Programování aplikací (do Windows) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Programování aplikací (do Windows) – .NET – Fórum – Programujte.comProgramování aplikací (do Windows) – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
joe0
Newbie
7. 7. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,

nevím kam zařadit dotaz, tak to píšu sem, protože jsem trochu nakloněný k .NETu. Zajímalo by mě, v čem je dneska dobré psát okenní aplikace. Je na to vhodnější C# nebo Java? Osobně si myslím, že C#. Programoval jsem ve Visual Basicu a zkušenosti mám s Javou. Proto bych raději šáhnul po C#, protože je přece jenom víc podobné Javě, narozdíl od Visual Basicu .NET.
Četl jsem, že .NET framework bude (možná už i teď) pracovat v Linuxu, to by znamenalo, že aplikace vytvořené například pod Visual Studio .NET poběží i na Linuxu...

Ve zkratce, prostě se chci zeptat, co je teď lepší a moderní programovací jazyk :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
Reklama
Reklama
velurex0
Stálý člen
7. 7. 2008   #2
-
0
-

Ty chceš rozpoutat nějaký flamewar, že? :) Já osobně to vidím tak, že pokud tvoji zákazníci jedou jen ve windows, použil bych C#, jestli chceš být multiplatformní, tak Java. Aplikace napsané ve VS už dnes teoreticky na Linuxu běží (včetně asp.net), ale jistotu 100% kompatibility ti nikdo nikdy nezaručí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.119.–
DavMar0
Newbie
7. 7. 2008   #3
-
0
-

Neexistuje prg. jazyk, který je moderní a lepší než ostatní :). Každý má své plusy a mínusy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.228.–
"RGF2bWFyIA=="
joe0
Newbie
7. 7. 2008   #4
-
0
-

To velurex :
Nechci :-) jenom chci vědět v čem programovat aplikace pro uživatele, třeba nějaký freeware nebo shareware a na jaký programovací jazyk přejít z normálního Visual Basicu (i když ten už jsem neviděl hodně dlouho), protože VB .NET je úplně něco jiného.

Teď nevím jak to je s C# a nechci psát nesmysly, ale třeba Java mi na takové programy přijde „špatná“, protože se dá snadno dekompilovat a získat celý zdrojový kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
velurex0
Stálý člen
7. 7. 2008   #5
-
0
-

To joe : Tak to i cokoliv napsané pro .NET je "špatné", protože se dá snadno podívat "dovnitř". Přímo microsoft na to dává nástroje. Ale existují naopak nástroje (obfuskator), které takové čtení hodně ztěžují. Každopádně musíš počítat s tím, že jak jednou leží tvůj program (v jakékoliv podobě) na cizím disku, dá se prolomit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.119.–
7. 7. 2008   #6
-
0
-

To joe : Nebudu se zabývat teorií (v místních diskuzích už to bylo řečeno mnohokrát), ale odpovím přímo na tvou otázku. Pokud chceš vyvíjet aplikace pro Windows a web, tak C# (resp. některý z .NET jazyků). Pokud chceš experimentovat na dalších OS, můžeš zkusit http://mono-project.com/Main_Page (api .NET 1.1 - .NET 2.0 je plně kompatibilní). Pokud chceš zaručeně multiplatformní aplikace, tak Javu (ale osobně bych to moc neřešil). Nebo se zkus podívat třeba na Python, je to skvělej jazyk.

Obecně se dá říct, že z každého IL (CIL, Java ByteCode) lze zrekonstruovat zdrojový kód v daném jazyku (Java, C#, VB.NET, Delphi.NET, IronPython), nikdy však nebude úplně stejný (chybějící komentáře, konstanty, atd). Existuje možnost se chránit (obfuscator), ale brzy pochopíš, že to nemá význam. Kdo tvůj program bude chtít ukrást, tak to prostě udělá a ty tomu nemáš jak zabránit. Jo a pro klid duše - existujou i deobfuscatory.


BTW: Zdržte se nějakých flame příspěvků a OT. Nemám na to náladu a budu to mazat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
joe0
Newbie
7. 7. 2008   #7
-
0
-

Tak jo díky moc, to mi asi stačí. Stejně jsem už přečetl knížku o C# pro začátečníky, pravda, moc mi to nedalo a skoro všechno věděl až na pár rozdílů v syntaxi, teď jsem narazil ale na několik začátečnických problémů. Zkusím se po nich podívat a pak se tu zeptat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.5.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý