Tabulka v pythone – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Tabulka v pythone – Python – Fórum – Programujte.comTabulka v pythone – Python – Fórum – Programujte.com

 

Lucius0
Newbie
4. 7. 2008   #1
-
0
-

Dobrý deň, potreboval by som poradiť. Pracujem na programe na tvorbu faktúr a potrebujem data v elemente Text usporiadať do tabuľky, ale nikde som nenašiel žiadnu funkciu ani iný spôsob ako to urobiť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.32.–
gogulux0
Newbie
4. 7. 2008   #2
-
0
-

To Lucius : dvojrozmerne pole, nebo v pythonu spis dvourozmerny seznam :D

>>> prvniradek=['1.bunka','2.bunka']

>>> druhyradek=['1.bunka','2.bunka']
>>> tabulka=[prvniradek,druhyradek]
>>> prvniradek
['1.bunka', '2.bunka']
>>> druhyradek
['1.bunka', '2.bunka']
>>> tabulka
[['1.bunka', '2.bunka'], ['1.bunka', '2.bunka']]


na vykresleni si muzez neco napsat, mozna neco je i v zakladni distribuci, nebo neco najdes, googluj :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.163.–
Lucius0
Newbie
5. 7. 2008   #3
-
0
-

nievieš mi poradiť kde by som mohol takú funkciu nájsť? a v zákl. distribucii som nič také nenašiel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.32.–
selkir0
Stálý člen
5. 7. 2008   #4
-
0
-

To Lucius : tak určitě s těmi seznamy to je jasný, na to vykresleni něco napsat, nebo se zaměřit na Tkinter.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.34.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Lucius0
Newbie
5. 7. 2008   #5
-
0
-

zamerať sa na TKinter? je tam nato nejaká funkcia?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.32.–
selkir0
Stálý člen
6. 7. 2008   #6
-
0
-

To Lucius : no přímo tam na to funkce není to by jich bylo strašně mnoho, ale dá se to udělat pomocí jiných funkcí.

Tak třeba pomocí Frame se dá vytvořit tabulka viz. http://tkinter.programujte.com/frame.htm,
nebo pro potřeby tvé fakruty se dá použít i udělátko LabelFrame viz. http://tkinter.programujte.com/labelframe.htm.

Optimální asi bude když postavíš celý projekt na Tkinteru, a to tak, že hlavní skupiny položek formuláře uděláš pomocí labelframe, tabulky pomocí label (popřípadě message) a frame.

Každopádně vše co potřebuješ najdeš na http://tkinter.programujte.com/. Když si s něčím nebudeš vědět rady, tak se zeptáš. :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Lucius0
Newbie
6. 7. 2008   #7
-
0
-

Ďakujem. Dá sa však Label vložiť priamo do elementu Text? a ešte keď vytvorím faktúru z týchto elementov, ako ju mám vytlačiť prostredníctvom tlačiarne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.32.–
selkir0
Stálý člen
6. 7. 2008   #8
-
0
-

To Lucius : Proč by si chtěl Label vkládat do textu. Buď použiješ jedno nebo druhý. Na to vytištění uděláš nějakou funkci print.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Lucius0
Newbie
6. 7. 2008   #9
-
0
-

Pre mňa by však bolo ideálne vykresliť tú tabuľku v elemente Text.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.32.–
selkir0
Stálý člen
7. 7. 2008   #10
-
0
-

To Lucius : no tak to je taky samozřejmě možnost

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Lucius0
Newbie
7. 7. 2008   #11
-
0
-

je na to nejaka funkcia?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.32.–
selkir0
Stálý člen
7. 7. 2008   #12
-
0
-

To Lucius : Na co má být funkce? Jako na vytištění?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Lucius0
Newbie
7. 7. 2008   #13
-
0
-

nie.... myslel som na to vykreslenie tej tabulky

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.32.–
selkir0
Stálý člen
7. 7. 2008   #14
-
0
-

To Lucius : no to není ale můžeš si ji vykreslit třeba pomocí Livewires, nebo na to napsat nějakou jinou funkci. Nebo se dá použít vlastnosti udělátka Text.

Asi takhle:

Nejěkému textu přiřadíš tág a pak pomocí tag_config nastavíš vlastnosti. Ty budeš potřebovat lmargin, rmargin

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
selkir0
Stálý člen
7. 7. 2008   #15
-
0
-

To Lucius :

např.:

text.tag_config("n", background="yellow", foreground="red", font="Arial 20")

text.tag_config("a", foreground="blue")
text.insert(END, "ahoj", ("n", "a"))


výsledkem bude modrý text na žlutém pozadí

n,a - jsou tágy na jeden text můžeš použít víc tágů, ale platí, že ten poslední přepíše předchozí!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Lucius0
Newbie
7. 7. 2008   #16
-
0
-

Dakujem. Mam však ešte jednu otázku. Keď prostredníctvom Entry preberiem nejakú hodnotu a následne ju chcem vypísať v elemente Text, vypíše mi ju spolu s dvojicou zložených zátvoriek. AKo by som to mohol odstrániť?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.32.–
selkir0
Stálý člen
7. 7. 2008   #17
-
0
-

To Lucius : Tak ty závorky jsou tam proto, že Entry vrací typ Dict.

Odstranění je jednoduché:

zadane_hodnoty={"ahoj", "jak","se","vede"}  	#to je to co získáš skrze Entry, to ulož do nějaké proměné

x=0
for i in zadane_hodnoty:
print zadane_hodnoty[x], " ",
x=x+1


Závorky už by tam být neměly, hlavně musíš mít na konci toho řádku s print čárku. Ta je tam proto, aby se to vypisovalo na jeden řádek a ne pod sebe a to určitě nechceš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Lucius0
Newbie
9. 7. 2008   #18
-
0
-

Ďakujem. Stále sa mi však nedarí vykresliť tú tabuľku pomocou tagov. Lmargin a rmargin mi vytvoria len medzeru okolo toho textu, ale ja potrebujem ten text orámovať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.23.–
Lucius0
Newbie
9. 7. 2008   #19
-
0
-

Prosím poraďte mi niekto, potrebujem to súrne

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.23.–
selkir0
Stálý člen
10. 7. 2008   #20
-
0
-

To Lucius : tak mi ještě tak napadá, nakreslit si někde tabulku, a pak jí vložit jako obrázek na pozadí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Lucius0
Newbie
11. 7. 2008   #21
-
0
-

To selkir : ako sa vklada obrazok na pozadie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.23.–
selkir0
Stálý člen
13. 7. 2008   #22
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
g
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
13. 7. 2008   #23
-
0
-

To Lucius : S tabulkama je to v Tkinter horší. Často je třeba nějaký dodatečný modul. Bez angličtiny to nepůjde: http://tkinter.unpythonic.net/wiki/FindPage?action=titlesearch&value=table - kromě prvního a posledního snad vše....

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
Lucius0
Newbie
14. 7. 2008   #24
-
0
-

To g : ale týmto spôsobom sa asi nedá tá tabuľka vložiť do textu... a ja potrebujem práve to

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.29.–
selkir0
Stálý člen
14. 7. 2008   #25
-
0
-

To Lucius : zkusil jsi ten obr.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Lucius0
Newbie
14. 7. 2008   #26
-
0
-

To selkir : ten obrazok mi nejde vlozit do textu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.29.–
selkir0
Stálý člen
14. 7. 2008   #27
-
0
-

To Lucius : tak ho dej jako pozadí a pak to napozicuj do těch buněk

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Lucius0
Newbie
14. 7. 2008   #28
-
0
-

To selkir : tak som to aj planoval urobit ale cez atribut insertbackground mi tam nejde vlozit obrazok

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.29.–
selkir0
Stálý člen
14. 7. 2008   #29
-
0
-

To Lucius : to je divný

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Lucius0
Newbie
14. 7. 2008   #30
-
0
-

namiesto obrazku mi tam vypise: "pyimage1"

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.29.–
selkir0
Stálý člen
15. 7. 2008   #31
-
0
-

To Lucius : hmm tak to vidím jednoduše udělat do třeba v Delphi, nebo VB. Tohle přidáší akorát tak komplikace.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
15. 7. 2008   #32
-
0
-

Pokud si věříš, řešení vždy existuje. Napadá mě například udělat si vlastní komponentu Text, která by umožňovala vkládání tabulek, Založená by byla na Canvasu.
Nicméně by to asi nebylo nic jednoduchého...
PS:
popřípadě je toto taky možnost:



|---------------|
|Já jsem tabulka|
|_______________|

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
g
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
16. 7. 2008   #33
-
0
-

from Tkinter import *

import random

root=Tk()
text=Text()
text.pack()

text.insert(END, "ahoj, ")
text.insert(END, "svete\n")

for radek in range(10):
for sloupec in range(10):
cislo=random.random()*10
bunka = Label(text, text="%6.2f" % cislo)
text.window_create(END, window=bunka)
text.insert(END,"\n")


mainloop()


;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.69.40.–
Lucius0
Newbie
16. 7. 2008   #34
-
0
-

To selkir : myslis prerobit cely program v Delphi alebo VB? ak ano, tak to uz v tejto faze neprichadza do uvahy

inak všetkým ďakujem za príspevky, ale stále to nie je to, čo potrebujem... ja potrebujem ten text proste orámovať, tak ako je klasická tabuľka v exceli

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.10.–
selkir0
Stálý člen
17. 7. 2008   #35
-
0
-

To Blujacker : taky mě napadlo si udělat vlastní nástroj, ale to je docela dosti práce a já nevím jak na tom Lucius je.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Lucius0
Newbie
17. 7. 2008   #36
-
0
-

To selkir : nutnosti pisat vlastny nastroj by som sa radsej vyhol ale ak nie je ine riesenie, tak ho asi nejako budem musiet napisat

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.10.–
selkir0
Stálý člen
17. 7. 2008   #37
-
0
-

no díval jsem se do dokumentace Tkinteru, ale nic smysluplného jsem nenašel, takže asi jiné řešení nebude

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
gogulux0
Newbie
18. 7. 2008   #38
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.163.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
18. 7. 2008   #39
-
0
-

To Lucius :
Popř, pokud je tvuj projekt POUZE pro windows, mohl by jsi použít knihovnu wxPython...




import wx

if wx.Platform == '__WXMSW__':
import wx.lib.iewin as iewin

#----------------------------------------------------------------------

class TestPanel(wx.Panel):
def __init__(self, frame=None):
wx.Panel.__init__(
self, frame, -1,
style=wx.TAB_TRAVERSAL|wx.CLIP_CHILDREN|wx.NO_FULL_REPAINT_ON_RESIZE
)

self.current = "http://wxPython.org/"
self.frame = frame

if frame:
self.titleBase = frame.GetTitle()

sizer = wx.BoxSizer(wx.VERTICAL)
btnSizer = wx.BoxSizer(wx.HORIZONTAL)

self.ie = iewin.IEHtmlWindow(self, -1, style = wx.NO_FULL_REPAINT_ON_RESIZE)


btn = wx.Button(self, -1, "Open", style=wx.BU_EXACTFIT)
self.Bind(wx.EVT_BUTTON, self.OnOpenButton, btn)
btnSizer.Add(btn, 0, wx.EXPAND|wx.ALL, 2)

btn = wx.Button(self, -1, "Home", style=wx.BU_EXACTFIT)
self.Bind(wx.EVT_BUTTON, self.OnHomeButton, btn)
btnSizer.Add(btn, 0, wx.EXPAND|wx.ALL, 2)

btn = wx.Button(self, -1, "<--", style=wx.BU_EXACTFIT)
self.Bind(wx.EVT_BUTTON, self.OnPrevPageButton, btn)
btnSizer.Add(btn, 0, wx.EXPAND|wx.ALL, 2)

btn = wx.Button(self, -1, "-->", style=wx.BU_EXACTFIT)
self.Bind(wx.EVT_BUTTON, self.OnNextPageButton, btn)
btnSizer.Add(btn, 0, wx.EXPAND|wx.ALL, 2)

btn = wx.Button(self, -1, "Stop", style=wx.BU_EXACTFIT)
self.Bind(wx.EVT_BUTTON, self.OnStopButton, btn)
btnSizer.Add(btn, 0, wx.EXPAND|wx.ALL, 2)

btn = wx.Button(self, -1, "Search", style=wx.BU_EXACTFIT)
self.Bind(wx.EVT_BUTTON, self.OnSearchPageButton, btn)
btnSizer.Add(btn, 0, wx.EXPAND|wx.ALL, 2)

btn = wx.Button(self, -1, "Refresh", style=wx.BU_EXACTFIT)
self.Bind(wx.EVT_BUTTON, self.OnRefreshPageButton, btn)
btnSizer.Add(btn, 0, wx.EXPAND|wx.ALL, 2)

txt = wx.StaticText(self, -1, "Location:")
btnSizer.Add(txt, 0, wx.CENTER|wx.ALL, 2)

self.location = wx.ComboBox(
self, -1, "", style=wx.CB_DROPDOWN|wx.PROCESS_ENTER
)

self.Bind(wx.EVT_COMBOBOX, self.OnLocationSelect, self.location)
self.location.Bind(wx.EVT_KEY_UP, self.OnLocationKey)
self.location.Bind(wx.EVT_CHAR, self.IgnoreReturn)
btnSizer.Add(self.location, 1, wx.EXPAND|wx.ALL, 2)

sizer.Add(btnSizer, 0, wx.EXPAND)
sizer.Add(self.ie, 1, wx.EXPAND)

self.ie.LoadUrl(self.current)
self.location.Append(self.current)

self.SetSizer(sizer)
# Since this is a wxWindow we have to call Layout ourselves
self.Bind(wx.EVT_SIZE, self.OnSize)

# Hook up the event handlers for the IE window

self.Bind(iewin.EVT_NewWindow2, self.OnNewWindow2, self.ie)
self.Bind(iewin.EVT_DocumentComplete, self.OnDocumentComplete, self.ie)
##self.Bind(iewin.EVT_ProgressChange, self.OnProgressChange, self.ie)
self.Bind(iewin.EVT_StatusTextChange, self.OnStatusTextChange, self.ie)
self.Bind(iewin.EVT_TitleChange, self.OnTitleChange, self.ie)


def ShutdownDemo(self):
# put the frame title back
if self.frame:
self.frame.SetTitle(self.titleBase)


def OnSize(self, evt):
self.Layout()


def OnLocationSelect(self, evt):
url = self.location.GetStringSelection()

self.ie.Navigate(url)

def OnLocationKey(self, evt):
if evt.GetKeyCode() == wx.WXK_RETURN:
URL = self.location.GetValue()
self.location.Append(URL)
self.ie.Navigate(URL)
else:
evt.Skip()


def IgnoreReturn(self, evt):
if evt.GetKeyCode() != wx.WXK_RETURN:
evt.Skip()

def OnOpenButton(self, event):
dlg = wx.TextEntryDialog(self, "Open Location",
"Enter a full URL or local path",
self.current, wx.OK|wx.CANCEL)
dlg.CentreOnParent()

if dlg.ShowModal() == wx.ID_OK:
self.current = dlg.GetValue()
self.ie.Navigate(self.current)

dlg.Destroy()

def OnHomeButton(self, event):
self.ie.GoHome() ## ET Phone Home!

def OnPrevPageButton(self, event):
self.ie.GoBack()

def OnNextPageButton(self, event):
self.ie.GoForward()

def OnStopButton(self, evt):
self.ie.Stop()

def OnSearchPageButton(self, evt):
self.ie.GoSearch()

def OnRefreshPageButton(self, evt):
self.ie.Refresh(iewin.REFRESH_COMPLETELY)





def OnNewWindow2(self, evt):

# Veto the new window. Cancel is defined as an "out" param
# for this event. See iewin.py
evt.Cancel = True



def OnDocumentComplete(self, evt):

self.current = evt.URL
self.location.SetValue(self.current)

def OnTitleChange(self, evt):

if self.frame:
self.frame.SetTitle(self.titleBase + ' -- ' + evt.Text)

def OnStatusTextChange(self, evt):

if self.frame:
self.frame.SetStatusText(evt.Text)




if __name__ == '__main__':
app =wx.App()
okno = wx.Frame(None)
okno.CreateStatusBar()
TestPanel(okno)
okno.Show(True)
app.MainLoop()

toto funguje jako prohlížeč. Tudíž, ty můžeš vytvořit tabulku pomocí html a pak zobrazit celý text (včetně tabulky) pomocí self.ie.LoadString

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
selkir0
Stálý člen
18. 7. 2008   #40
-
0
-

To Blujacker : taky mě to napadlo, jen tak když jsem tohle hledal uvědomil jsem si že Python co se týče oken není až tak silněj v kramflecích

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Lucius0
Newbie
19. 7. 2008   #41
-
0
-

To Blujacker : to s tym prehliadacom vyzera ako najlepsie riesenie ale ten kod mi nejde spustit

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.34.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
20. 7. 2008   #42
-
0
-

Lucius napsal:
To Blujacker : to s tym prehliadacom vyzera ako najlepsie riesenie ale ten kod mi nejde spustit


jakou ti to háže chybu?
Musíš mít nainstalovanou knihovnu wxWidgets. Hledej na googlu třeba "download wxPython"...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Lucius0
Newbie
20. 7. 2008   #43
-
0
-

To Blujacker : hadze mi to takuto chybu



Traceback (most recent call last):
File "C:\Documents and Settings\WKPG\Desktop\Work\Appz\chryzantema\skuska", line 8, in <module>
import wx.lib.iewin as iewin
File "C:\Python25\Lib\site-packages\wx-2.8-msw-ansi\wx\lib\iewin.py", line 15, in <module>
import wx.lib.activex
File "C:\Python25\Lib\site-packages\wx-2.8-msw-ansi\wx\lib\activex.py", line 36, in <module>
import comtypes
ImportError: No module named comtypes

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.34.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
20. 7. 2008   #44
-
0
-

Hmm, zvláštní... Ten modul taky nemám, ale mě to žádnou chybu neháže a vše normálně funguje. Python 2.5.1, Wx 2.8.7.1 unicode



>>> import sys
>>> sys.version
'2.5.1 (r251:54863, May 1 2007, 17:47:05) [MSC v.1310 32 bit (Intel)]'
>>> import wx
>>> wx.version()
'2.8.7.1 (msw-unicode)'
>>> import comtypes

Traceback (most recent call last):
File "<pyshell#11>", line 1, in <module>
import comtypes
ImportError: No module named comtypes
>>>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Lucius0
Newbie
20. 7. 2008   #45
-
0
-

ja mam
>>> import sys
>>> sys.version
'2.5.2 (r252:60911, Feb 21 2008, 13:11:45) [MSC v.1310 32 bit (Intel)]'

>>> import wx
>>> wx.version()
'2.8.8.0 (msw-ansi)'

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.34.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
20. 7. 2008   #46
-
0
-

Asi to bude způsobeno rozdílnými verzemi wx, protože v mém activex.py se žádný comtypes neimportuje.
Uploadnul jsem svou verzi wx na http://www.blujacker.wz.cz/wx.exe

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Lucius0
Newbie
20. 7. 2008   #47
-
0
-

nainstaloval som to ale stale mi tam hadze tu istu chybu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.34.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
20. 7. 2008   #48
-
0
-

a odinstaloval jsi předtím starou verzi? Stačí smazat adresáře ze site-packages

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Lucius0
Newbie
20. 7. 2008   #49
-
0
-

uz to funguje :) dakujem... idem teraz cely projekt prerobit vo wx

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.34.–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
20. 7. 2008   #50
-
0
-

Rád jsem pomohl :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
maral
~ Redaktor
0
Newbie
20. 7. 2008   #51
-
0
-

To ja tabulku uz taky delal... Proste pomoci cyklu, dal sem to do Labelu s pevnou sirkou a relief typu SOLID. To pak vypada jak normalni tabulka. Jeste nastavit tloustku okraje na jedna, ja ji mam defultne 2...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.159.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Cyklus do...while v pythone — založil Tom@sQo

Cas v Pythone — založil nord

Force download v Pythone — založil kavva

P2P chat v pythone — založil namorblade

Nieco ako simple_xml v pythone — založil Tom@sQo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý