Formular – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Formular – PHP – Fórum – Programujte.comFormular – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Ruda0
Newbie
1. 7. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,
Resim ted malej ukol.. Mam formular kde mam tyto polozky
Jmeno:
Prijmeni:
Vek:

Tyto polozky se generuji pomoci javascriptu takze jich muze byt vice a tudiz jde o pole.. Rad bych se zeptal jak to pak ulozit do databaze? Nebo jaky je na to vhodny zpusob ktery bych mel pouzit? Ja jsem premyslel o tom ze bych to rozdelil podle nejakeho znaku? Takze by v db pak bylo:

Jmeno: Petr; Pavel;Jan ...
Prijmeni: Novak;Kanak;Kroupa
Vek: 20;22;23

Dekuji za kazdou radu..

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.228.–
netman920
Super člen
1. 7. 2008   #2
-
0
-

To Ruda :
ak to bude v poli teda

$meno = Array('peter','martin');

staci to ulozit pomocou foreach

a este napis do akej databazy

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
curo0
Newbie
1. 7. 2008   #3
-
0
-

Vytvoř si prostě víc těch políček, pojmenuj všechna příjmení jako prijmeni a všechna jmena jako jmeno... Pak to již stačí prohnat funkcí foreach

foreach($_POST['prijmeni'] AS $prijmeni)

{
// to co chces provest s $prijmeni
}


Předpokládám že to budeš chtít uložit do MySQL
mysql_connect("server","uzivatel","heslo");

mysql_select_db("databaze");

$jmeno = mysql_real_escape_string(htmlspecialchars($_POST['jmeno']));
$prijmeni = mysql_real_escape_string(htmlspecialchars($_POST['prijmeni']));
if(!is_numeric($_POST['vek'])) { $vek = 0;}

mysql_query("INSERT INTO tabulka SET jmeno='$jmeno', prijmeni='$prijmeni', vek='$vek'");

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.63.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
1. 7. 2008   #4
-
0
-

To Ruda :
je NUTNÉ každý údaj - člověka, nebo co to ukládáš - ukládat zvlášť jako nový záznam.
žádné spojování do více buněk nedělej!

a jak to chceš ukládat, to už je celkem na tobě, protože záleží, jaký jména těm imputum vygeneruješ.
radím:
generuj jména nejak <input type="text" name="clovek[1][jmeno]" />
potom ti to php prevede automaticky na pole a udelas jen

foreach ($_POST['clovek'] as $clovek) {

mysql_query(....insert .... $clovek);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
marioff0
Expert
3. 7. 2008   #5
-
0
-

index.php (index.htm)

<form action="spracuj.php" method="post">

<input type="text" name="meno[1]" />
<input type="text" name="priezvisko[1]" />
<input type="text" name="vek[1]" />

<input type="text" name="meno[2]" />
<input type="text" name="priezvisko[2]" />
<input type="text" name="vek[2]" />

<input type="text" name="meno[3]" />
<input type="text" name="priezvisko[3]" />
<input type="text" name="vek[3]" />

<input type="submit">



spracuj.php
<?php

if (($link = mysql_connect("adresa","uzivatel","heslo"))and(mysql_select_db("nazov_databazi")) {


for ($i = 1; $i <= count($_POST[meno]); $i++) {

$meno = mysql_real_escape_string(htmlspecialchars($_POST[meno][$i]));
$priezvisko = mysql_real_escape_string(htmlspecialchars($_POST[priezvisko][$i]));
if(is_numeric($_POST[vek][$i])) { $vek = $_POST[vek][$i]; } else { $vek = ""; }

mysql_query("INSERT INTO nazov_tabulky VALUES (meno='".$meno."', priezvisko='".$priezvisko."', vek='".$vek."'");

}

echo "Bolo vlozenych <b>".count($_POST[meno])."</b>" záznamov.";
mysql_close($link);

} else {
echo "Chyba pripojenia k DB !";
}


Zdrojak predpoklada ze budu vzdy zadane vsetky udaje. Pocet "inputov" si mozes samozrejme rozsirit, ale vzdy pridavaj cislo naviac v hranatej zatvorke...
Pisane z hlavy, nezarucujem funkcnost. Ak by bol daky problem, napis.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Formulář — založil KiRoS

Formular — založil alan158

Formulář — založil Martin Beseda

Formulář — založil KiRoS

Formular — založil Steve28

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý