Ach ta vlákna a statické metody, vlastnosti atd :-( – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ach ta vlákna a statické metody, vlastnosti atd :-( – .NET – Fórum – Programujte.comAch ta vlákna a statické metody, vlastnosti atd :-( – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
durmitor
~ Redaktor
0
Věrný člen
7. 7. 2008   #1
-
0
-

Zdravím, vytvořil jsem si metodu:



static void SpustNabijeni()
{
byte[] zprava = VytvorSCZpravu(textBox3.Text);
odpoved = false; vyprseni_limitu = false;
int navatova_hodnota = OdesliZpravuPresUART(zprava);
while (vyprseni_limitu == false) ;
//while (((vyprseni_limitu == false) || (odpoved == false)) && (navatova_hodnota == 0))
ZobrazChybyPrenosu(navatova_hodnota);
if ((navatova_hodnota < 0) || (vyprseni_limitu)) return;
}


a blahove myslel, ze vytvorim dalsi vlakno, ktere ji bude vykonavat:



Thread Limit = new Thread(new ThreadStart(SpustNabijeni()));


Bohuzel mi to samozrejme vyhodilo spoustu hlasek, jako ze nepouzivam staticke metody, vlastnosti a tak. Vsechny mnou napsane metody a promenne jsem tedy dal jako statc - prestoze nesim zda to nebude mit nejake vedlejsi nasledky na funkcnost. Ale bohuzel jedna vec mi nejde vyresit a to je parametr v teto casti:



VytvorSCZpravu(textBox3.Text);


Mohl by prosim nekdo poradi? Děkuji Ondra

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.208.–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
Reklama
Reklama
velurex0
Stálý člen
7. 7. 2008   #2
-
0
-

Ahoj, já zkusím jednu obecnou radu - osvědčilo se mi používat BackgroundWorker místo Thread. Lépe se tomu předávají parametry, získává se info o stavu zpracovaní, návratová hodnota, lépe se manipuluje s controly na formuláři hlavního vlákna. Jestli vyložené netrváš na použití Thread, zkus úplně změnit přístup k problému.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.119.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
7. 7. 2008   #3
-
0
-

Jaký modifikátor přístupu máš u toho TextBoxu? Public, private, ...?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
durmitor
~ Redaktor
0
Věrný člen
7. 7. 2008   #4
-
0
-

To Chrasty :

Private, problém je ale v tom, že já budu potřebovat přistupovat k více prvkům a měnit u všech jejich vlatnosti :-S Byla by to metoda, ale myslel, jsem, že mi vlákna spíše práci usnadní než naopak...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.208.–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
7. 7. 2008   #5
-
0
-

tipujem to na cross-thread operacie. textBox3 bol vytvoreny v inom vlakne ako bezi ten kod (VytvorSCZpravu(textBox3.Text)).…

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.45.–
durmitor
~ Redaktor
0
Věrný člen
7. 7. 2008   #6
-
0
-

To mnn :

V tom je problém taky, řeším to různými kličkami, ale vůbec se mi to nelíbí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.236.208.–
Nejhorší není nemít práci. Nejhorší je nechtít práci...
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
9. 7. 2008   #7
-
0
-

no to je ten problem ze co sa tyka ovladacie prvku tak tam je tolko pristupov na vnutorne objekty/hodnoty ze je nutne to osetrit takto. Ani mne sa to nepaci no ale co uz. Napomocna by mohla byt aj vlastnost InvokeRequired, ktora (ako napoveda) urcuje ci je potrebne pouzit Invoke (tj ci kod bezi vo vlakne kde bol prvok vytvoreny)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.45.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 85 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý