Mám takový ,,menší" problém - používám QIP 2005 (8060), který se mi odmítá připojit k ICQ serveru a hlásí chybu ,,Nemáte aktuální verzi programu. Doporučujeme upragade". Zkoušel jsem googlit, ale nic jsem nenašel :(... Potom jsem se zkoušel přihlásit přes ICQ 6, které se ale normálně připojí :(. Nevíte někdo jak to vyřešit?
Fórum › Software
QIP se odmítá přihlásit
http://dsl.sk/article.php?article=5980
skus qip infium alebo mirandu ak nechces pouzivat oficialneho klienta
Řekl bych, že to je kombinací nějakého bugu v QIPu s tím, že nejde oficiální stránka QIPu. Prostě QIP nemůže ověřit novou verzi a proto vyhodí hlášku o tom, že je starý :D
Je to krok společnosti AOL, která se snaží prosadit nepříliš oblíbenou verzi ICQ 6. V současné době funguje snad jen česká verze ICQ 5.1. Nejspíše z důvodu, že podporu stáhnutí této verze ukončili již před několika měsíci a je pro ně zbytečné se dál zabývat touto verzí... Stejně se dle mého dočkáme úplného odstavení všech komunikátorů.
Jak již psali v článku, určitě to není QIPem, ale likvidací konkurence ICQ 6. Tak co lidi, půjdeme na MSN? x)
QIP infinium - funguje
QIP 2005a - treba stiahnut verziu 8070 , ta funguje v pohode, napriklad odtialto http://www.edownload.cz/sw/qip-2005/
To survik1 : Tady zase někdo četl dneska Hulána co? :) Sice je MSN kvalitnější než ICQ, ale taky má pouze jednoho oficiálního klienta ... sice "pan Hulán" kritizuje "otevřenost" Jabberu, ale já v ní vidím spíš bonus, protože každý si může klienta implementovat jak chce a nikdo mu v tom nijak nebrání... Sám MSN používám kvůli pár lidem a jedinou "featuru" co jsem tam kdy použil a jinde není je odesílání "kresleného textu" (nevím jak to nazvat :)).
To survik1 : Podporuju spíš jabber http://www.jabbim.cz/. Až odpojí i atlasáckou verzi tak budu opět spokojenější. Čím míň lidí na ICQ tím lépe. Sice už je dostupný neoficiální patch, ale odkaz nedám :-D.
Jinak jsem četl, že nedostupnost qipim.com a mirandy byla způsobená právě "odstřihnutím" starších oficiálních klientů.
Přesně tak, lidi zkoušeli stáhnout jiné klienty (které jim byly stejně k ničemu) a tak nebyly dostupné weby. Mám potvrzené, že QIP Infium funguje. Doufám, že to donutí aspoˇn někoho přejít na jabber - měli by odstřihnout všechno:))
To darthdeus : Windows Live Messenger rozhodně není jediným klientem MSN. Z příkladu Trillian, sMSN, Odigo a co jsem četl, tak i qip má svůj plugin pro MSN. A rozhodně nejsou jako v případě ICQ zakázaný. Co se týče jabberu, asi ho budu také používat jako vedlejší program pro komunikaci v rámci ČR. Zatím mi tam ale nějak nesedí princip připojení. Slyšel jsem, že je více oddělených sítí...
To mates : Tak, když měním protokol, rád bych se zaměřil na něco celosvětově rozšířenějšího. Hodí se mi to pro herní klany ve kterých hraji, pro herní kontakty z ciziny ap.
To že je v jabberu více "sítí" (spíše serverů) je výhoda! Jde o to, že když spadne jeden server, připojíš se na jiný a komunikuješ dál - i s lidmi na jiných serverech, pochopitelně. V případě ICQ spadne server a nenapíšeš nikomu nic.
To survik1 :
A rozhodně nejsou jako v případě ICQ zakázaný.
S tím bych si dovolil nesouhlasit ... stačí se podívat na podmínky užití Windows Live http://help.live.com/help.aspx?project=tou&mkt=en-us .. konkrétně
4. How You May Not Use the Service.
In using the service, you may not:
* engage in, facilitate or further unlawful conduct;
* use the service in a way that harms us or our advertisers, affiliates, resellers, distributors and/or vendors, or any customer of ours or our advertisers, affiliates, resellers, distributors and/or vendors;
* use any portion of the service as a destination linked from any unsolicited bulk messages or unsolicited commercial messages ("spam");
* use any unauthorized third party software or service to access the Microsoft instant messaging network (currently known as the .NET Messenger Service);
http://www.murb.com/index.php?page_id=498 ;) Ale ja ten odkaz dam.mates napsal:
To survik1 : Podporuju spíš jabber http://www.jabbim.cz/. Až odpojí i atlasáckou verzi tak budu opět spokojenější. Čím míň lidí na ICQ tím lépe. Sice už je dostupný neoficiální patch, ale odkaz nedám :-D.
Jinak jsem četl, že nedostupnost qipim.com a mirandy byla způsobená právě "odstřihnutím" starších oficiálních klientů.
Som mrcha, sorry. Ale v zasade ma irituje, ked niekto zacne jabbera, alebo cokolvek radit nad vsetko ostatne vdaka tomu, ze je to v mode.
Nebude to tym ze Icq/MSN niesu Open source?...
AJtak MSN je naj, skoda ze maju kontaktovanie na e-mail a nie na cisielka ako icq :(
To mates : Souhlasím, čím míň lidí na ICQ, tím líp. ICQ udržuju jen kvůli svým 60 kontaktům, kteří nechtějí přejít na něco jiného.
A když přecházet, tak spíš na MSN - přece jenom centrálnost je centrálnost(a neznám jediný velký výpadek MSN)... A navíc to s oficiálním klientem nevypadá až zas tak špatně, sice jsme stále ještě nepřišel na to, jak by se dal "připíchnout" k boku obrazovky, aby byl neustále viditelný...
To survik1 : Samozřejmě pokud máš takové podmínky je MSN lepší. Mě "zatím" stačí jabber.
To Smokie : já nepodporuju jabber, že je to v módě, ale nechci podporovat icq pokud jsou tu lepší sítě (jabber či msn).
To yaqwsx : jasný, já taky jsem ještě připojený na icq, ale právě kvůli těm lidem co nechtějí přejít na něco jiného.
Jinak můj vztah k icq není takový, že bych ho odsuzoval, ale politika a řešení problémů AOL se mi moc nelíbí proto raději prosazuji alternativy.
To mates : Nevravim, ze ty konkretne (ak ano, tak sorry), ale neveril by si kolko ludi ma jabber len preto, lebo to dnes maju "ti spravni ITaci a hackeri a programatori" a kazdy kto ma ICQ, alebo MSN je lamer... a pomaly, ale iste nam tu vznika dalsia vojna ako medzi windows a linuxom.
Četl jsem, že je to proto, že AOL mění protokol. (Na jejich stránkách vyšla nová dokumentace) Nová verze je od icq 6.1 a starší byli vyzařeny, nejde tedy o likvidaci konkurence, ale o likvidaci zastaralých verzí. Proto se nejnovější verze ostatních komunikátorů dají použít - autoři je již doopravili; popř. starší, které nevyužívají některé služby nové verze
To Smokie : Ale 6 taky vypli, nechali jen nejnovější 6.1...Přesto musím souhlasit, verze 6.x.x.x je mnohem horší jak v HW směrech, tak co se týče bugů, komunikace, přehlednosti aj. Zde mi trvalo pomalu celý den, než jsem otevřel nějakou záložku s historií.
Na druhou stranu je jasný, že budou chtít protlačit svoji šestku a jejich licenční smlouva jim k tomu dává zelenou
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Firefox odmítá zapamatovat si trvalá přihlášení — založil yaqwsx
Nejde se přihlásit?! — založil Zelenáč
Nemozem sa prihlasit — založil Stanke
Nejde se přihlásit — založil Sekory
Moderátoři diskuze