Sort v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Sort v PHP – PHP – Fórum – Programujte.comSort v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Smokie0
Expert
1. 7. 2008   #1
-
0
-

Tak ma zaujima jedna vec.

Ake triedenie je pouzite v PHP vo funkcii sort a jej podobnym? V manuali na php.net som sa to nikde nedocital.

Ma to zaujima, pretoze teraz pracujem na jednom skripte, ktory sa snazim co najviac zoptimalizovat, pretoze pracuje s vacsim mnozstvom udajov a hlavne ho najviac spomaluje obrovsky pocet INSERTov do databazy. Takze sa snazim vsetko co sa da urobit co najrychlejsie. Kazda milisekunda dobra. A tak som rozmyslal, ze si urobim vlastnu triedaciu funkciu mergesort.

Neviete niekto?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
1. 7. 2008   #2
-
0
-

určitě se to bude dat vyčíst ze zdrojáků... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Prog.0
Věrný člen
1. 7. 2008   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
Smokie0
Expert
1. 7. 2008   #4
-
0
-

Vdaka za odkazy :) Ten prvy poznam, pomocou neho som urobil vacsiu cast optimalizacie.

Inak som trochu googlil a nasiel som, ze sort pravdepodobne pouziva quicksort algoritmus.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Wideman
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
1. 7. 2008   #5
-
0
-

Zdrojáky php jsem sice neviděl, ale odhadoval bych, že je použit quicksort, který vychází v reálném použití jako nejrychlejší, přestože je teoreticky třeba mergesort v nejhorším případě rychlejší. Pokud bys to chtěl opravdu maximálně zoptimalizovat, tak si spočítej časy různých algoritmů třídění pro různé velikosti vstupních dat a pak podle velikosti vstupních dat v programu přepínej mezi jednotlivými algoritmy. Tak je to myslím i implementováno v C++, kde navíc pokud třídící algoritmus pozná, že se vstupní data jeví jako špatná (dlouho by to trvalo), tak se přepne na jiný třídící algoritmus.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.196.–
Prog.0
Věrný člen
1. 7. 2008   #6
-
0
-

IMHO: Ak si v PHP napíšeš sorter, tak na samotné sortovanie zožerie množstvo času aj samotné vykonávanie PHP kódu, preto si myslím, že natívna funkcia bude podstatne rýchlejšia, keďže je písana na "kapik" nižšej jazykovej úrovni...

Muselo by ísť o fajne nechutný a veľký vstup, aby mohol byť algoritmus mergesort (alebo iný) napísaný v PHP rýchlejší ako quicksort, napísaný v cecku [funkcia sort()]. A aj tak pochybujem, že by bol rýchlejší...

Čisto teoreticky, by sa do toho sortu mohol pridať ďalší parameter, ktorý by hovoril, aký algoritmus sa má použiť...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
1. 7. 2008   #7
-
0
-

Algorytmus napsany v PHP jakozto interpretovanem jazyce nikdy nebude rychlejsi nez vestaveny sort napsany v C nebo v cem to PHP je napsano.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Smokie0
Expert
1. 7. 2008   #8
-
0
-

CommanderZ napsal:
Algorytmus napsany v PHP jakozto interpretovanem jazyce nikdy nebude rychlejsi nez vestaveny sort napsany v C nebo v cem to PHP je napsano.

Na tom nieco moze byt

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Buble sort a select sort — založil Rasťo

Selection sort — založil antybart

Paralelní Sort — založil hoacin

Shell sort v C — založil tomtom

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý