Dlouhé prodlevy v článcích na pokračování a jejich předčasné ukončování – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dlouhé prodlevy v článcích na pokračování a jejich předčasné ukončování – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.comDlouhé prodlevy v článcích na pokračování a jejich předčasné ukončování – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.com

 

ghibulo0
Newbie
4. 7. 2008   #1
-
0
-

Myslím, že tenhle web nemá ve svém zaměření na české scéně konkurenci. Domnívám se ale, že autoři nejsou dostatečně motivováni, protože jak jinak si vysvětlit ty haldy nesplněných přání na nové články, a nedokončené, či stagnující 'seriály' na pokračování. Navrhnul bych toto řešení:

Možnost zakoupit si u provozovatelů serveru určitej počet kreditů (kurz třeba 1kredit=5Kč), které bych mohl přihazovat k vydání dalšího dílu pokračování určitého článku. Kolik už je celkově přihozeno by mělo být veřejné a v případě, že autor předchozích článků se na 14 dní odmlčel, měl by mít právo se o napsání pokračování přihlásit kdokoliv jiný, schopný dodat článek v přiměřené době.

Myslíte, že by to mohlo fungovat? Jestli ano, je šance to nějak uskutečnit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.104.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
4. 7. 2008   #2
-
0
-

To ghibulo : Fungovat mi by to mohlo, šanci na uplatnění asi ne ;) Co se týče mě, mám jeden rozpracovaný seriál a také mi stagnuje. Je to způsobeno nedostatkem času, jak předtím školou, tak prací. Žádný z redaktorů není placený a motivací je kolektiv. Dá se říct, že je to málo, pro někoho zase dost. Ať tak či onak, jsme pozastavováni právě nedostatkem času. Při pročítání redakční části fóra vidím, že nejen já jsem trápen nedostatkem času. Abych to rozseknul. Pokud by zde byla jen nepatrná finanční motivace, určitě by to s celým serverem poskočilo kupředu. Otázkou je, jestli by někdo z řad veřejnosti o toto i stál? Nápad je to každopádně zajímavý.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
ghibulo0
Newbie
4. 7. 2008   #3
-
0
-

To survik1 : Jestli by o to veřejnost stála, by se dalo poměrně rychle zjistit nějakou anketou. Přiřadit každému registrovanému člověku účet, by mohlo fungovat nejen k placení, ale i k vydělávání - chudší student, by čas od času napsal nějakej článek, na kterej už se déle čeká a když by jeho kreditové konto vyrostlo na určitou mez, nechal by si to vyplatit. Zrovna teď v off-topicu řeší jak si 'vydělávat po netu';) :-)

Ten nedostatek času autorů, je plně pochopitelnej - ale neměl by bejt přeci problém, psát s někým na střídačku. Kdyby třeba C++ psalo 5 lidí, na každého by se dostalo za tak dlouho, že by to měl v pohodě stíhat. Když se na nějakej díl čeká déle jak měsíc, už se začíná ztrácet souvislost :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.104.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
4. 7. 2008   #4
-
0
-

To ghibulo : Zapomínáš na to, že tyto jazyky jsou poměrně volné ve stylu psaní (nemluvě např. o PHP). Striktních jazyků tolik není. Navíc názory na postup v učení či psaní se mohou jednotlivými autory různit. Možnost je pouze pokračovat v neaktivních seriálech, nikoliv aktivních. Sám bych byl velmi nerad, kdyby se mi někdo vměšoval do mých článků (samozřejmě nevyvracím technickou pomoc) .

A ti chudší studenti. Nejde si představit, že "něco se napíše a za to budou peníze". Článek má mít kvalitu a pokud se píše jen pro peníze, bude sice rychlost o hodně větší, avšak kvalita půjde dolů. Onen nápad připlatit si v případě zájmu za seriál či darovat redaktorovi peníze za dobrý článek, to ano. Platit za každý článek, to už jsem zase proti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
ghibulo0
Newbie
4. 7. 2008   #5
-
0
-

To survik1 : ok, to je pravda, nicméně parta lidí, která se domluví na postupu by mohla postupovat rychleji a přitom nerozbíjet hlavní postup (ty vysvětlíš podmínky, já si zatím připravím cykly...)

Těm 'chudším studentům' by byly holt uvolňovány jen články, které přestaly být aktivní (autor už o ně nejeví zájem), nebo by se mu mohl otevřít konkurenční serial, kde by mohl vycházet ze znalostí čtenářů načerpaných od původního autora... a až by se původní autor probral, mohl by zase počítat s tím, že jeho čtenáři zatím díky cizí aktivitě trochu postoupili ;) - časem by se určitě domluvili a vytvořili tým, o kterém píšu na začátku.
Kdybych viděl, že určitý autor nemá moc valnou kvalitu článků, tak bych na jeho serial svými kredity určitě neplýtval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.104.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
4. 7. 2008   #6
-
0
-

To ghibulo : Zkrátím, žádní chudší studenti, co neumějí psát. Pokud má čtenář zájem stát se redaktorem, nechť postupuje, jak je uvedeno na http://programujte.com/index.php?akce=join. (Odkaz je volně dostupný z lišty nad menu).

Týmy v případě seriálu by nedopadli asi nejlépe. V případě článků tu tato možnost je, nevím ale, kolik redaktorů ji doposud využilo.

Většina redaktorů po opuštění pozice se již nevrací. Existuje spíše útlum, kde redaktor (nepovinně) nahlásí, že zkrátka nestíhá. Psaní článků zde není povinný, není dána ani nějaká maximální časová prodleva (Přesněji, ano, je, po uplynutí tří měsíců bez ohlášení - přihlášení v administraci či aktivity na redakčním fóru - dojde k zablokování. Ale i tomu se dá předejít po dohodě s Curem. V této věci je k nám více než benevolentní.). Hlavní je úroveň článků. Já si například smazal některé starší články, které již nedosahovali potřebné kvality (dobrovolně, nikdo mě do toho nenutil), a jiné jsem přepracoval.

Zkrátka, nechal bych pouze onu původní myšlenku s povzbuzováním kredity. Přesto však někdo může s tvoji myšlenkou o týmech (z řad redakce pochopitelně) být nadšen a ujme se.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
ghibulo0
Newbie
4. 7. 2008   #7
-
0
-

Ale jak můžeš vědět, že nějakej student, kterej neprošel formálním přijetím portálu, neumí psát? Čeho se bojíš? Že tu bude zveřejněnej nekvalitní článek? Na tom přeci vůbec nezáleží - to zhodnotí čtenáři v diskuzi pod článkem;) Dobrá, aby neutrpěla pověst portálu - může být označeno, že tento článek není od formálně přijatého redaktora, ale jen od kluka, kterej zrovna dostal chuť něco napsat..., kdo bude chtít, bude to číst, hodnotit, radit poopravovat, kdo nebude - tak si tyhle články odfiltruje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.104.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
4. 7. 2008   #8
-
0
-

To ghibulo : Zkrátka ne ;) Toto by neprošlo nikde, ani u Cura. Články se píší v administraci a celý to musí být děláno proti zneužití. Zkrátka, připustit si externí osoby do takhle velkého portálu by způsobilo jen problémy. V případě, že má někdo chuť psát a umí to, proč neprojde náborem? Redaktoři se přijímají pořád.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
ghibulo0
Newbie
5. 7. 2008   #9
-
0
-

Toto by neprošlo nikde...


Například blogy na abclinuxu.cz tak fungují. Není tam žádná cenzura. Co tam vyjde, každý bere jako osobní názor autora, který nemá s portálem nic společného. Samozřejmě, že je tam spoustu nesmyslností - to ale díky možnosti filtrace konkrétních osob nikomu nevadí. Čas od času tam ale také vyjde zajímavý článek (někdy i na pokračování) - za který autor nemá nic, než uznání komunity. Vlastně bych to celé přejal tak jak to leží a stojí a jen bych k tomu přidal...
a) pro autory blogu možnost označit svůj příspěvek jako pokus o pokračování nějakého mrtvého serialu
b) pro registrované kreditové předplatitele daného mrtvého serialu - anketu, zda si zmíněný pokus, zaslouží pasovat na článek - na který už dlouho čekají, nebo rovnou možnost převést svojí sumu nabídnutých kreditů za další díl mrtvého serialu na blogového autora.



[Zkrátka ne ;)



už mlčím, už mlčím :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.104.–
Smokie0
Expert
5. 7. 2008   #10
-
0
-

Anketa ti nic nepovie, pretoze 90% z tych co povedia, ze ano, budu platit, v konecnom dosledku nedaju ani korunu. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
5. 7. 2008   #11
-
0
-

To ghibulo : Jedním ze současných cílů prog.com je profesionalizovat se. Toto by vedlo k opačnému směru. Navíc už při vydání jednoho horšího článku je pro čtenáře - jak je vidět z diskuzí - nepříliš přijatelné. A takovýto horší článek může být vyjjímkou, občas se hold autorovi něco nepovede.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
5. 7. 2008   #12
-
0
-

Jak jsem řekl na srazu Sedkařů, cílem je odborný ezin.
Byla finalizována myšlenka odměn pro autory, takže jisté motivace už jsou a ne malé.

Vše bude brzy na Setkejse.cz ve zvukovém záznamu a zde pak stručný výtah cílů Programujte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Předčasné zavření okna — založil matthew

Pokračování v programu — založil Luke

PHP - pokračování v řadě — založil Marek Šloser

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý