Jak pracovat s dvěma poli – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak pracovat s dvěma poli – PHP – Fórum – Programujte.comJak pracovat s dvěma poli – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
8. 7. 2008   #1
-
0
-

Chtěl bych se zeptat jak mám vyřešit to když na stránce používám např. pole goly
a pole hráči, při čemž obě pole nemají shodný počet položek, jak bych to měl co
nejlépe vyřešit s ukládáním do databáze

v db mám položky id_utkani,id_hrace,goly

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.215.–
bukaj0
Věrný člen
8. 7. 2008   #2
-
0
-

Paja2
Možná by pro nechápajícího (jakým jsem například já) bylo dobré napsat trochu více. Hlavně v jakém vztahu jsou spolu položky pole góly s hráči? Lepší popis tabulek v databázi by se také hodil. Možná taky, odkud ti data vstupují? A přihodit nějaký příklad a popis, čeho chceš dosáhnout, by tomu dodalo třešinku. (Příklad ve smyslu: "Když tam dám tenhle vstup, chci, aby mi vylezlo tohle.")

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
9. 7. 2008   #3
-
0
-

To bukaj :
tak mám níže uvedený kod, kde host_h_id je id hráče a id_hostt který je id týmu, to pak rozděluji pomocí explode



echo"<tr><td><input type='checkbox' $checked2 value='".$hraci2["host_h_id"]."_".$hraci2["id_hostt"]."' name='hraci[]'>".$hraci2["hostujicihraci"]."</td><td><input type='text' size='2'name='goly[]'></td></tr>";

a pak mám¨


$ideutkani=$_POST['zapas'];
for($i=0;$i<=count($_POST['goly']);$i++){


$x=$_POST['hraci'][$i];
$l=explode("_",$x);
$k=$l[0];
$team=$l[1];
echo $x;
mysql_query("insert into system_goly values ('$ideutkani','$k','$team','".$_POST['goly'][$i]."')");
}

ale bude se mi podaří uložit jen goly nebo jen id hrače a týmu

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.165.–
9. 7. 2008   #4
-
0
-

No nejlepsi by to samozrejme bylo vlozit to do jedne tabulky. Druhe reseni jsou transakce, podivej se na to - to je presne to co hledas - zajistuji, aby se provedly bud vsechny nebo zadny prikaz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Jak pracovat s array? — založil fix

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý