Urldecode - zjisteni kodovani a prevod – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Urldecode - zjisteni kodovani a prevod – PHP – Fórum – Programujte.comUrldecode - zjisteni kodovani a prevod – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
marioff0
Expert
10. 7. 2008   #1
-
0
-

cafte,

riesim teraz druhy den takyto problem...

zo $_SERVER[HTTP_REFERER] si vytiahnem stranku z ktorej prisiel navstevnik. Ta ale obsahuje diakritiku ktora je zakodovana. Rozne tie %C1 atd.....

Ked pouzijem funkciu urldecode() tak mi to dekoduje dobre len znaky ktore pochadzaju z UTF8 odkazovanych stranok. Ak je odkazovana stranka napr. WINDOWS-1250 tak to nedekoduje (resp. hodi nezmyselne znaky), pretoze ta diakritika ma len 3 znaky, napr. spomenute %C1. UTF8 ich ma 6.

Potrebujem to na vytiahnutie slov z premennych aby som vedel kto ma pod akymi vyhladavacimi frazami vo vyhladavacoch nasiel.
napr. so seznam.cz ide dobre
ale zoznam.sk nie.

Zatial som to poriesil takto:

$znaky = array("+"=>" ","%20"=>" ","%E1"=>"á","%C1"=>"Á","%E4"=>"ä","%C4"=>"Ä",""=>"",); //atd....

$text = strtr($text, $znaky);


Ale ak mi viete poradit aby som nemusel zamienat tie znaky cez strtr budem rad.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
Reklama
Reklama
bukaj0
Věrný člen
10. 7. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
marioff0
Expert
10. 7. 2008   #3
-
0
-

To bukaj : a ako zistim v akom kodovanie je ten string???, aby som mohol pouzit iconv

Ide mi o to aby to bolo automaticke, nechcem este ku kazdemu vyhladavacu dopisovat kodovanie (co ak sa to zmeni, a bude nejaky cas ukladat hluposti...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
marioff0
Expert
10. 7. 2008   #4
-
0
-

Ukazka:

echo urldecode("%C3%A1b%C3%A9c%C3%A9+%C3%AD%C3%B3%C3%BA+at%C4%8F");

echo "<br>";
echo urldecode("%E1b%E9c%E9+%ED%F3%FA+at%EF");


prvy je zo seznamu a druhy zo zoznamu. Frazy su rovnake.... som s toho kon

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
bukaj0
Věrný člen
10. 7. 2008   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
marioff0
Expert
10. 7. 2008   #6
-
0
-

To bukaj : dakujem skusim to

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.78.44.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
11. 4. 2015   #7
-
0
-

Zdravím,

mám takový problémek. Potřebuji převézt dvě proměnné  v url adrese na jinou adresu a nevím přesně jak na to. Když převádím jednu  proměnnou a pak ji dekóduji, tak mi to jde, ale jakmile převádím dvě proměnné tak tu druhou nemohu dekodovat. Poradí mi prosím někdo? 

 "<a href='neco/pokus/".$a."/".$b."/" . $pagination->getCurrentPage() . "'>Další stránka</a>" );

Tady se mi volá funkce s tou stránkou:

case 'pokus':
$this->search( $urlBits[2] , intval( isset( $urlBits[3] ) ? $urlBits[3] : 0 )  );
break;
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.155.–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
14. 4. 2015   #8
-
0
-

1. Oteviras mrtve tema, k tomu bys mel mit dobry duvod, prispet autorovi dotazu nebo pomoci ostatnim s podobnym problemem jako autor dotazu.
2. Pises jiny dotaz k dotazu nekoho ciziho, zaloz si vlastni dotaz (vlakno).
3. Co je ve vsech promenych? Jaky php kod maji vsechny funkce, ktere tam volas? Zkus si dotaz poradne promyslet. Pak jej napis se vsim, co je potreba k tomu, aby slo kod zkopirovat pres ctrl+c a spustit na jakemkoliv jinem php. Tohle je nepouzitelne pro jakekoliv testy a zdlouhaveho vyptavani autora dotazu.

- url adresa se pise

cesta/stranka.php ? parametr1=hodnota1 & parametr2=hodnota2 // bez mezer
cesta/stranka.php?a=5&b=1

- je to get metoda, cte se to jako

$a = isset($_GET['a']) ? $_GET['a'] : ''; // pripadne jeste $a = urldecode($a); isset, protoze jinak php hlasi error, kdyz v $_GET nic neni
$b = isset($_GET['b']) ? $_GET['b'] : '';
var_dump($a); var_dump($b); // vypis (mozna to jde oddelit carkou)

- do adresy se to zapisuje jako  

$url = 'cesta/stranka.php?a='.urlencode($a).'&b='.urlencode($b);
var_dump(url); // vypis
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:3cf0:af...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 38 hostů

Podobná vlákna

Kódování — založil viky

Kódování — založil Alf

Kódování — založil wise

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý