Události onmouseover a onmouseout – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Události onmouseover a onmouseout – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comUdálosti onmouseover a onmouseout – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
HoHo0
Newbie
8. 7. 2008   #1
-
0
-

Nazdárek,
narazil jsem na takový problém. Mám obrázek a při najetí myší se mně změní na jiný a při odjetí myši zase na původní. Používám k tomu javascriptové události onmouseover a onmouseout. Ale mám s tím jeden problém. Obrázek mi bliká a vypadá to, že události se volají neustále obě, pokud je myš na obrázku. Nevíte někdo co s tím?

Díky za odpověď...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
Reklama
Reklama
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
8. 7. 2008   #2
-
0
-

To HoHo :
1. místo události onmousemove (= při POJEZDU myší nad obrázkem, volá se neustále dokola, pokud jsi nad obrázkem) použij metodu onmouseover (= při PŘEJETÍ na obrázek, volá se jednou). Tolik k tomu, jak jsi psal, že to jede pořád dokola. Pokud používáš onmouseover, tak se volá jen jednou (obrázek se změní, nic víc se nedělá).

2. Aby obrázek neblikal (tedy, když najedeš na obrázek, zavolá se druhý obrázek, který ho nahradí), tak je dobré ho cachovat. tzn., ho načíst při načítání stránky, ne až když přejedeš kurzorem nad obrázek. To docílíš tím, že obrázek normálně vložíš do stránky (ten druhý, co se objeví při najetí kurzorem na 1. obrázek) a nastavíš mu style="visible:none;".

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.25.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Santas0
Věrný člen
8. 7. 2008   #3
-
0
-

najlepsie to bude ale riesit pomocou CSS, nie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.56.–
http://psandtner.sk/blog
HoHo0
Newbie
8. 7. 2008   #4
-
0
-

Už jsem si to vyřešil pomocí trocha kódu na víc v javascriptu, ale stejně mi to vrtá hlavou. Měl jsem za sebou 10 obrázků a ty jsem měl v divu. U každého obrázku jsem volal metodu onmouseover a v divu jsem volal onmouseout. Dělalo mi to to, že když jsem přejel z jednoho obrázku na druhý, zavolala se metoda onmouseover toho nového obrázku a pak se následně za tím odpálila metoda onmouseout toho divu. Přijde mi to nějaké divné. Nevíte někdo, proč by to takhle mohlo být?

Dík za odpověď...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.243.–
http://hoblog.ic.cz
selkir0
Stálý člen
8. 7. 2008   #5
-
0
-

To HoHo : no protože cestou z obrázku na obrázek se asi na určitou dobu ocitneš v tom divu co má nastaveno onmouseout :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý