Ciselna hodnota sirky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ciselna hodnota sirky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comCiselna hodnota sirky – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

netman920
Super člen
17. 7. 2008   #1
-
0
-

ako zistim ciselnu hodnotu sirky v js????
mam kod



obsah = document.getElementById('text');
obsah.style.width = tu pride ta funkcia(obsah.style.width) + 50 +'px';

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Prog.0
Věrný člen
17. 7. 2008   #2
-
0
-

offsetWidth / clientWidth / scrollWidth

http://www.quirksmode.org/viewport/elementdimensions.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
netman920
Super člen
17. 7. 2008   #3
-
0
-

To Prog. :
a zapisat to teda ako

obsah.style.offsetWidth / clientWidth / scrollWidth

lebo ked si to dam alertovat tak mi to pise ze undefined

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
netman920
Super člen
17. 7. 2008   #4
-
0
-

vyriesené ale dalsia vec::
mam takyto kod ktory mi funguje v moz aj opere ale v ie6 nie

function sirka(){

element = document.getElementById('lavypanel');
obsah = document.getElementById('text');
var sirka_panela = element.clientHeight+20;
var sirka_obsahu = obsah.clientHeight+20;
if (sirka_panela > sirka_obsahu) {
element.style.height = sirka_panela + 'px';
obsah.style.height = (sirka_panela - 23) + 'px';
}
if (sirka_panela < sirka_obsahu) {
obsah.style.height = sirka_obsahu + 'px';
element.style.height = (sirka_obsahu + 23) + 'px';
}

v com moze byt problem ???
PS: ide o dva divy na stranke obsak a stlpec ktore musia mat rovnaku vysku prisposobujucu sa obsahu
napr. bez problemov to riesia tabulky ale tie sa uz nepouzivaju tak preto

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Ruda0
Newbie
17. 7. 2008   #5
-
0
-

Ahoj,
Zkus to takhle
parseInt(document.body.offsetWidth);
alert(parseInt(document.body.clientWidth));
alert(parseInt(document.body.scrollWidth));

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.125.–
Ruda0
Newbie
17. 7. 2008   #6
-
0
-

To netman92 : Muzes sem dat i ten div abych to otestoval?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.125.–
netman920
Super člen
17. 7. 2008   #7
-
0
-

<div id="text">sssssssssss</div>

<div id="lavypanel">ssssssssss</div>

a css


#text {
float: right;
width: 80%;}

#lavypanel {
float: left;
width: 20%;
margin-bottom: 20px;
background-color: #404040;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Prog.0
Věrný člen
17. 7. 2008   #8
-
0
-

netman92 napsal:PS: ide o dva divy na stranke obsak a stlpec ktore musia mat rovnaku vysku prisposobujucu sa obsahu
napr. bez problemov to riesia tabulky ale tie sa uz nepouzivaju tak preto


Ani tabuľky ani javascript nie sú určené na layout stránok. Ani teraz, a ani nikdy pred tým neboli. Ak už však niečo z toho chceš na ten layout zneužiť tak nech to nieje javascript prosím...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
Ruda0
Newbie
17. 7. 2008   #9
-
0
-

To netman92 : Muzes mi jeste objasnit ceho chces dosahnout? Oc ti vlastne jde? :-) Rad bych to pochopil.. Mozna to jde vyrsit pres styly?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.125.–
netman920
Super člen
17. 7. 2008   #10
-
0
-

To Ruda :
no klasicka web stranka hore je v jednom riadku menu
a potom su dva stlpce :
1) hodiny zaujimavosti atd
2)za zobrazuje obsah jednotlivych poloziek menu napr uvitanie hlasovanie
chem aby ta stranka maly dynamicku velkost teda podla toho kolko je tam textu.
ak je menej ako vyska laveho panela tak aby mala aspon rovnaku
vid

http://myproject.tym.sk/

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
netman920
Super člen
17. 7. 2008   #11
-
0
-

To Prog. :
Preco ? mas lepsi napad ako riesit dany problem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Ruda0
Newbie
17. 7. 2008   #12
-
0
-

To netman92 : Zkus tohle



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" >
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title></title>
<style type="text/css">
#text
{
float: right;
width: 79%;
border: 1px solid #000;
}

#lavypanel
{
float: left;
width: 20%;
margin-bottom: 20px;
border: 1px solid #000;
background-color: #ff0000;
}
</style>

<script type="text/javascript">

// Funkce se spusti vzdy pro zobrazeni stranky
window.onload = function Sirka()
{
var oElement = document.getElementById('lavypanel');
var oObsah = document.getElementById('text');

// Vyska leve casti boxu
var iHeight_panela = eval(oElement.clientHeight);
// Vyska prave casti boxu
var iHeight_obsahu = eval(oObsah.clientHeight);

// Pokud je levypanel vetsi jak pravy tak se pricte k prave casti vyska
// leve casti
if (iHeight_panela > iHeight_obsahu)
{
oObsah.style.height = eval(iHeight_panela) + 'px';
}
// Pokud je prava cast vetsi jak leva tak zas k leve casti se pricte prava cast
else if (iHeight_panela < iHeight_obsahu)
{
oElement.style.height = eval(iHeight_obsahu) + 'px';
}
}

</script>
</head>
<body>
<!-- Hlavni div -->
<div style="border: 1px solid #000; width: 520px;">
<!-- Div menu leva cast -->
<div id="lavypanel" >
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
</div>
<!-- Div obsah prava cast -->
<div id="text">
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
some tes some text some tes some text some tes some text
</div>
<div style="width: 100%;clear: both;"> </div>
</div>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.125.–
Ruda0
Newbie
17. 7. 2008   #13
-
0
-

To Prog. : Souhlasim ... Layout by nemel byt tvoren tabulkama a ani javascriptem.. Jde to pomoci css :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.125.–
Prog.0
Věrný člen
17. 7. 2008   #14
-
0
-

To netman92 :
Zneužiť javascript na layoutovanie?! - fuj :-) Ja na mieste javascriptu by som sa cítil poriadne ponížený ;-)
Keď chceš layoutovať pomocou css, musíš zabudnúť všetko, čo si sa naučil o tabuľkách, pretože s css sa layoutuje kapik inak.
Ak sa budeš pokúšať o rovnaké princípy layoutu ako pri tabuľkách, bude ťa to potom ťahať práve na takéto prasačinky.

skús: http://www.google.sk/search?q=css+layout

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
netman920
Super člen
17. 7. 2008   #15
-
0
-

To Ruda :
ved fajn aJ ja by som bol za to ale ako to riestit?
btw: v ie-cku to aj tak nefunguje :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
netman920
Super člen
17. 7. 2008   #16
-
0
-

dokonca v ie-cku tu stranku nemam ani v strede :smile10:

#kontajner {

margin: 0 auto;
width: 1000px;
}

toto v ie-cku nezabera

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Ruda0
Newbie
17. 7. 2008   #17
-
0
-

To netman92 : Ten script co jsem ti posilal jsem testoval v IE6, IE7 - 8 , FF a Opera ... Vsude ok..

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.125.–
netman920
Super člen
17. 7. 2008   #18
-
0
-

To Ruda :
no ospravedlnujem sa uz mi t o ide problem bol ze som si
tam nechal aj pôvodnu funkciu s nazvom sirka a asi sa to bylo
diky moc
si js genius :smile4:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.54.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

číselná řada (umocnění) — založil alejandro

´Číselná soustava a jak začít — založil python_test-a-centrum.cz

Sirky prvku — založil

Nastavení šířky — založil BeRRi

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý