageScroll(){

var yScroll;

if (self.pageYOffset) {
yScroll = self.pageYOffset;
} else if (document.documentElement && document.documentElement.scrollTop){ // Explorer 6 Strict
yScroll = document.documentElement.scrollTop;
} else if (document.body) {// all other Explorers
yScroll = document.body.scrollTop;
}

arrayPageScroll = new Array('',yScroll)
return arrayPageScroll;
}



//
// getPageSize()
// Returns array with page width, height and window width, height
// Core code from - quirksmode.org
// Edit for Firefox by pHaez
//
function getPageSize(){

var xScroll, yScroll;

if (window.innerHeight && window.scrollMaxY) {
xScroll = document.body.scrollWidth;
yScroll = window.innerHeight + window.scrollMaxY;
} else if (document.body.scrollHeight > document.body.offsetHeight){ // all but Explorer Mac
xScroll = document.body.scrollWidth;
yScroll = document.body.scrollHeight;
} else { // Explorer Mac...would also work in Explorer 6 Strict, Mozilla and Safari
xScroll = document.body.offsetWidth;
yScroll = document.body.offsetHeight;
}

var windowWidth, windowHeight;
if (self.innerHeight) { // all except Explorer
windowWidth = self.innerWidth;
windowHeight = self.innerHeight;
} else if (document.documentElement && document.documentElement.clientHeight) { // Explorer 6 Strict Mode
windowWidth = document.documentElement.clientWidth;
windowHeight = document.documentElement.clientHeight;
} else if (document.body) { // other Explorers
windowWidth = document.body.clientWidth;
windowHeight = document.body.clientHeight;
}

// for small pages with total height less then height of the viewport
if(yScroll < windowHeight){
pageHeight = windowHeight;
} else {
pageHeight = yScroll;
}

// for small pages with total width less then width of the viewport
if(xScroll < windowWidth){
pageWidth = windowWidth;
} else {
pageWidth = xScroll;
}


arrayPageSize = new Array(pageWidth,pageHeight,windowWidth,windowHeight)
return arrayPageSize;
}


Vedel by mi niekto poradit ako to funguje, lebo ako JS neni teda moj oblubeny obor....

este raz velkeee diikiiiii

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.32.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
27. 6. 2008   #7
-
0
-

T s tim roztahovanim mi neni jasne, me to neroztahovalo a to jsem to delal jak jsem rikal. Zkus si pohrat s ostatnimi CSS parametry.

Jinak ty funkce jsou podle me spis urcene k umisteni toho okynka s tim obrazkem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Male height v IE — založil D-Fox

Textbox.size (height) — založil ReEvolutionUnderSeaWorld

Iframe auto height — založil VOjta

Firefox a min-height — založil Petr

DIV height:100% — založil Bukage

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý