Standardne hlavicky (linuxu) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Standardne hlavicky (linuxu) – C / C++ – Fórum – Programujte.comStandardne hlavicky (linuxu) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Tom@sQo0
Stálý člen
8. 7. 2008   #1
-
0
-

ahoj,
zaujimalo by ma, ze kde najdem nejake info, resp. dokumentaciu k roznym standardnym hlavickam...

totiz vidim napr.
#include <linux/module.h>
#include <linux/config.h>
#include <linux/init.h>
#include <sys/types.h>
... a mnoho dalsich
no su to hlavicky Ccka, alebo C++su? alebo obojeho?(imho skor Ccka, lebo v linuxe sa C++ nepouziva...)
kde vsak najdem nejaky(najlepsie jednoduchy, cize zrejme nie oficialny, ale moze byt aj ten) uvod do toho, ze co je co a naco?

vdaka ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
Tom@sQo
_k_
Duch
8. 7. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 81.141.163.–
Tom@sQo0
Stálý člen
9. 7. 2008   #3
-
0
-

jop, vidim, diky za link :)

no nejaky konkretnejsi prehlad by sa nenasiel?
aspon ci je to v normalnom manuali(man), lebo tam ani neviem, co mam hladat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
Tom@sQo
Scorpiusix0
Newbie
9. 7. 2008   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
_k_
Duch
9. 7. 2008   #5
-
0
-

To Tom@sQo : Mam taky pocit ze existuje nejaky balicek ze man-kerneldev alebo tak daco a tam su man stranky pre zopar funkcii ktore sa pouzivaju v jadre...
Presne meno toho baliku nevim budes muset pohladat...

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.141.163.–
ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
10. 7. 2008   #6
-
0
-

To Tom@sQo : To by mě zajímalo, odkud pochází informace, že v Linuxu se nepoužívá C++.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
Scorpiusix0
Newbie
12. 7. 2008   #7
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
bukaj0
Věrný člen
12. 7. 2008   #8
-
0
-

ondra
Scorpiusix
Obávám se, že jste ani jeden nepochopili, oč Tom@sQoovi (doufám, že to skloňuji dobře :)) jde, o čem píše. V (GNU/)Linuxu (vy smyslu operačního systému, ve smyslu prostředí) se C++ samozřejmě používá -- pro psaní uživatelských aplikací. Ale tady se jedná o Linux jako takový (ve smyslu kernelu, tzn. jenom jádra operačního systému) a tam se, pokud vím dobře, C++ nepoužívá, používá se jen čísté C. A pokud by se C++ používalo, řekl bych, že zastoupení bude minimální.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
_k_
Duch
12. 7. 2008   #9
-
0
-

To bukaj : Presne tak, C++ tam nenajdete. A pri Linusovom nazore na C++ sa tam asi ani nedostane ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.141.163.–
Scorpiusix0
Newbie
13. 7. 2008   #10
-
0
-

bukaj
_k_
Myslis ze on chce programovat jadro nebo co? to by po nas asi nechtel vedet co ktera knihovna obsahuje, ale vedel by to uz z praxe, navi ja sem mu dal linky na to co sem nasel... jsou to jen seznamy knihoven a jejich strucny popis. v posledni pripade jde o standardni knihovny C a C++

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
Scorpiusix0
Newbie
13. 7. 2008   #11
-
0
-

A linux je napsany v C ? nechapu kde sme u nas prisli na C++ ... na to se musim jeste podivat

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
_k_
Duch
13. 7. 2008   #12
-
0
-

To Scorpiusix : Tvoja uvaha je dost mimo... Sice neviem o co zakaldatelovi vlakna islo (myslene v zmysle, ze kde to vyuzije) ale urcite nie o libc.
A navyse, z akej praxe by mal cerpat ked s tym zacina (ak predpokaldame ze sa ide zaujimat o kernel level) ? Ja ked som sa snazil dohladat informacie o vyvoji modulov tiez som bol dost v lese ze co je co, takze to co tu hovoris su uplne bludy a tvoje odpovede su scestne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.141.163.–
suchy
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
13. 7. 2008   #13
-
0
-

na blackhole sa akurat rozbieha serial s takouto tematikou http://blackhole.sk/topicc-na-gnu-linux

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.207.–
Scorpiusix0
Newbie
14. 7. 2008   #14
-
0
-

praveze mu asi nepujde o kernel kdyz neumi programovat... nebo se pletu? chtel vedet na co je ktera knihovna a standardni knihovny nejsou urceny pro winapi ale pro vsechno (?) to znamena ze se pouzivaji i v linuxu

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
Scorpiusix0
Newbie
14. 7. 2008   #15
-
0
-

_k_
tak mu porad...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.111.4.–
bukaj0
Věrný člen
14. 7. 2008   #16
-
0
-

suchy
Ale to je opět něco, co se zabývá programováním v user-space. Tom@sQoa podle všeho zajímá kernel.

Scorpiusix
praveze mu asi nepujde o kernel kdyz neumi programovat...
On tu nikde nepíše, že neumí programovat. Pouze hledá dokumentaci.

chtel vedet na co je ktera knihovna a standardni knihovny nejsou urceny pro winapi ale pro vsechno
Přečti si o ještě jednou, chtěl dokumentaci k Linuxovým a POSIXovým hlavičkám, ne ke standardní knihovně Céčka nebo C++. Jseš natolik tupý, že to nedokážeš pochopit? :o)

A abych jenom nekydal, přihodím taky pár odkazů. Kernel book (http://kernelbook.sourceforge.net/) a nějaký tutoriál na psaní driverů (http://www.freesoftwaremagazine.com/articles/drivers_linux).

Toto vlákno by už chtělo zamknout. Množí se to tu příspěvky mimo téma (jako třebas tím mým :o)).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Tom@sQo0
Stálý člen
21. 7. 2008   #17
-
0
-

ahoj,
no po dovolenke v chorvatsku som zase spat, priopraveny poodpovedavat na vsetko :)

takze od zaciatku:
1)
>> bukaj: Tom@sQoovi (doufám, že to skloňuji dobře :))
sklonuj, ako chces ;) tento nick mam tu uz hodne davno, este predtym, ako som si uvedomil, ako detsky znie, ale ked pisem ako neregistrovany user, tak mi to z pre mna neznameho dovodu nesubmituje prispevky a novy nick sa mi registrovat nechce :)

2)
k teme, C vs C++ v kerneli(pre tych, co to nevedia):
v kerneli sa pouziva Ccko, nakolko Linus uz davno nadaval na blby C++ kompilator a blbu alokaciu pamate(co sa casom imho zmenilo) a neviemco este; original jeho kecov sa mi nechce hladat ;-), takze C++ v kerneli nie je, na co sa da aj logicky prist tak, ze kernel sa kompiluje gccckom :)

teraz viac k teme samotnej :)
3)
islo mi o to, ze mam uplny miz-maz v tom celom, pretoze neviem, co mam kde zaradit... nejde mi o konkretne veci, ale skor vseobecne...
napr. syscally su definovane v kernel core? ci kde? a (g)libc naco sluzi?co take obsahuje, co je spata so systemom? co mam miesto toho Windows? neprogramoval som tak low-level, takze neviem...
taktiez tie mnou vyssie zmienene kniznice; neviem naco sluzia, ake funkcie spristupnuju, kto sa o ich udrzbu stara,...
zisiel by sa mi supis tychto kniznic, a aspon aky-taky obkec, ze naco vobec su, v com mi ulahcuju zivot:)

4)
anyway, vdaka za linky, urcite si ich o tyzden pozriem(mam teraz spravit jeden ani nezacaty projekt do konca tyzdna a dost mi hori...)
:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
Tom@sQo
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Hlavicky a ich funkcie — založil mORb

C# - webresponse - ustřihává hlavičky? — založil David Klouček

ASP.NET - C#: Přístup do hlavičky — založil Anonymní uživatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý