Zpracování více chechboxů – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zpracování více chechboxů – PHP – Fórum – Programujte.comZpracování více chechboxů – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
pidgin0
Návštěvník
15. 7. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, potřeboval bych nutně poradit jak pracovat s PHP, MySQL a formulářovým prvkem checkbox. Mám tento kód, ale nevím jak napsat script, který by smazal z databáze to co bylo zaškrtnuto. Budu vděčný za každou radu.

Kod:

$query = "select id_aktuality, text_aktuality, kdy_bylo_pridano from aktuality;";
$result = $db->query($query);
$num_vysledek = $result->num_rows;

echo $num_vysledek;
echo '<form action="view_s_delete_sure.php" method="post">';
echo '<table width=100%>';
for ($i=0; $i<$num_vysledek; $i++)
{
$row = $result->fetch_assoc();
echo '<tr>';
echo '<td><input type="checkbox" name="' . $row['id_aktuality'] . '" value="' . $i . '" >' . $i . '</td>';
echo '<td>' . $row['text_aktuality'] . '</td>';
echo '<td><strong>' . $row['kdy_bylo_pridano'] . '</strong></td>';
echo '</tr>';
}
echo '</table><input type="submit" name="view_delete" value="Smazat označené"></form>';

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.209.–
Reklama
Reklama
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
15. 7. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
pidgin0
Návštěvník
15. 7. 2008   #3
-
0
-

Díky ale tohle už jsem taky zkoušel ale nenašel jsem tam nic co bych mohl použít k tomu aby checkbox měl hodnotu načtenou z databáze pomocí cyklu for a aby se na další stránce to co bylo zaškrtnuto odstranilo z tabulky, respektlive řádky které obsahují tuto hodnotu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.209.–
pidgin0
Návštěvník
15. 7. 2008   #4
-
0
-

tak jsem to koečně vyřešil ale dalo to zabrat.
prop případ že by někdo měl podobný problém. tady je kód:

---------------------
<?php
echo '<form action="view_s_delete_sure.php" method="post">';
echo '<table width=100%>';
for ($i=0; $i<$num_vysledek; $i++)
{
$row = $result->fetch_assoc();
echo '<tr>';
echo '<td><input type="checkbox" name="delete[]" value="' . $row['id_aktuality'] . '">' . $i . '</td>';
echo '<td>' . $row['text_aktuality'] . '</td>';
echo '<td><strong>' . $row['kdy_bylo_pridano'] . '</strong></td>';
echo '</tr>';
}
echo '</table><input type="submit" name="view_delete" value="Smazat označené"></form>';
?>

----a druhý soubor fc
<?php
$delete_ids = implode(",",$_POST['delete']);
$query = "DELETE FROM aktuality WHERE id_aktuality IN ($delete_ids)";

$db->query($query);
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.209.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Zpracování formuláře — založil Tazatel

Zpracování obrázku v C# — založil Petas

Zpracování XML — založil klinki

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý