C++ I-lekcia 3-Divne chovanie programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ I-lekcia 3-Divne chovanie programu – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ I-lekcia 3-Divne chovanie programu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
T4x!kaR0
Duch
7. 7. 2008   #1
-
0
-

V prilozenom screenshote je vsetko popisane :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.98.–
Reklama
Reklama
yaqwsx+9
Posthunter
7. 7. 2008   #2
-
0
-

V poli c ti chybí znak '/0' - cin nezná velikost pole, ty předáváš pouze začátek a cin jede až po znak '/0' - tzn vypisuje to i za hranici pole věci, které zůstaly v paměti. Zastaví se to až, když je v paměti znak '/0'

Doporučuju místo polí používat string - potom už se ti toto nestane.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.82.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
T4x!kaR0
Duch
7. 7. 2008   #3
-
0
-

Dakujem ale jak to tam mam zadat? :) Moje pokusy mali 0ovy vysledok-ja som sa ho tam zadat snazil uz predtym... :) Len nakoniec som zacal dufat ze ono to tam prida same x)

Porad-som lama-z C++ len zacinam :)

A este... ked to dam cez string-nevyzaduje to ten znak nikdy? Lebo taky Pascal to nechce nikdy-aspon myslim :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.98.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
7. 7. 2008   #4
-
0
-

char c[6];

for (int x = 0; x < 5; ++x)
cin >> c;
c[5] = '\0';
cout << c;

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
7. 7. 2008   #5
-
0
-

> Lebo taky Pascal to nechce nikdy-aspon myslim :)
Ale zasa vyžaduje počet znakov v reťazci pred samotným reťazcom a čo je horšie, dĺžka reťazca je obmedzená len na 255 znakov.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
darthdeus0
Stálý člen
7. 7. 2008   #6
-
0
-

To T4x!kaR : Pokud použiješ std::string tak \0 nemusíš řešit, jinak v tomhle případě by mělo stačit změnit

char c[5];

na
char c[6];

a jak tam máš cyklus tak za něj dát
c[5] = '\0';

jinak místo 5 > x se píše x < 5, je to přehlednější :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
darthdeus0
Stálý člen
7. 7. 2008   #7
-
0
-

huh než jsem stihl napsat odpoved tak jsou tu další dvě :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
T4x!kaR0
Duch
8. 7. 2008   #8
-
0
-

Diiik vsem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.98.–
mephi0
Expert
8. 7. 2008   #9
-
0
-

ja už len dodam, že ja by som volil pre pole c typ int ;)
int c[6]; keď su to čisla tak nech su aj tak uložene v pamati.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
T4x!kaR0
Duch
8. 7. 2008   #10
-
0
-

mephi napsal:
ja už len dodam, že ja by som volil pre pole c typ int ;)
int c[6]; keď su to čisla tak nech su aj tak uložene v pamati.



a ja dodam-precitaj si nadpis :) robim ulohu n.3 z toho kurzu C++... tam to ma byt cez char :) je mi jasne ze int je na cisla lepsi :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.98.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 109 hostů

Podobná vlákna

Divne chovanie String matches — založil tomiik

Divné chování if-else — založil d.mostek

Fmod.. divne chovani?? — založil cp.Hook

CSS divne posunutie — založil Systém

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý