Ukladanie suboru s cislovanim – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ukladanie suboru s cislovanim – C / C++ – Fórum – Programujte.comUkladanie suboru s cislovanim – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tomas
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
1. 7. 2008   #1
-
0
-

Dobry den prajem.
Vytvaram si vlastnu aplikaciu v c++ builderi 5. Chcem aby sa v urcitych intervaloch ukladal vytvoreny obrazok do formatu 1.bmp 2.bmp 3.bmp .......... Neviem to spravit s tymi cislami tak, aby sa postupne zvysovali aspon do 100.
Ukladam to stylom:

int cislo=0;
....
....
cislo++;
Form1->Image1->Picture->Bitmap->SaveToFile(strcat(IntToChar(cislo),".bmp"));

,ale nefunguje to. Vypise :
[C++ Error] Unit1.cpp(98): E2034 Cannot convert 'AnsiString' to 'char *'
[C++ Error] Unit1.cpp(98): E2342 Type mismatch in parameter '__dest' (wanted 'char *', got 'AnsiString')

Ak napisem iba
Form1->Image1->Picture->Bitmap->SaveToFile("1.bmp"));
tak to funguje, ale stale sa prepise ten isty subor.
Za pomoc dakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
Reklama
Reklama
Quiark0
Věrný člen
1. 7. 2008   #2
-
0
-

Zkus IntToStr nebo nějakou takovou funkci, která z toho nedělá jeden znak (což je blbě) ale celý řetězec.

Když budeš mít dva AnsiStringy, měly by jít spojit pomocí +

str1 + str2

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.212.43.–
Tomas
~ Anonymní uživatel
511 příspěvků
1. 7. 2008   #3
-
0
-

Prepacte, mal som tam IntToStr, nie IntToChar (taka ani nie je) :-) , zle som to opisal z programu, ale ani tak to nejde

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
_k_
Duch
1. 7. 2008   #4
-
0
-

Skus pouzit nieco ako sprintf()

char *meno[10];

sprinf(meno,"%d.bmp",n);

a potom to meno daj tej metode...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.141.163.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 60 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý