Datum a čas - český – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Datum a čas - český – PHP – Fórum – Programujte.comDatum a čas - český – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Lighter0
Návštěvník
7. 7. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,
vždy jsem s datem pracoval pro moje potřeby jako varchar, jako že jsem si přes funkci date() zformátoval čas nebo datum do podoby 5.6.2008 nebo 14:30 a tím to haslo. Jenže ted pracuji na vetším projektu a tak chci aby to za neco stálo a stejnak se s tim budu muset někdy naučit pracovat.

Mám tabulku clanky a prispevky, kde pri napsani clanku je tam sloupec pro ulozeni datumu, dal jsem tomu typ TIMESTAMP, to samé u tabulky prispevky. Mno a zajimalo by me, jak teda z toho vytahnu ceskou podobu treba datumu nebo casu ?

Aby při vypsání článku sem to z db vytáhnul do podoby 16.7.2008 třeba nebo čas do formátu 14:45 . Jsou nato nějaké funkce ? Četl jsem pomerne už dost článku, ale vubec sem se nedočetl jak je to s CZ mutací, všechno to bylo v podobe třeba 2008-16-2 a to mi je celkem k ničemu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
marioff0
Expert
7. 7. 2008   #2
-
0
-

To Lighter :

pouzijes zname date() a to tak ze tam uvedies druhy parameter.

napr iba datum:

$ceskydatum = date("d.m.Y", $timestamp_z_db); // vrati napr.: 17.12.2008


datum s casom:
$ceskydatum = date("d.m.Y H:i", $timestamp_z_db); // vrati napr.: 17.12.2008 19:01


a takto lubovolne dostanes cokolvek co je mozne s date() http://sk.php.net/manual/en/function.date.php s priradenim tej druhej premennej timestamp z tabulky...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Lighter0
Návštěvník
8. 7. 2008   #3
-
0
-

Perfekt, díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.250.1.–
toka0
Stálý člen
9. 7. 2008   #4
-
0
-

To marioff : A nebo:

$czech_datetime = strftime("%d.%m.%Y %H:%M:%S", strtotime($timestamp_z_db));

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.165.–
Tomáš Kavalek
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Datum česky — založil Pavel

Dátum/čas — založil mylan4

Cas a datum — založil Grungy

Datum a čas — založil hejnallukas

Čas a datum — založil Colpik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý