Soubor se nedaří otevřít – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Soubor se nedaří otevřít – .NET – Fórum – Programujte.comSoubor se nedaří otevřít – .NET – Fórum – Programujte.com

 

zonda0
Stálý člen
16. 7. 2008   #1
-
0
-

Neviete ako by som obyšiel tu to chybu .
mám napísaní riadok :

.

.
.
string line0 = System.IO.File.ReadAllLines("C://Kvizgames//" + profil.Text + ".txt")[0];
.
.
.

Píše mi chubu že nenajde ten súbor .A ked napíšem :
.

.
.
string line0 = System.IO.File.ReadAllLines("C://Kvizgames//Peter.txt")[0];
.
.
.

tak ide a v tom profil.Text je tiež napísané Peter .
ZA radu ďakujem .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.6.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
16. 7. 2008   #2
-
0
-

a mohol by si nas nezasvatenym oboznamit s tou chybou???

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.6.–
Dev
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
16. 7. 2008   #3
-
0
-

Pokud máš proměnou profil, zkus to bez toho .Text

To znamená:

string line0 = System.IO.File.ReadAllLines("C://Kvizgames//" + profil + ".txt")[0];

Ale nejsem si jist

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
zonda0
Stálý člen
17. 7. 2008   #4
-
0
-

no tak to by mi nešlo už vôbec :P lebo ako viem ono nevie čo ma vybrať z toho profil . A ked by som to chcel ako ti píšeš musel by som z toho urobyť neakú metódu . A to som skúšal a aj tak to nejde :(.
Prosím poradte .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.6.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
mephi0
Expert
17. 7. 2008   #5
-
0
-

tie zdvojene lomítka by tam nemali byť, teda neviem ako to že ti to funguje, možno to aj funguje, teraz si niesom istý, ale zdvojené lomítko sa píše len preto lebo znak "\" zastupuje escape sekvenciu a za ním ide nejaký symbol. No ak chceš napísať znak "\" tak ho do stringu uvedieš ako "\\". v prípade obráteného "/", ktoré neožnačuje escape skevenciu, ho netreba písať 2x.

K tomu stringu. Je elementarne že "abcd" == "ab" + prem, kde prem = "cd". Preto by si mal zistiť presný obsah tej premennej, akú má dlžku a porovnať to. Ja osobne by som si tam apísal podmienku:

if (C://Kvizgames//" + profil + ".txt" == "C://Kvizgames//Peter.txt")

{
//nejaké oznámenie
}
else
{
//nejaké iné oznámenie
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Dev
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
17. 7. 2008   #6
-
0
-

Můžeš sem dát víc kódu? i s tou proměnou. Možná máš špatnou deklaraci proměné

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
17. 7. 2008   #7
-
0
-

On to nemá v proměnné, ale nejspíš v nějakým textboxu. Dobře si zkontroluj jeho obsah, v kódu chyba není.

BTW: Řeším tady dilema. Mám tohle vlákno smazat, protože nedodržuješ pravidla a nebo mám jen opravit titulek? Co řikáš, co bude mít větší váhu, aby se to už neopakovalo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Dev
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
17. 7. 2008   #8
-
0
-

Tak jestli to máš v text boxu, tak zkus obah toho dát do proměné


Jednou jsem něco podobného řešil. Ale myslím, že ti nepomůžeme. To je individuální. Můsíš zkoušet

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
zonda0
Stálý člen
17. 7. 2008   #9
-
0
-

dev: dal som to a nejde to .
djanosik: Ta oprav titulo soorrii nevšimol som si že také nemôže byť . Viac krát sa to už nebude opakovať .
mephi: tuto tvoju metodu nemôžem dať lebo ja neviem čo budem mať napoísané v tom textboxu .Preto som dal profil.text
lebo neviem čo tam bude napísané a tým nemôžem určiť priamu cestu .

A ked som dal uložiť subor:

StreamWriter ulozitPocet = new StreamWriter("C://Kvizgames//" + profil.Text + ".txt");

ulozitPocet .WriteLine(pocet.Text);
ulozitPocet .Close();

A toto mi išlo . A všetko také iste iba že to ukolada .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.6.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
17. 7. 2008   #10
-
0
-

To zonda : I když tě to asi překvapuje, tak i dnes existojou tací, co v diskuzích raději hledaj (pak je takovej výstižnej titulek k nezaplacení).

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zonda0
Stálý člen
17. 7. 2008   #11
-
0
-

Fakt sorri . Nabudúce si dám pozor :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.6.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý