Ulozeni MultiLine Textboxu do .ini – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ulozeni MultiLine Textboxu do .ini – Visual Basic – Fórum – Programujte.comUlozeni MultiLine Textboxu do .ini – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
GoldenDeath
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 6. 2008   #1
-
0
-

Potřeboval bych poradit jak uložit více řádků z textboxu do .ini nebo do jinýho souboru
protože jediný problém je to že: první řádek to uloží ale druhy už ne
díky za odpověd

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.92.–
Reklama
Reklama
jkonopasek0
Návštěvník
27. 6. 2008   #2
-
0
-

Pokud je to pro VB6, tak následovně

Dim T as String
For I = 1 To SendMessage(Text1.hwnd, EM_GETLINECOUNT, 0, 0)
SendMessage Text1.hwnd, EM_LINEINDEX, I - 1, 0
T = Getline(I - 1, Text1.hwnd) 'uložit obsah proměnné T
Next I

Public Function Getline(ByVal iLine As Long, ByVal lHwnd As Long) As String
Dim bLine() As Byte, lngLen As Long
lngLen = SendMessage(lHwnd, EM_LINELENGTH, SendMessage(lHwnd, EM_LINEINDEX, iLine, 0), 0)
ReDim bLine(lngLen + 1)
bLine(0) = lngLen And 255
bLine(1) = lngLen \ 256
SendMessage lHwnd, EM_GETLINE, iLine, bLine(0)
Getline = Left(StrConv(bLine, vbUnicode), lngLen)
End Function

potřebné deklarace

Declare Function SendMessage Lib "user32" Alias "SendMessageA" (ByVal hwnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, lParam As Any) As Long
Public Const EM_GETLINECOUNT = &HBA
Public Const EM_LINEINDEX = &HBB
Public Const EM_LINELENGTH = &HC1
Public Const EM_GETLINE = &HC4

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Multiline Textbox — založil MassMend

Preg_match_all a multiline — založil prstokladina

Multiline Textbox — založil MassMend

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý