Kalkulačka na odčítání – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kalkulačka na odčítání – C / C++ – Fórum – Programujte.comKalkulačka na odčítání – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #1
-
0
-

Tohle je můj první výtvor a je ve knihovně Console Application v programu Dev-C++ v jazyku C++ . Protože je to můj první program který už se dá k něčemu použít tak ho sem dávám.
Stručný popis:
Je to jednoduchý prográmek na základě proměnných, vstupů a vístupů. Dá se celkem dobřé použít , sice jen na odčítání ale aspoň to.Je napsaný pomocí jednoduchých stále se opakujících scriptů který mě naučil Břéťa v jednoduché aplikaci. Já jsem se je chtěl pořádně naučit a tak jsem si hrál až z toho vylezl tenhle program . Prográmek umí přesně a rychle počítat až do 1 miliardy. Pokud číslo překročíte automaticky se vipne . To je jedna z vad mého programu co ještě neumím viřešit . Programace trvala asi půl hodiny i z pochopením všech funkcí programu.Aby ste tenhle jednoduchej program pochopil chce si to přečít první větu v program ukterá vám vysvětlí jak program použít . Je to snadné aplikace vás vyzve k napsání 1 čísla napíšete ho a aplikace vás vyzve k napsání druhého. Program pak odečte číslo 2 od čísla 1 a vyoíše celí příklad i z výsledkem .

Download na skoušku: http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/78157/kalkul.exe_464.38KB.html

Napíšu vám sem zdrojový kód protože to není nic tajného a mě to nevadí . Naopak budu rád když si ho vyskoušíte:

// Odčítací program od Milana Michala
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
int x;
int a;
cout<<"napis prvni cislo a pak druhe , ciso 2 se odecte od cisla 1 ";
cout<<"napis 1 cislo:";
cin>>x;
cout<<"napsal jsi jako 1 cislo: "<<x;
cout<<" ";
cout<<"napis 2 cislo:";
cin>>a;
cout<<"napsal jsi jako 2 cislo: "<<a;
cout<<" ";
cout<<x<<"-"<<a<<"="<<x-a;
cin.get();
cin.get();
return 0;
}



Já vím že sem asi takovéhle blbosti nemám dávat ale já jsem tak rád že se mi to povedlo a neměl jsem v tom chibu že jsem prostě svoji radost neudržel na uzdě a udělal jsem to :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Reklama
Reklama
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #2
-
0
-

Taky pokud chcete můžete napsat + script kterým bych to mohl vylepšit ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 7. 2008   #3
-
0
-

Nerad ti kazím radost, ale ukazovat tady program, který odčítá... hmm:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
selkir0
Stálý člen
17. 7. 2008   #4
-
0
-

Jako kdyby jsi udělal, alespoň celou karkulačku, tak to by už bylo něco. Jo jen tak mimochodem na zkoušku se píše se "z" a ne jako ty:

Download na skoušku



určitě do začástku to vylepši alespoň o sčítání, násobení, dělení. Pak bych to udělal celý oběktově a nakonec nějaký to grafický rozhraní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.108.102.–
"Je lépe mlčet a být považován za blázna, než promluvit a odstranit tak všechny pochyby." [br] Abraham Lincoln [br] [br]"I cesta na stovky mil začíná prvním krokem"
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #5
-
0
-

jj ok no pokusit se o sčítání násobení nebo dělení se pokusit můžu ale s tou grafikou to nevidím moc nadějně ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Bald3rr0
Super člen
17. 7. 2008   #6
-
0
-

To milanmichal : Asi každý zná ten pocit, pokud se něco učí a povede se mu něco takového. Ale musí to být publikováno s tolika pravopisnýma chybama? ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
mylan40
Super člen
17. 7. 2008   #7
-
0
-

...program který už se dá k něčemu použít...
Prográmek umí přesně a rychle počítat až do 1 miliardy. Pokud číslo překročíte automaticky se vipne . To je jedna z vad mého programu co ještě neumím viřešit ....


LOL... Podľa mňa to nemôže myslieť vážne. :smile5: Zverejniť program na odčítavanie 2 čísel a označiť ho ako užitočný...

To milanmichal: Nič v zlom, ale trochu sebakritiky by IMHO nezaškodilo. Držím palce, nech sa ti aj naďalej darí :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 7. 2008   #8
-
0
-

selkir napsal:
Jako kdyby jsi udělal, alespoň celou karkulačku, tak to by už bylo něco. Jo jen tak mimochodem na zkoušku se píše se "z" a ne jako ty:

Download na skoušku



určitě do začástku to vylepši alespoň o sčítání, násobení, dělení. Pak bych to udělal celý oběktově a nakonec nějaký to grafický rozhraní.

A teď si rýpnu já, píše se objekt, ne oběkt:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Zelenáč0
Posthunter
17. 7. 2008   #9
-
0
-

Mě teda dostal výraz "programace" :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Zelenáč0
Posthunter
17. 7. 2008   #10
-
0
-

To selkir : :smile6: "karkulačka"

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 7. 2008   #11
-
0
-

Mě zase dostává, jak o tom programu mluví jak kdyby to bylo něco revolučního, prý "Napíšu vám sem zdrojový kód, protože to není nic tajného a mně to nevadí" :smile5: Ale nic, tímhle jsme si asi prošli všichni, i když většina ty svoje pokusy nedávala na net:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #12
-
0
-

"LOL Zverejniť program na odčítavanie 2 čísel a označiť ho ako užitočný..."
NjN moc užitečný asi nebude ale i tak se k něčemu hodit může

Uznávám ež sem to sem asi neměl dávat. Dobré by asi bylo kdyby ste to smazali , ale nechám to an vás.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 7. 2008   #13
-
0
-

Proč to mazat? V ničem to pravidla neporušuje:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #14
-
0
-

Chrasty napsal:
Proč to mazat? V ničem to pravidla neporušuje:)


ok tak dík .........

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Earl Cash0
Věrný člen
17. 7. 2008   #15
-
0
-

super....doporucuji se jit pochlubit na builder.cz.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 7. 2008   #16
-
0
-

To Earl Cash : :smile6: :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #17
-
0
-

Earl Cash napsal:
super....doporucuji se jit pochlubit na builder.cz.....


To byla asi ironie viď :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
jozosandy0
Newbie
17. 7. 2008   #18
-
0
-

Protože je to můj první program který už se dá k něčemu použít tak ho sem dávám.



To by ma zaujimalo, ake boli tie programi pred tym, ak tento oznacujes uz za pouzitelny :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #19
-
0
-

jozosandy napsal:

Protože je to můj první program který už se dá k něčemu použít tak ho sem dávám.



To by ma zaujimalo, ake boli tie programi pred tym, ak tento oznacujes uz za pouzitelny :smile2:

Tím myslím třeba vipsání do konzole ahoj pomocí cout<< nepo nastavení a vipsání proměnné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Zelenáč0
Posthunter
17. 7. 2008   #20
-
0
-

To milanmichal : Tak to uz si postoupil daleko.. Jak dlouho se ucis programovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 7. 2008   #21
-
0
-

A víš o tom, že v češtině existují i slova, kde je po písmenu "v" ypsilon? :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #22
-
0
-

Zelenáč napsal:
To milanmichal : Tak to uz si postoupil daleko.. Jak dlouho se ucis programovat?

3 dny v C++ku

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Earl Cash0
Věrný člen
17. 7. 2008   #23
-
0
-

To milanmichal : tak pokud je C++ tvuj prvni programovaci jazyk, ve kterem se ucis tak to jeste jde.....

jen me desi predstava, jakym zpusobem se ucis (nehlede na to, ze terminologie ti nic asi nerika):

Je napsaný pomocí jednoduchých stále se opakujících scriptů který mě naučil Břéťa v jednoduché aplikaci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
K
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
17. 7. 2008   #24
-
0
-

To milanmichal : No program hezký, ale jak říkají ostatní, k té učebnici C++ by jsi si mohl pořídit i pravidla česhéko pravopisu, není ostuda psát bez chyb, přestože se to dnes asi moc nenosí. Věr, taky programuji v C++ a to mám doma hned dvoje. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.255.–
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #25
-
0
-

K napsal:
To milanmichal : No program hezký, ale jak říkají ostatní, k té učebnici C++ by jsi si mohl pořídit i pravidla česhéko pravopisu, není ostuda psát bez chyb, přestože se to dnes asi moc nenosí. Věr, taky programuji v C++ a to mám doma hned dvoje. ;-)

J díky no co se týká mé češtiny asi to fakt udělám , ale než si zvyknu hledat všechny ti slovíčka :D :D :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Zelenáč0
Posthunter
17. 7. 2008   #26
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #27
-
0
-

no dík to se hodí

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
17. 7. 2008   #28
-
0
-

Chrasty napsal:
Mě zase dostává, jak o tom programu mluví jak kdyby to bylo něco revolučního, prý "Napíšu vám sem zdrojový kód, protože to není nic tajného a mně to nevadí" :smile5: Ale nic, tímhle jsme si asi prošli všichni, i když většina ty svoje pokusy nedávala na net:-)



Ja jo :) Ja se na netu prezentoval se svymi zacatky snad ve vsem, co jsem kdy delal...od HTML, prez VB, PHP az po C++ (a s vyjimkou HTML jsem se za ne nekdy nestydel) :D

Na druhou stranu je pravda ze jsem sebevedomy megaloman a fazi hello worldu, kalkulacek a podobne systematicky preskakuju a rovnou se vzycky vrham na vetsi veci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #29
-
0
-

Tak protože jsem už celkem postoupil a naučil jsem se používat podmýnku tak jsem udělal hru . Je to taková obyčejná kde hádate jedno číslo.
Zde je link na Download: http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/49281/Projekt1.exe_464.86KB.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
17. 7. 2008   #30
-
0
-

Taky si rýpnu:

milanmichal napsal:
Tak protože jsem už celkem postoupil a naučil jsem se používat podmýnku tak jsem udělal hru . Je to taková obyčejná kde hádate jedno číslo.
Zde je link na Download: http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/49281/Projekt1.exe_464.86KB.html


podmínku;)
A tentokrát je zdroják již tajný? Proto odkaz na exe?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.226.–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 7. 2008   #31
-
0
-

V tom programu je tolik vět, že bych je napočítal na prstech jedné ruky a ty tam máš 5 chyb :smile17:

Mimochodem (předpokládám, že u toho čísla používáš int), rozsah těch čísel ze kterých můžu hádat je –2,147,483,648 až 2,147,483,647 (nebo tak nějak), uhodnout to číslo na tři pokusy je řekněme... nepravděpodobné :smile5:

EDIT: Podle tvých dosavadních příspěvků si nemyslím, že bys vygeneroval náhodné číslo z nějakýho rozsahu, jestli to tak je, tak se omlouvám:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #32
-
0
-

No tam ti to ještě napíše řekněme že moje oblíbené číslo je 30 tak napíšeš 45 a ono ti to napíše číslo je menší skus to znovu no a když to na 3 pokusi nedáš tak můžeš program zapnout znovu a už přibližně víš že to je mezy 0 a 45 . pak třeba skusíš 20 a už ti to napíše že je oblíbené číslo větší..................... . No kdyby sis to aspoň stáhl :smile9:

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 7. 2008   #33
-
0
-

Stáhnul jsem si to, jinak bych nevěděl o těch chybách:-) Ale já přece (jako normální člověk) nemůžu vědět, jaké číslo jsi tam zadal, takže hádat ze 4 miliard možností je blbost a pokud je v pravidlech "že můžu pustit program víckrát", tak pak pozbývá smyslu to omezení na 3 pokusy. Smysl by to mělo až kdyby byl omezený rozsah a to číslo se náhodně generovalo po spuštění programu. Třeba čísla 0-50, ty máš vybrat to, které se vygenerovalo. To je už je dokonce jakž takž uhodnutelné...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #34
-
0
-

no i když máš třeba klasickou hru třeba RPG tak si ho taky můžeš pustit výcekrát ale je to moje taková první promitivní hra a tak je to takové nepromyšlené no a většina lidí má ráda čísla menší jako třeba 3 atd..... pochibuji že někdo má za oblíbené číslo 1 000 000 000 . Pokud to nechceš hrát tak to nehraj , nové téma jsem nevytvořil a tak to tu klidně můžu mýt.......

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 7. 2008   #35
-
0
-

Vždyť já vůbec nic nenamítám, jenom konstruktivní kritika:-)

EDIT: 500. příspěvek!:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Tocimanko0
Grafoman
17. 7. 2008   #36
-
0
-

To milanmichal : Ty krávo :smile5: Myslím si číslo 19 567. Nesprávne zadanie. Číslo, ktoré si myslím, je menšie. Zostáva pokusov: 2. LOL :-D Domyslené fakt do hĺbky :-D

Keby si tam aspoň nechal informáciu, že číslo, ktoré máš hádať je v rozsahu x - y. Takto je to fakt nemožné.

Btw: Tá tvoja kvázi kalkulačka je fakt vymakaná ;) A vidím, že si dlho nerozmýšlal nad tým, aké použiješ dátové typy :D Zrejme poznáš len int :D ale v kalkulačke prakticky nepoužiteľné.

Btw2: Mne sa zdá, že množné číslo od "pokus" by malo byť "pokusy" a nie "pokusi" :D Teda takto by to bolo v slovenčine... Mýlim sa? :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.84.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 7. 2008   #37
-
0
-

Tocimanko napsal:
To milanmichal : Btw2: Mne sa zdá, že množné číslo od "pokus" by malo byť "pokusy" a nie "pokusi" :D Teda takto by to bolo v slovenčine... Mýlim sa? :smile6:

Nemýlíš, nemýlíš, i v češtině je to "pokusy":D Možná by se to líbilo nějakému Finovi, tam je slovíčko "kuusi" == "šest", takže "pokusi" a "pokuusi" už k sobě tak daleko nemá :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
mylan40
Super člen
17. 7. 2008   #38
-
0
-

Stiahol som si ten 2. program.
Šok č. 1 - to číslo tam je natvrdo :smile19:
Šok č. 2 - to nestačí, keď ho uhádnem raz? (Viď priložený screen)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Tocimanko0
Grafoman
17. 7. 2008   #39
-
0
-

To mylan4 :
1. hej, nemal by byť predsa problém vygenerovať nejaké ;)
2. LOL, máš pravdu :D Sa toho nezbavíš ani po zadaní správneho čísla :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.84.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #40
-
0
-

jj :D o tom vím a souším stím něco udělat , zatím marně .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Earl Cash0
Věrný člen
17. 7. 2008   #41
-
0
-

To milanmichal : tak jen ukonci driv hlavni funkci (main) pomoci return 0; kdyz se cislo rovna tvemu cislu.....ale zalezi jak to tam mas napsane......

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
milanmichal0
Stálý člen
17. 7. 2008   #42
-
0
-

Ok no z těma číslama od do to tam asi připíši. A s tím dříve ukonření main skusím .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Akacko0
Návštěvník
17. 7. 2008   #43
-
0
-

To milanmichal : tve, nez tu dalsi verzi pustis naostro vypust betu at se to dokonale odladi. :smile12:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 7. 2008   #44
-
0
-

Zkus tam napsat místo

x=25;

napsat


srand(time(NULL));
x=rand() % 100;

Uvidíš, že program získá úplně jiný rozměr!:-)

Jestli mám ten kód blbě, tak se omlouvám, C++ jsem neviděl už hezky dlouho

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #45
-
0
-

Ok skusím to a betu udělám :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #46
-
0
-

no tak jsem ten tvůj příkaz skoušel a chiba je zde x=rand() % 100;

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Akacko0
Návštěvník
18. 7. 2008   #47
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #48
-
0
-

No používám Console Application - #include <iostream>

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
darthdeus0
Stálý člen
18. 7. 2008   #49
-
0
-

To milanmichal : Musíš tam přidat

#include <time.h>

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #50
-
0
-

aha ok dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #51
-
0
-

no tak těď to píše chibu zde: srand(time(NULL));
Zde to máte jako scren: http://uloz.to/587936/error-dev-c-1.gif

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #52
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Zelenáč0
Posthunter
18. 7. 2008   #53
-
0
-

To milanmichal : Dival ses na ten link od Akacka? Includni jeste stdlib.h... A vedet, na jakem radku chyba nastala je sice pekne, ale nerekne ti to prakticky nic. To uz Dev-Cpp neukazuje zadny chybovy vystup?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Zelenáč0
Posthunter
18. 7. 2008   #54
-
0
-

Jinak promin, ale napsat "chiba"? To uz snad delas schvalne :smile17:

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #55
-
0
-

Np nevým ale už jsem hledal všude a zatím jsem žádné popsání chiby nenašel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Akacko0
Návštěvník
18. 7. 2008   #56
-
0
-

To Zelenáč :
"chibu" bych ustal, ale "těď" ... :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
Akacko0
Návštěvník
18. 7. 2008   #57
-
0
-

To milanmichal :
Sice jsem ve winech uz nebyl hodne dlouho a devcpp jsem nepouzil jeste dele, ale nejsou nahodou dole zalozky a mezi nimi i Error Console?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #58
-
0
-

je ta mjen: Kompilator , Zdroje , Kompilace , Debugger , Výsledky hledání a Schovat .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Zelenáč0
Posthunter
18. 7. 2008   #59
-
0
-

Mam pocit ze ta "error konsole" vyskakovala automaticky..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Akacko0
Návštěvník
18. 7. 2008   #60
-
0
-

To milanmichal :
takze to co hledas bude nejspise v Kompilatoru nebo Debuggeru. Nauc se hledat!.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
darthdeus0
Stálý člen
18. 7. 2008   #61
-
0
-

Pokud vím tak dole je záložka Compiler a tam to vypisuje všechny chyby...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
Earl Cash0
Věrný člen
18. 7. 2008   #62
-
0
-

tak to je snad jasne proc ti to nejde....nikde nevidim uveden datovy typ promenne "x"....prvni musis promennou deklarovat a pote ji az muzes pouzit...

int x = rand()%100;

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #63
-
0
-

už jsem to sprovoznil já jsem smazal mýsto x=25 i int ale teď mě jdou oba dva spůsoby
srand(time(NULL));
int o=rand() % 100;
-------- ale i tenhle --------
int srand(time(NULL));
int o=rand() % 100;


jakej je správnej . Jo a i když jsem napsal třeba -90000 nebo 0 tak mi to napsalo číslo je moc velkse skus tipnout menší :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #64
-
0
-

jo vyměnil jsem znamýnka < za > a už to jde ale chci se zeptat do kolika se vigeneruje to náhodné číslo ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Akacko0
Návštěvník
18. 7. 2008   #65
-
0
-

To milanmichal :
Mi rekni co dela tento radek

int srand(time(NULL)); 

a pak budes vedet ktery je spravne. Ano, prvni je spravne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
Zelenáč0
Posthunter
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Earl Cash0
Věrný člen
18. 7. 2008   #67
-
0
-

To milanmichal : pokud si dobre pamatuju tak, od 0 do cisla, ktere zadas, popripade je-li RAND_MAX mensi nez tvoje zadane cislo, tak do RAND_MAX.....

EDIT: teda samozrejme RAND_MAX

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
bukaj0
Věrný člen
18. 7. 2008   #68
-
0
-

milanmichal
..., nevým, chiby, sprovoznil, mýsto, spůsoby, ...
Nemuč mě. Snažně tě prosím, přečti si to po sobě alespoň jednou a neposílej to s takovými chybami. Překlepy pochopím, sám je dělám. s/z - dobře, no. Ale to y/i, ý/í prostě bije do očí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Zelenáč0
Posthunter
18. 7. 2008   #69
-
0
-

To Earl Cash : od 0 do RAND_MAX - jen jsem chtel, aby si to nasel sam...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #70
-
0
-

tak jsem všechno poupravil a betu 1.0 už mám
Link na download zde:

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/37760/main.exe_465.87KB.html

Co je nového:
- 6 Pokusů na uhodnutí čísla
- generování čísla od 0 - 40
- info o tom že hledané číslo je od 0 - 40

Už to mám uplí a zrovna jsem oběvil bud :( spravím ho až v betě 2.0 .
Když uhodnete číslo třeba na 4 pokus napíše se vám že ste ho uhodli na 2 :D
je to tím že jsme kopíroval script abych ho nemusel vipisovat a už jsem to neopravil tak se omlouvám .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Earl Cash0
Věrný člen
18. 7. 2008   #71
-
0
-

To milanmichal : radeji si pockam na plnou verzi....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #72
-
0
-

jj

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2008   #73
-
0
-

To milanmichal : NENÍ TO SCRIPT! Někde ve vedlejším threadu jsem už řikal, že si to dám do podpisu... jdu na to:D

A popros někoho, ať ti na klávesnici prohodí "i" a "y" tak jak mají být, tohle už nejde:D

Mimochodem, ten program asi neumí přičítat, to číslo jsem uhodl na 5. pokus a ono mi to napíše že na 2. :smile6: A když ho uhodnu, tak mi to napíše "zkus ho uhodnout potřetí a naposled" :smile6:

EDIT: Podpis upraven:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Earl Cash0
Věrný člen
18. 7. 2008   #74
-
0
-

To Chrasty :

to číslo jsem uhodl na 5. pokus a ono mi to napíše že na 2.

to je "BUD", na ktery upozornoval....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2008   #75
-
0
-

Earl Cash napsal:
To Chrasty :

to číslo jsem uhodl na 5. pokus a ono mi to napíše že na 2.

to je "BUD", na ktery upozornoval....

To se omlouvám, těch příspěvků je tady už tolik, že jsem ho přehlídnul...ale ten bud by to chtělo opravit:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #76
-
0
-

jj :D Bud už je opraven :D ale pořád si nevým rady s tím že to pak i když to uhodnete po vás chce znovu číslo

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Earl Cash0
Věrný člen
18. 7. 2008   #77
-
0
-

To milanmichal : tak sem hod zdrojovy kod.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #78
-
0
-

#include <time.h>
#include <iostream>

using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{
cout<<"Skus uhodnout me oblibene cislo na 6 pokusu! Cislo se pohybuje mezy 0 a 40:";
cout<<" ";
int x;
srand(time(NULL));
int o=rand() % 40;

cout<<"Skus tipnout me oblibene cislo:";
cin>>x;
if(x<o)
{
cout<<"To je moc male cislo skus tipnout vjetsi";
}
if(x>o)
{
cout<<"To je moc velke cislo skus tipnout mensi";
}
if(x==o)
{
cout<<"Presne to je to moje oblibene cislo, zistil jsi ho na 1 pokus";
}

// podruhé
cout<<" ";
cout<<"Skus tipnout me oblibene cislo po druhe:";
cin>>x;
if(x<o)
{
cout<<"To je moc male cislo skus tipnout vjetsi";
}
if(x>o)
{
cout<<"To je moc velke cislo skus tipnout mensi";
}
if(x==o)
{
cout<<"Presne to je to moje oblibene cislo, zistil si ho na 2 pokus";
}
// potřetí
cout<<" ";
cout<<"Skus tipnout me oblibene cislo po treti:";
cin>>x;
if(x<o)
{
cout<<"To je moc male cislo skus tipnout vjetsi";
}
if(x>o)
{
cout<<"To je moc velke cislo skus tipnout mensi";
}
if(x==o)
{
cout<<"Presne to je to moje oblibene cislo, zistil si ho na 3 pokus";
}
// počtvrté
cout<<" ";
cout<<"Skus tipnout me oblibene cislo po ctvrte:";
cin>>x;
if(x<o)
{
cout<<"To je moc male cislo skus tipnout vjetsi";
}
if(x>o)
{
cout<<"To je moc velke cislo skus tipnout mensi";
}
if(x==o)
{
cout<<"Presne to je to moje oblibene cislo, zistil si ho na 4 pokus";
}


// popáté
cout<<" ";
cout<<"Skus tipnout me oblibene cislo po pate:";
cin>>x;
if(x<o)
{
cout<<"To je moc male cislo skus tipnout vjetsi";
}
if(x>o)
{
cout<<"To je moc velke cislo skus tipnout mensi";
}
if(x==o)
{
cout<<"Presne to je to moje oblibene cislo, zistil si ho na 5 pokus";
}

// pošesté
cout<<" ";
cout<<"Skus tipnout me oblibene cislo po treti a naposled:";
cin>>x;
if(x<o)
{
cout<<"Bohuzel se ti nepovedlo zistit me oblibene cislo.";
}
if(x>o)
{
cout<<"Bohuzel se ti nepovedlo zistit me oblibene cislo.";
}
if(x==o)
{
cout<<"Presne to je to moje oblibene cislo zistil jsi ho na 6 pokus ";
}



cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2008   #79
-
0
-

LOL :smile5: Takže až budeš chtít udělat, aby měl uživatel 30 pokusů, tak ten kód 5x zkopíruješ? :smile2: Jo a kód se vkládá do code:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Earl Cash0
Věrný člen
18. 7. 2008   #80
-
0
-

To milanmichal : aha....cykly ti jeste asi nic nerikaji.....
btw priste pouzij magicke tlacitko "kod", ktere mluvi samo za sebe......

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
darthdeus0
Stálý člen
18. 7. 2008   #81
-
0
-

To milanmichal : Možná by nebylo od věci naučit se pořádně odsazovat .... to co si sem hodil se prakticky nedá číst...

if (....) {

......
}

if (....) {
......
} else {
......
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
Earl Cash0
Věrný člen
18. 7. 2008   #82
-
0
-

To milanmichal :

 cout<<"Presne to je to moje oblibene cislo, zistil jsi ho na x pokus"; 
pod to hod return 0;

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #83
-
0
-

ok takže jsem tam přidal funkci return 0; a dvakrát cin.get(); a vše funguje takže ještě testnu a dám sem plnou verzy bez bugů

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #84
-
0
-

Konečně plná verze
Download zde: http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/00448/main.exe_466.37KB.html
V čem je lepší:
- Je zcela bez bugů
- Pokud uhodnete číslo dříve než na 6 pokus , aplikace už povás nebude vižadovat napsání dalšího čísla , a oznámí vám že jste ho uhodli .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #85
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Earl Cash0
Věrný člen
18. 7. 2008   #86
-
0
-

To milanmichal : ja bych byl radeji za zdrojovy kod, nez za exac.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2008   #87
-
0
-

milanmichal napsal:
- Je zcela bez bugů

Nikdy nic není 100% bez bugů a chyb, pokud zadám číslo větší nebo menší než jsou krajní hodnoty typu int, dojde k overflow a aplikace spadne. Já vím, že je to extrém, ale u dalších aplikací může dojít k tomu, že uživatel zadá moc velké číslo. Jednou v jedné knížce psali "Nikdy nevěřte svým uživatelům", přesně tohle je ten problém, aplikaci musíš udělat co nejvíc odolnou proti lidské blbosti:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Tocimanko0
Grafoman
18. 7. 2008   #88
-
0
-

To Chrasty : Jj, presne tak. To je moja zásada pri tvorbe aplikácií... Aplikácie musia byť vždy "blbovzdorné", ako to ja volám.

To milanmichal : Tvoj pravopis je ohromný. Také hrúbky nerobí ani moja sestra a to nedávno skončila len prvú triedu... Nechceš sa stať korektorom na tomto portále? :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.84.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2008   #89
-
0
-

To Tocimanko : Destruktorem:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #90
-
0
-

Zde je ten zdrojovej kód:


#include <time.h>

#include <iostream>

using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{
cout<<"Skus uhodnout me oblibene cislo na 6 pokusu! Cislo se pohybuje mezy 0 a 40:";
cout<<" ";
int x;
srand(time(NULL));
int o=rand() % 40;

cout<<"Skus tipnout me oblibene cislo:";
cin>>x;
if(x<o)
{
cout<<"To je moc male cislo skus tipnout vjetsi";
}
if(x>o)
{
cout<<"To je moc velke cislo skus tipnout mensi";
}
if(x==o)
{
cout<<"Presne to je to moje oblibene cislo, zistil jsi ho na 1 pokus";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

// podruhé
cout<<" ";
cout<<"Skus tipnout me oblibene cislo po druhe:";
cin>>x;
if(x<o)
{
cout<<"To je moc male cislo skus tipnout vjetsi";
}
if(x>o)
{
cout<<"To je moc velke cislo skus tipnout mensi";
}
if(x==o)
{
cout<<"Presne to je to moje oblibene cislo, zistil si ho na 2 pokus";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}
// potřetí
cout<<" ";
cout<<"Skus tipnout me oblibene cislo po treti:";
cin>>x;
if(x<o)
{
cout<<"To je moc male cislo skus tipnout vjetsi";
}
if(x>o)
{
cout<<"To je moc velke cislo skus tipnout mensi";
}
if(x==o)
{
cout<<"Presne to je to moje oblibene cislo, zistil si ho na 3 pokus";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}
// počtvrté
cout<<" ";
cout<<"Skus tipnout me oblibene cislo po ctvrte:";
cin>>x;
if(x<o)
{
cout<<"To je moc male cislo skus tipnout vjetsi";
}
if(x>o)
{
cout<<"To je moc velke cislo skus tipnout mensi";
}
if(x==o)
{
cout<<"Presne to je to moje oblibene cislo, zistil si ho na 4 pokus";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}


// popáté
cout<<" ";
cout<<"Skus tipnout me oblibene cislo po pate:";
cin>>x;
if(x<o)
{
cout<<"To je moc male cislo skus tipnout vjetsi";
}
if(x>o)
{
cout<<"To je moc velke cislo skus tipnout mensi";
}
if(x==o)
{
cout<<"Presne to je to moje oblibene cislo, zistil si ho na 5 pokus";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

// pošesté
cout<<" ";
cout<<"Skus tipnout me oblibene cislo po treti a naposled:";
cin>>x;
if(x<o)
{
cout<<"Bohuzel se ti nepovedlo zistit me oblibene cislo.";
}
if(x>o)
{
cout<<"Bohuzel se ti nepovedlo zistit me oblibene cislo.";
}
if(x==o)
{
cout<<"Presne to je to moje oblibene cislo zistil jsi ho na 6 pokus ";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}



cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2008   #91
-
0
-

Tak teď se nauč cykly a celé tohle monstrum budeš moct zkrátit na 10 řádků:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #92
-
0
-

Super už se těším .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
18. 7. 2008   #93
-
0
-

S C++ jsem chvilku nedělal, snad to bude funkční



#include <iostream>
#include <iostream>

using namespace std;

int main() {
int x;
srand(time(NULL));
int o=rand() % 40;
cout<<"Skus uhodnout me oblibene cislo na 6 pokusu! Cislo se pohybuje mezy 0 a 40:\n";
for (int y = 0; int y > 5; int y++) {
cin >> x;
if (x == o) {
cout << "Gratuluji\n";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}
else {
cout << "Spatne. Zkuste to znovu\n";
}
}
cout << "Prohra!";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
milanmichal0
Stálý člen
18. 7. 2008   #94
-
0
-

j díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
darthdeus0
Stálý člen
18. 7. 2008   #95
-
0
-

To survik1 : Ten cyklus je špatně ... místo

for (int y = 0; int y > 5; int y++) {

má být
for (int y = 0; y < 5; y++) {

obrácená podmínka by neměla smysl a y stačí definovat jednou ..
edit: ještě doplním že pojmenovávat proměnou o je imho blbost, protože se to dá snadno splést s 0 .. a řídící proměnná cyklu for se zpravidla označuje i a ne y pokud to nemá žádný zvláštní význam

a jako poslední věc .. místo
cout << "text\n";

je lepší používat
cout << "text" << endl;

protože znak konce řádky je na každém systému jiný ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
Earl Cash0
Věrný člen
18. 7. 2008   #96
-
0
-

To darthdeus :

protože znak konce řádky je na každém systému jiný ...

na jakem OS je konec radky reprezentovan jinym znakem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
darthdeus0
Stálý člen
18. 7. 2008   #97
-
0
-

To Earl Cash : Na Windows \n\r
na Linuxu \n
na Macu \r

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
czbero0
Stálý člen
19. 7. 2008   #98
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Akacko0
Návštěvník
19. 7. 2008   #99
-
0
-

To czbero :
A ted jeste aby umela delat vice operaci najednou s vice operandy :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
czbero0
Stálý člen
19. 7. 2008   #100
-
0
-

njn
To bych to musel cely prepsat (napr. dat vypocty do funkci)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Tocimanko0
Grafoman
19. 7. 2008   #101
-
0
-

To czbero : Mohol by si sem hodiť skompilovanú verziu na test? :) Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.84.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
czbero0
Stálý člen
19. 7. 2008   #102
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Tocimanko0
Grafoman
19. 7. 2008   #103
-
0
-

To czbero :
Typ hlášky: Critical
Chybová hláška:

This application has failed to start because the application configuration is incorrect. Reinstalling the application may fix this problem.

WTF? :D Skúšal som to na XP s SP2:D ... Chýbajú nejaké runtime knižnice či čo?

Díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.84.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
czbero0
Stálý člen
19. 7. 2008   #104
-
0
-

Aha... toz ja sem to kompiloval ve Visual C++ 2008 Express Edition

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Bald3rr0
Super člen
19. 7. 2008   #105
-
0
-

To czbero : V možnostech projektu (Alt + F7) musíš nastavit Configuration Properties > C/C++ > Code Generation > Runtime Library > Multi-threaded (/MT)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
czbero0
Stálý člen
19. 7. 2008   #106
-
0
-

To Bald3rr : thx
Reuploaded

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Tocimanko0
Grafoman
19. 7. 2008   #107
-
0
-

... čo to má znamenať? :)

> pocitej
> 5*2-2
> výsledok je 10?! :) Si nepočítal s viacerými operandami i keď to tam máš uvedené... Ja sa neuspokojím len s dvoma operandami a s jedným operátorom ;) To ber ako nápad na vylepšenie... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.84.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Tocimanko0
Grafoman
19. 7. 2008   #108
-
0
-

Ehm. príkaz exit mi nefunguje... To ber zasa ako konštruktívnu kritiku :D Ahoj

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.84.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
19. 7. 2008   #109
-
0
-

Taky mám konstruktivní kritiku - při pokusu o dělení nulou to napíše jako výsledek 1.#INF, spíš bych nechal vypsat nějakou hlášku, že dělit nulou nejde:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
czbero0
Stálý člen
20. 7. 2008   #110
-
0
-

Ano, je to znacne nedoladene, to vim. Zkusim to prepsat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
czbero0
Stálý člen
20. 7. 2008   #111
-
0
-

Tocimanko napsal:
... čo to má znamenať? :)

> pocitej
> 5*2-2
> výsledok je 10?! :) Si nepočítal s viacerými operandami i keď to tam máš uvedené... Ja sa neuspokojím len s dvoma operandami a s jedným operátorom ;) To ber ako nápad na vylepšenie... :)



Psal jsem, že program podporuje 5 operátoru, ale nikde nebylo psáno, že je můžeš použít zároveň.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Tocimanko0
Grafoman
20. 7. 2008   #112
-
0
-

Si nepočítal s viacerými operandami i keď to tam máš uvedené... Ja sa neuspokojím len s dvoma operandami a s jedným operátorom ;) To ber ako nápad na vylepšenie... :)



... ja veľmi dobre viem, čo tam bolo napísané ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.84.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
bukaj0
Věrný člen
20. 7. 2008   #113
-
0
-

Inspirován tímto tématem, jelikož jsem si řekl, že bych si mohl procvičit po delší době Céčko, jsem napsal taky jednu kalkulačku. Jelikož jsem byl moc líný, abych psal parser pro infixovou notaci, kalkulátor používá zásobník a notaci postfixovou (http://en.wikipedia.org/wiki/Reverse_Polish_notation). Umí základní aritmetické operace (operátory +, -, *, /), umocňování (^), porovnávání čísel (=, <, <=, >, >=) a boolovské operace (&, |, !). Logické hodnoty jsou ukládány normálně jako čísla 0 a 1. Dalšími "operátory" jsou q, což je zkratka pro quit, takže je asi jasné, co bude dělat -- ukončí program --, a operátor . (tečka), který vyjme hodnotu na vrcholu zásobníku a vytiskne ji.

Archiv se staticky slinkovanou binárkou pro Windows a zdrojovými kódy je zde: http://data5.edisk.cz/stahni/16641/rpnc.zip_12.69KB.html.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
czbero0
Stálý člen
22. 7. 2008   #114
-
0
-

Vytvořil jsem novou kalkulačku. Napsal jsem ji ve Windows Forms, čili v jazyku C++/CLI. Částečně napadobuje klasickou kalkulačku z Windows, ale je kompaktnější a má míň funkcí (postupně budu přidávat další). Je to teprve beta, jelikož jsem objevil bug v tlačítku Enter a zatím si s ním nevím rady.
Tady je link: http://bug.ic.cz/kalkulacka.exe
Pro spuštění je nutný .NET Framework 2.0!

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
milanmichal0
Stálý člen
22. 7. 2008   #115
-
0
-

No protože už znám C++ko více než předtím tak bych taky mohl tu svoji kalkulačku rosšířit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
22. 7. 2008   #116
-
0
-

To milanmichal : O co rozšířit? O násobení? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
milanmichal0
Stálý člen
22. 7. 2008   #117
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
czbero0
Stálý člen
22. 7. 2008   #118
-
0
-

Pár připomínek... nákup pravidel českého pravopisu dále neodkládej. Pak... misto int tam dej double... sice jsem nevidel zdrjovy kod, ale podminka if by se dala elegantneji nahradit switchem. Např takto:

switch(operator)

{
case '+': result += tempoary; break;
case '-': result = tempoary - result; break;
case '*': result = result * tempoary; break;
case '/': if(!result)
{
cout << "Nulou nelze dělit";
return -1;
}
result = tempoary / result; break;
deafault: cout << "Neznámý operátor." return false;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Bald3rr0
Super člen
22. 7. 2008   #119
-
0
-

To milanmichal : Mohu se (z čisté zvědavosti) zeptat na tvou známku z češtiny?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
22. 7. 2008   #120
-
0
-

Při dělení nulou to spadne:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
czbero0
Stálý člen
22. 7. 2008   #121
-
0
-

Možná by ses měl učit nějaký jiný jazyk..... třeba český :smile2:
Co říkate na mojí kalkulačku? :smile4: :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Earl Cash0
Věrný člen
22. 7. 2008   #122
-
0
-

pokud chcete, aby vam ty programky nekdo testoval, tak uvedte odkazy i na zdrojove kody....takovy exac je mi uplne k nicemu......

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
jeh
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
22. 7. 2008   #123
-
0
-

To czbero : Směj se mu, sám tam máš gramatickou chybu. No nic.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.243.–
milanmichal0
Stálý člen
22. 7. 2008   #124
-
0
-

Bald3rr: Měl jsem 4
Chrasty: Ok pokusím se s tím něco udělat , podle mě to nebude tak těžké

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
22. 7. 2008   #125
-
0
-

mě nejde když dám do podmýnky return 0; a pře to cin.get; tak to píše chibu nevíte čím to je ?

#include <iostream>


using namespace std;

int main()
{
string x;
int a;
int b;
cout<<"Pokud chces scitat napis prikaz:+, Pokud chces odcitat napis prikaz:-,"<<endl<<"Pokud chces nasobyt napis prikaz:*, a pokud delit tak napis prikaz:/."<<endl<<"Zadej prikaz(Prosim jen jedno znamenko bez cisel):"<<endl;
cin>>x;

//Plus
if(x=="+")
{
cout<<"Aplikace vas vyzve pro napsani 1 cisla a pak 2, cislo 2 se pricte k 1."<<endl;
cout<<"napis 1 cislo:"<<endl;
cin>>a;
cout<<"napis 2 cislo:"<<endl;
cin>>b;
cout<<"Vysledek se rovna:"<<endl;
cout<<a+b;
}

//Mínus
if(x=="-")
{
cout<<"Aplikace vas vyzve pro napsani 1 cisla a pak 2, cislo 2 se odecte od 1."<<endl;
cout<<"napis 1 cislo:"<<endl;
cin>>a;
cout<<"napis 2 cislo:"<<endl;
cin>>b;
cout<<"Vysledek se rovna:"<<endl;
cout<<a-b;
}

//krát
if(x=="*")
{
cout<<"Aplikace vas vyzve pro napsani 1 cisla a pak 2, cislo 2 se vynasoby cislem 1."<<endl;
cout<<"napis 1 cislo:"<<endl;
cin>>a;
cout<<"napis 2 cislo:"<<endl;
cin>>b;
cout<<"Vysledek se rovna:"<<endl;
cout<<a*b;
}

//Děleno
if(x=="/")
{
cout<<"Aplikace vas vyzve pro napsani 1 cisla a pak 2, cislo 1 se videli cislem 2."<<endl;
cout<<"napis 1 cislo:"<<endl;
cin>>a;
cout<<"napis 2 cislo:"<<endl;
cin>>b;
if(b==0)
{
cout<<"Delit nulou nejde !!!";
system ("PAUSE";)
return 0;
}
cout<<"Vysledek se rovna:"<<endl;
cout<<a/b;
}
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Akacko0
Návštěvník
22. 7. 2008   #126
-
0
-

To milanmichal :
:smile10: :smile19: Co to kur** je? Proc proboha pises program 4×? Neslo by napsat jednou a az pak podle znamenka udelat pocitani? A to te mamka nenaucile, ze funkce ma jen 1 navratovou hodnotu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
czbero0
Stálý člen
22. 7. 2008   #127
-
0
-

To jeh : Jakou? :smile19:

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
22. 7. 2008   #128
-
0
-

To Akacko : Ne, ta ho učila češtinu, na kraviny jako programování už nebyl čas:-) Nauč se odsazovat, v tom tvym kódu aby se prase vyznalo...

To czbero : Ať se koukám, jak se koukám, žádnou tam taky nevidím:-) (Kromě té chybějící čárky nad "a", ale to snad není gramatická chyba:D)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Earl Cash0
Věrný člen
22. 7. 2008   #129
-
0
-

proc by nemohla mit funkce vice navratovych hodnot? resp. proc by nemohla byt ukoncena pomoci "return" driv nez funkce skonci (dojde na konec).....

To milanmichal : pouzij na takove veci switch, at se zbavis zbytecneho mnozstvi if za sebou.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
czbero0
Stálý člen
22. 7. 2008   #130
-
0
-

To Earl Cash : Taky jsem mu to říkal.
Tak se už podívejte na tu moji kalkulačku. Chci slyšet kritiku (doufám, že uslyším i kladnou :smile5: ). Prosííím

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
milanmichal0
Stálý člen
22. 7. 2008   #131
-
0
-

hej lol to mě nenapsalo no ..... ale zatím to ničemu nevadí jen jsem ot skopíroval.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
22. 7. 2008   #132
-
0
-

Hotovo nová kalkulačka hotova a dělit nulou už nelze . Vše jsem skrátil ale nechal jsem tam podmýnku IF:

#include <cstdlib>

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
int a;
int b;
string c;
cout<<"INFO:Az te aplikace vizve na napsani 1 cisla tak ho napis pak te vyzve k 2 cislu, pak te vizve k akci a tam zadej +,-,*, nebo / podel toho co chces. Cislo 1 se pak pricte odecte vynasoby nebo videli cislem 2."<<endl;
cout<<"Zadej 1 cislo:"<<endl;
cin>>a;
cout<<"Zadej 2 cislo:"<<endl;
cin>>b;
cout<<"Zadej akci(+,-,*,/):"<<endl;
cin>>c;
cout<<"Vysledek se rovna:"<<endl;
if(c=="+")
{
cout<<a+b;
}
if(c=="/")
{
if (b==0)
{
cout<<"delit nulou nelze";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}
cout<<a/b;
}
if(c=="-")
{
cout<<a-b;
}
if(c=="*")
{
cout<<a*b;
}

cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Akacko0
Návštěvník
22. 7. 2008   #133
-
0
-

To Earl Cash :
Funkce muze mit vice navraovych hodnot, ale jak to pouzil on je proste prasacke, neprehledne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
Earl Cash0
Věrný člen
22. 7. 2008   #134
-
0
-

To Akacko : mohl by zmenit cislo, ktere funcke vraci - napriklad na 1 a vys, protoze 0 znamena, ze program skoncil bez chyb (coz v tomto pripade neni pravda)....jinak na tom nic spatneho nevidim :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
23. 7. 2008   #135
-
0
-

czbero napsal:
Možná by ses měl učit nějaký jiný jazyk..... třeba český :smile2:
Co říkate na mojí kalkulačku? :smile4: :smile5:



Na kalkulačku koho čeho? Na mou či moji kalkulačku. Slovo "mojí" by se dalo použít tak možná v této větě:

"Mojí kalkulačkou jsem si vytřel prdel."

Nicméně i zde by bylo přinejmenším vhodné použít slovo "svou".

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.104.243.–
czbero0
Stálý člen
24. 7. 2008   #136
-
0
-

Co říkate na svou kalkulačku? To bych se ptal na vaši kalkulačku..... ale záměr byl jiný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
milanmichal0
Stálý člen
24. 7. 2008   #137
-
0
-


a nevýte jestli nemá C++ko nějakou knihovnu pomocí které by se dali tvořit webové applikace ? Něco jako má třeba C# .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Akacko0
Návštěvník
24. 7. 2008   #138
-
0
-

To milanmichal : :smile6: jakoze by sis zkompiloval html stranku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
milanmichal0
Stálý člen
24. 7. 2008   #139
-
0
-

no tak nějak :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Earl Cash0
Věrný člen
24. 7. 2008   #140
-
0
-

To milanmichal : nastuduj si praci se soubory...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Osiris0
Stálý člen
24. 7. 2008   #141
-
0
-

Akacko napsal:
To milanmichal : :smile6: jakoze by sis zkompiloval html stranku?



No šlo by to udělat tak, že by si napsal vlastní webserver. Proč ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.130.–
Earl Cash0
Věrný člen
24. 7. 2008   #142
-
0
-

To Osiris : to je nerealne, rekl bych.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Akacko0
Návštěvník
24. 7. 2008   #143
-
0
-

To Earl Cash : Proc ne? vzdyt uz dokazal napsat kalkulacku!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
Earl Cash0
Věrný člen
24. 7. 2008   #144
-
0
-

To Akacko : no prave....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
sexmachina
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
24. 7. 2008   #145
-
0
-

Koukam ze to tu docela vre na to ze se tema jmenuje kalkulacka :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
24. 7. 2008   #146
-
0
-

To sexmachina : Přečti si to celý a pochopíš :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
lolik0
Super člen
24. 7. 2008   #147
-
0
-

tie najblbsie nazvy maju najvetsi uspech. vies ako by to tu vyzeralo keby to bolo "ahoj sviete" :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.8.–
jar
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
25. 7. 2008   #148
-
0
-

Omg, vetsi lamu jsem jeste nevidel. Zas.. vymr... buz... omg omg omg. Kolik Ti je, milanemichale ?

12 ? ser na to a radsi hrej hry, genius z tebe nebude, to ti rikam rovnou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 68.1.82.–
Earl Cash0
Věrný člen
25. 7. 2008   #149
-
0
-

To jar : tvuj prispevek taky prilis neoplyva inteligenci....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
lolik0
Super člen
25. 7. 2008   #150
-
0
-

:smile6: :smile6: :smile6: :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.11.–
tucna0
Návštěvník
25. 7. 2008   #151
-
0
-

Doporučuji, aby si minimálně polovina z vás přestala lámat hlavu s počítači a šla si hrát ven na písek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
czbero0
Stálý člen
25. 7. 2008   #152
-
0
-

To tucna : Z čeho, tak usuzuješ? Z vlastní zkušenosti? :smile9:

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
darthdeus0
Stálý člen
25. 7. 2008   #153
-
0
-

To lolik : naprostý souhlas :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
lolik0
Super člen
25. 7. 2008   #154
-
0
-

boze ja sa tu s vas poseru :smile19: :smile5: :smile5: :smile6: :smile6: :smile5: :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.8.–
lolik0
Super člen
25. 7. 2008   #155
-
0
-

To milanmichal : nechcem ti nic zle nato povedat ale naco sa tu vystavujes kalkulackou?
no je sice na odcitanie dobra.
kukni ten môj program :DD
to je na uzitocne citanie
mymochodom ja viem ze si sa s toho ucil a ze si bol cely stastny ked si vytvoril prvy program. aj ja som bol taky stastny ked som vytvoril prvy program vo win32 c#.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.8.–
Earl Cash0
Věrný člen
25. 7. 2008   #156
-
0
-

nechce to tu nekdo zamknout? tema uz se vicemene "vyresilo" a schyluje se to tu pomalu, ale jiste k nadavkam.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
MrkaSmrk
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 7. 2008   #157
-
0
-

Ahoj,
tak já se taky musym pochlubit se svou kalkulačnou... pravda, neni to v tom kyngoškovskym C++, ale aspoň něco... zase to ale umý libovolný výraz i všemožný operandy... třeba i odmocninu... pokud ji umíte napsat....



<script>
do {alert("Výsledek je: " + eval(prompt("Vložte výraz")))} while (confirm("Chcete další výpočet?"));
</script>


Dobře, zadání otevírá možnosti určitým útokům, ale to v tomhle případě není vůbec na škodu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.9.–
milanmichal0
Stálý člen
27. 7. 2008   #158
-
0
-

Taky bych to doporučoval zamknout vždiť je to pěkně OT . Navíc nevým proč až zas tak řešíte moji inteligenci protože mi je 13 . A žádné věkové omezení v programování snad není né ? Kdo říká že se chci tvdě učit C++ a taky pořítám s tím ež se mi ho nepovede naučit třeba za 3 roky jak těm komu je 18 a víc ale učit se snad můžu . Proto sem tak nadšenej když třeba už vitvořím nějakou kalkulačku a ono to funguje mě nejde ani o to že to funguje ale že jsem to z mojí inteligencí pochopil........
No nic vým že mě teď zase budete říkat aď si zase chvilku počkám a nebo aď s tím seknu ale je to marné , baví mě to a chci se tomu věnovat !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
27. 7. 2008   #159
-
0
-

lolik napsal:
To milanmichal : nechcem ti nic zle nato povedat ale naco sa tu vystavujes kalkulackou?
no je sice na odcitanie dobra.
kukni ten môj program :DD
to je na uzitocne citanie
mymochodom ja viem ze si sa s toho ucil a ze si bol cely stastny ked si vytvoril prvy program. aj ja som bol taky stastny ked som vytvoril prvy program vo win32 c#.



Rád bych se podíval na tvůj výtvor ale asi si špatně zadal link protože mě to pak píš:

Stránka nenalezena

Stránka, kterou se pokoušíte zobrazit, neexistuje.
Zkontrolujte správnost URL Vašeho dotazu, případně použijte vyhledávání k nalezení hledané stránky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
MrkaSmrk
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 7. 2008   #160
-
0
-

Nejde o to, že bys byl příliš mladý na programování :) já sám už programuju od dob dávno před svými 13tými narozeninami. Jde spíš o to, že tvoje gramatické schopnosti jsou také daleko za hranicí únosnosti a co víc, nezdá se, že by sis osvojoval programování jako takové, jen "kopíruješ skripty" (možná nemám pravdu, v tom případě se samozřejmě omlouvám. Nejde mi o to tě "sejmout", jde o konstruktivní kritiku :) ). Proto doporučuji spíše se zamyslet nad kódem který už jsi napsal a řádek po řádku se ujistit, že víš co ten řádek dělá a proč.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.9.–
milanmichal0
Stálý člen
27. 7. 2008   #161
-
0
-

EE nic jsen nekopíroval prvně jsem script a jednotlivé části xscriptu pochopil a pak jsem si psal svoje aplikace jako třeba tu kalkulačku . Pokud vým už jsme sem dlouho nedal žádnej projekt protože jsem ještě žádnej neudělal z toho důvodu že se vše snažím pochopit ;-) .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
27. 7. 2008   #162
-
0
-

klidně aby si věřil ti můžu popsat pár částí mé kalkulačky třeba cout provede vitisknutí toho co zadám << je směr kudi tečou data a v tomhle případě z uvozovek na obrazovku pak tam mám uvozovky a v nich text kterej chci vitisknout a ukončení pak zase << a endl neboli end jako ukončení a l jako line takže ukončení řádku a ještě ukončení ; . Další řádek mám cin to je uložení předem jsem si nastavil třeba proměnnou x pomoc int x ; int je druh jak nastavit proměnnou ale de to u jinými spůsoby . int zabere myslím že 2 bayti ale nedájí se uložit dessetiná čísla a je omezeno nějakou velikostí čísla . Pak po tom cin jako uložit do něčeho mám zase směr kudy tečou data ale obráceně (>>) takže z klávesnice do x , x je proměnná do které se uloží to co napíšu . Řekněme že v uvozovkách jsem měl napiš číslo: tak ho napíšete a uloží se do x . No pak už jsem jen napsal podmínky na počítání ................. .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Akacko0
Návštěvník
27. 7. 2008   #163
-
0
-

To milanmichal : x je proměnná
a vis co je to promenna?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
milanmichal0
Stálý člen
27. 7. 2008   #164
-
0
-

Proměnná je nějaká hodnota která se může nastavit a nebo přepsat . Když tu hodntu nastavíme pomocí třeba int tak se uloží a pak s ní můžeme i počítat nebo psát s ní podmínky . O promněnných už vím i něco ze školi protože jsem zdárně apsolvoval 8 ročník kde sme je brali ( Vzorce a lineární rovnice )

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
K
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
28. 7. 2008   #165
-
0
-

To milanmichal : S tím osmým ročníkem jsi mě sice dost šokoval, protože být tvá učitelka češtiny, nenechal bych tě dojít ani do 5. třídy, každopádně nepřestávej programovat. To že do tebe někdo drbe není důležité, zvláště pokud to bereš fakt jako koníček (bez jasného cíle se tím živit), tak není vůbec podstatné jestli ti to jde.

Na zpestření: Já třeba mám i rybičky, a přestože neslavím nějaké velké uspěchy, nehodlám se jich zbavit. ;-))))

PS: Místo pravidel si možná pořiď nějakej program typu "diktáty", ale je potřeba, aby tam byl každý jev vždy vysvětlen. Tak ať se daří!

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.255.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
28. 7. 2008   #166
-
0
-

K napsal:...ale je potřeba, aby tam byl každý jev vždy vysvětlen. Tak ať se daří!


Pochybuji, že někde se vysvětluje "y" po h-ch-k-r-d-t-n :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.104.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
milanmichal0
Stálý člen
28. 7. 2008   #167
-
0
-

K napsal:
To milanmichal : S tím osmým ročníkem jsi mě sice dost šokoval, protože být tvá učitelka češtiny, nenechal bych tě dojít ani do 5. třídy, každopádně nepřestávej programovat. To že do tebe někdo drbe není důležité, zvláště pokud to bereš fakt jako koníček (bez jasného cíle se tím živit), tak není vůbec podstatné jestli ti to jde.

Na zpestření: Já třeba mám i rybičky, a přestože neslavím nějaké velké uspěchy, nehodlám se jich zbavit. ;-))))

PS: Místo pravidel si možná pořiď nějakej program typu "diktáty", ale je potřeba, aby tam byl každý jev vždy vysvětlen. Tak ať se daří!


Ok no na programátora rozhodně jít nechci a ani jsem z prvu programovat nechtěl ale když jsem v Game Makeru naprogramoval svojí první hru tak mě to začalo bavit. Takže se tomu chci věnovat právě jako koníček.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
K
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
28. 7. 2008   #168
-
0
-

To survik1 : By si se divil, ještě za mých "mladých let" jsem měl jakejsi takovej program, kde si mohl najít diktáty od první třídy až po devítku, takže i takovou srandu jako tvrdé měkké a obojetné souhlásky. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.255.–
tucna0
Návštěvník
28. 7. 2008   #169
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
Bald3rr0
Super člen
28. 7. 2008   #170
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Tocimanko0
Grafoman
28. 7. 2008   #171
-
0
-

LOOOL :smile6: Chlapec sa nehambí prezentovať starší než je??? 15, 18 rokov :D Chlalan, zobuď sa! Poď hore! Takto sa nikam nedostaneš ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
milanmichal0
Stálý člen
28. 7. 2008   #172
-
0
-

:D njn měl jsem zájem se někam dostat tak jsem musel trochu zalhát ..... Ale chiby v textu mě prozradily :smile11:

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
28. 7. 2008   #173
-
0
-

Sorry, ale ty jsi fakt negramota. Vis co...porid si cesky Word 2007 a kazdy prispevek nejdriv vlozis do nej, ok? On ti ty chyby najde a poradi jak je opravit. Ty tvoje vyplody mi fakt trhaji oci...

Btw, mam pocit ze je i nejaky spell checker plugin do foxe, ale asi neumi cesky. A urcite nekontroluje gramatiku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.192.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
tucna0
Návštěvník
28. 7. 2008   #174
-
0
-

No já jsem taky delší dobu googlil ;) Ta kapela není špatná, ale vrchol (a opravdové odhalení co je vlastně zač) jde názorně vidět tady http://forum.velkejchytrak.cz/viewtopic.php?f=44&t=12334&st=0&sk=t&sd=a (ta hra má i své stránky, však čtěte a kochejte se :)). Opravdu se divím, že se na tomto fóru vůbec zabýváte takovými pacienty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
milanmichal0
Stálý člen
28. 7. 2008   #175
-
0
-

No jo no byl jsem fakt hrozný a moc jsem si věřil. Teď už jsem se změnil a snažím se prvně se něco naučit a až pak dělat projekty. S tím wordem to jde a už je snad tenhle příspěvek bez chyb, plánuji používat word i nadále. :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Tocimanko0
Grafoman
28. 7. 2008   #176
-
0
-

To milanmichal : Môžeš nám teda prezradiť svoj skutočný vek? Na každom portáli a fóre ho máš iný :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
28. 7. 2008   #177
-
0
-

To tucna : Ta hra nemá chibu :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
milanmichal0
Stálý člen
28. 7. 2008   #178
-
0
-

J skutečně mi je 13 let za 1 měsíc ještě o prázdninách už 14 .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
28. 7. 2008   #179
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.104.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
milanmichal0
Stálý člen
28. 7. 2008   #180
-
0
-

J díky :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
tom*p0
Stálý člen
28. 7. 2008   #181
-
0
-

Podle mě jsi učebnicový příklad dysortografika, co se pravopisu týče. Sklouzává to tu hodně k OT, měl bys radši přidat další program.

V posledním zdrojovém kódu kalkulačky, který jsi vložil, zbytečně používáš datový typ string. Ukládáš jen jeden znak ('*', '/', '-', nebo '+') a proto ti stačí datový typ char. Akorát je, myslím, nutné použít jednoduché uvozovky namísto dvojitých. Pokud tohle použiješ, nemusíš vkládat knihovnu cstdlib.

Místo několika if konstrukcí by v tomto případě bylo elegantnější použít jednu konstrukci typu switch/case (pokud jsi se k ní při učení C++ už dostal.)

V programování určitě nepřestávej, nenech se odradit negativními reakcemi, když tě to baví.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.246.–
Don't waste your time, or time will waste you.
tucna0
Návštěvník
29. 7. 2008   #182
-
0
-

OT

Milanmichal: nedá mi abych se nezeptal - na co potřebuješ na tvůj neexistující projekt flou 10 000 kč?

administrátor flou vybýrá částku 10000 kč. Byli by sme ti vděční kdyby si mu pomohl a zaslal mu malinkej příspěvek stačí třeba jen 100 kč a byli by sme ti moc vděční. Pokud chceš přispět tak mi napiš SS a nebo email: admin@stcommunity.eu a nebo na icq . Pak to řeknu jak buď přez konto a nebo poštou . Po přispětí ti bude po spuštění flou zařízen VIP účet a až se flou začne platit na určitou dobu , Tak budeš mýt po dobu placení flou hru zdarma . VIP účet ti také odemkne spoustu nových bonusových zbraní a itemů . Tyhle bonusový zbraně budou do flou pořád příbývat. Uzavřít VIP účet je možnost pouze teď do 1 měsíce. za jeden měsíc se tu také oběvý první 3D snímky z flou. A pak pokud si chceš VIP účet zrušit bude ti navrácena celá částka kterou si přispěl. ( to v případě kdyby se ti flou nelíbyl a nebo si ho už nechtěl hrát atd..... )



A taky bys ho mohl už konečně uzavřít a přestat sypat ty nesmysly o jeho vývoji všude po síti, co?

Web http://www.flou.ic.cz/news.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
milanmichal0
Stálý člen
29. 7. 2008   #183
-
0
-

Ok Pokusím se něco dalšího urobit , a z programováním rozhodně neseknu , i když si to tady pár lidí přeje (tucna...)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
tucna0
Návštěvník
29. 7. 2008   #184
-
0
-

To milanmichal : Ale ne, tucna si jen přeje, aby jsi blbě nekecal a nepsal hned všechno co se ti honí škeblí. Vezmi si nějákou knihu, která tě naučí česky, pak nějákou ve které se dozvíš něco o informatice a až PAK (opravdu až potom) nějákou na C++. Nemůžeš se učit programovat, když nerozumíš počítačům. Věř mi ;) A nemůžeš se prezentovat na internetu, když neumíš česky. A to mi SAKRA věř :) (tady jsou až příliš tolerantní, ale zkus se svou češtinou napsat téměř kamkoliv jinam ;).

A NEODPOVĚDĚL JSI NA MOU OTÁZKU

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
milanmichal0
Stálý člen
29. 7. 2008   #185
-
0
-

Pokoušel jsem se udělat jeden program na hádanky z třídou ale u if (bod.a="klic") mi to pise chibu
Zde máte kód:

#include <cstdlib>

#include <iostream>

using namespace std;

class bod
{
public:
int x;
int b;
string a;
};

int main()
{

bod bod;
cout<<"Zadej cislo od 1 po 5 pod kazdim cislem se schovava jedna odpovjed na hadanku 1 je nejlehci a 5 netessi. Skus alespon jednu uhodnout.A pis odpovjedy bez hacku!"<<endl;
cout<<"Ted zadej cislo:"<<endl;
cin>>bod.x;
if(bod.x=1)
{
cout<<"Leze leze pozeleze , neda pokoj az tam vleze. Co je to?";
cin>>bod.a;
if(bod.a="klic")
{
cout<<"Spravne uhodl si tuhle hadanku!!";
}
else
{
cout<<"Neuhodl jsi tuhle hadanku !!" ;
}
}
// had.2--------------------------------------------------------------------
if(bod.x=2)
{
cout<<"Je to bile, a kdyz to spadne tak zlute.Co je to?";
cin>>bod.a;
if(bod.a="vajicko")
{
cout<<"Spravne uhodl si tuhle hadanku!!";
}
else
{
cout<<"Neuhodl jsi tuhle hadanku !!" ;
}
}
// had.3--------------------------------------------------------------------
if(bod.x=3)
{
cout<<"Stojito, a chodi to.Co je to?";
cin>>bod.a;
if(bod.a="dvere")
{
cout<<"Spravne uhodl si tuhle hadanku!!";
}
else
{
cout<<"Neuhodl jsi tuhle hadanku !!" ;
}
}
// had.4--------------------------------------------------------------------
if(bod.x=4)
{
cout<<"Je to zelene, a kdyz to spadne tak cervene. Co je to?";
cin>>bod.a;
if(bod.a="meloun")
{
cout<<"Spravne uhodl si tuhle hadanku!!";
}
else
{
cout<<"Neuhodl jsi tuhle hadanku !!" ;
}
}
// had.5--------------------------------------------------------------------
if(bod.x=5)
{
cout<<"Dopln cislo za otaznik:5, 10, 7, 12, 9, 14, 11, ?, . ";
cin>>bod.b;
}
if(bod.b=16)
{
cout<<"Spravne uhodl si tuhle hadanku!!";
}
else
{
cout<<"Neuhodl jsi tuhle hadanku !!";
}
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
29. 7. 2008   #186
-
0
-

tucna napsal:
To milanmichal : Ale ne, tucna si jen přeje, aby jsi blbě nekecal a nepsal hned všechno co se ti honí škeblí. Vezmi si nějákou knihu, která tě naučí česky, pak nějákou ve které se dozvíš něco o informatice a až PAK (opravdu až potom) nějákou na C++. Nemůžeš se učit programovat, když nerozumíš počítačům. Věř mi ;) A nemůžeš se prezentovat na internetu, když neumíš česky. A to mi SAKRA věř :) (tady jsou až příliš tolerantní, ale zkus se svou češtinou napsat téměř kamkoliv jinam ;).

A NEODPOVĚDĚL JSI NA MOU OTÁZKU

Ok to jsem rád. Mslíš uzavřít jako ten projekt té hry ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
tucna0
Návštěvník
29. 7. 2008   #187
-
0
-

Pořiď si nějákou literaturu! Nepoložil jsi tady jediný dotaz, nad kterým by se člověk musel zamyslet déle než 0,01s!

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
tucna0
Návštěvník
29. 7. 2008   #188
-
0
-

To milanmichal : Myslím to, proč a na co potřebuješ 10k na fiktivní projekt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
Tocimanko0
Grafoman
29. 7. 2008   #189
-
0
-

:smile5: ROFL, tvoju stránku, milanemichale, s novinkami, ktorú sem postol 'tucna' som si pridal medzi záložky :) Skvele som sa na nej bavil.

To tucna :

(tady jsou až příliš tolerantní, ale zkus se svou češtinou napsat téměř kamkoliv jinam ;)


Dovolím si pochybovať ;) Keď sa ocitneš na nejakom slušnom fóre, možno, ale všade inde je to zvyčajne ešte horšie. Ľudia si píšu jak chcú. Tolerantní? Ani nie :D :D :D MilanMichal určite nepočítal s tým, že sa tu niekto nad jeho češtinou pozastaví. Všade inde ho rešpektovali (v úvodzovkách :D ) aj s touto jeho vymakanou češtinou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
milanmichal0
Stálý člen
29. 7. 2008   #190
-
0
-

aha no už jsem napsal novinku http://www.flou.ic.cz/news.php . S tím to bylo tak že jsem od kámoše dostal nabýdku že to klidně dodělá v 3D jenže chtěl za to hromadu peněz tak jsme to s tím alespoň skusil ;-) .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Tocimanko0
Grafoman
29. 7. 2008   #191
-
0
-

To milanmichal:Nauč sa, že sa píše chyba (!!!), nie chiba. Strašne mi to bije do očí a deprimuje.

EDIT: Nabýdka ?!?!?! WTF?

Tak uvažujem, či toto nie je náhodou VojTak verzia 2.0 (unstable).

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
tucna0
Návštěvník
29. 7. 2008   #192
-
0
-

To Tocimanko: Mám strašnou chuť, chytit tě za slovo - "Keď sa ocitneš na nejakom slušnom fóre, možno..." :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
Tocimanko0
Grafoman
29. 7. 2008   #193
-
0
-

To tucna : Nj :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
tucna0
Návštěvník
29. 7. 2008   #194
-
0
-

To milanmichal : Konečně první krok správným směrem. Teď tě čeká druhý - nauč se česky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
Tocimanko0
Grafoman
29. 7. 2008   #195
-
0
-

Schádza to tu k OT :) Myslím, že je len otázkou času, kedy sa to tu zamkne... ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
milanmichal0
Stálý člen
29. 7. 2008   #196
-
0
-

JJ hele nevýte kde tu mám chybku ?

#include <cstdlib>

#include <iostream>

using namespace std;

class bod
{
public:
int x;
int b;
string a;
};

int main()
{

bod bod;
cout<<"Zadej cislo od 1 po 5 pod kazdim cislem se schovava jedna odpovjed na hadanku 1 je nejlehci a 5 netessi. Skus alespon jednu uhodnout.A pis odpovjedy bez hacku!"<<endl;
cout<<"Ted zadej cislo:"<<endl;
cin>>bod.x;
if(bod.x=1)
{
cout<<"Leze leze pozeleze , neda pokoj az tam vleze. Co je to?";
cin>>bod.a;
if(bod.a="klic")
{
cout<<"Spravne uhodl si tuhle hadanku!!";
}
else
{
cout<<"Neuhodl jsi tuhle hadanku !!" ;
}
}
// had.2--------------------------------------------------------------------
if(bod.x=2)
{
cout<<"Je to bile, a kdyz to spadne tak zlute.Co je to?";
cin>>bod.a;
if(bod.a="vajicko")
{
cout<<"Spravne uhodl si tuhle hadanku!!";
}
else
{
cout<<"Neuhodl jsi tuhle hadanku !!" ;
}
}
// had.3--------------------------------------------------------------------
if(bod.x=3)
{
cout<<"Stojito, a chodi to.Co je to?";
cin>>bod.a;
if(bod.a="dvere")
{
cout<<"Spravne uhodl si tuhle hadanku!!";
}
else
{
cout<<"Neuhodl jsi tuhle hadanku !!" ;
}
}
// had.4--------------------------------------------------------------------
if(bod.x=4)
{
cout<<"Je to zelene, a kdyz to spadne tak cervene. Co je to?";
cin>>bod.a;
if(bod.a="meloun")
{
cout<<"Spravne uhodl si tuhle hadanku!!";
}
else
{
cout<<"Neuhodl jsi tuhle hadanku !!" ;
}
}
// had.5--------------------------------------------------------------------
if(bod.x=5)
{
cout<<"Dopln cislo za otaznik:5, 10, 7, 12, 9, 14, 11, ?, . ";
cin>>bod.b;
}
if(bod.b=16)
{
cout<<"Spravne uhodl si tuhle hadanku!!";
}
else
{
cout<<"Neuhodl jsi tuhle hadanku !!";
}
cin.get();
return 0;
}


Přesněji u podmýnki if (bod.a="klic") proměnnou jsem nastavl v třídě bpd ale nemám skušenosti psát podmýnku z touhle proměnnou kteru jsem tam nastavil .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
tucna0
Návštěvník
29. 7. 2008   #197
-
0
-

Samozřejmě, každý musí vidět kde je chyba. A kdyby jsis přečetl co ti píše to tvé slavné Devko a neshrnul to jenom na "chyba", tak to víš taky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
Tocimanko0
Grafoman
29. 7. 2008   #198
-
0
-

Môžem sa spýtať.. neprogramujem síce v C++, ale fakt sa používapriradzovací operátor= namiesto porovnávacieho== v podmienkových štruktúrach if?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
tucna0
Návštěvník
29. 7. 2008   #199
-
0
-

To Tocimanko : Ty jsi mu to prozradil, takhle se nic nenaučí ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
Tocimanko0
Grafoman
29. 7. 2008   #200
-
0
-

:smile19: Ooops... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
tucna0
Návštěvník
29. 7. 2008   #201
-
0
-

Milanmichal: A už vůbec se nepokoušej programovat objektově, když to nezvládáš procedurálně, ju? To co jsi napsal je v programování tak na stejné úrovni jako tvůj pravopis v češtině.

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
Tocimanko0
Grafoman
29. 7. 2008   #202
-
0
-

To tucna : Nechaj ho, nech sa hrá :D Každý z nás niekedy začínal (i keď nie všetci mali potrebu prezentovať svoje začiatky :)) Pokiaľ to zostane len jeho koníčkom, je to OK. Horšie by bolo, keby sa s tým vtrepal do komerčnej sféry a programoval by 'niečo užitočné'...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
tucna0
Návštěvník
29. 7. 2008   #203
-
0
-

To Tocimanko : Nj, jenže vy mu nepomůžete tím, že sypete řešení jeho triviálních problémů. Ale v pohodě, klidně sklapnu ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
milanmichal0
Stálý člen
29. 7. 2008   #204
-
0
-

:D no já se v tom náhopdou viznám tak nevým proč bych to měl zatím upravovat . A také neumím anglicky tak nevým co mi můj kompilátor chce zdělit . :smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Tocimanko0
Grafoman
29. 7. 2008   #205
-
0
-

To tucna : No jeho problém je to, že si chce písať vlastné 'programy' ešte skôr, než si naštuduje celú knižku. Potom nemá prehľad o dostupných riešeniach a nechápe veľa základných vecí... Ja som mu pomohol len raz nechcene :D :D

MilanMichal: Odporúčam ti najprv naštudovať knižku, nejaké články na nete a AŽ POTOM sem cpať svoje výtvory. Tu ľudia nie sú povinní ti kontrolovať tvoje kusy kódu. Si zaplať súkromného učiteľa alebo sám hľadaj chyby;, len tak sa niečo naučíš! Je síce super, že chceš programovať, ale to predchádza veľké úsilie, ktoré musíš sám vynaložiť. Ja v mojich začiatkoch som sa zavrel do izby a študoval som celé hodiny... A to bolo ešte v časoch, čo som nemal Internet. Nemal som sa koho spýtať. Pred tým, než sem niečo postneš, si premysli, či je to fakt duchaplné a či by si si ešte nevedel sám pomôcť... Myslím, že tu nie je čo riešiť. Tak či tak to tu neskôr zíde k offtopicu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
milanmichal0
Stálý člen
29. 7. 2008   #206
-
0
-

Jo to je přesně moje choba .... . Ok skusím to a až udělám třeba ve Win/aap nějakou lepší applikací dám vám ji sem . A v čem ty děláš ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Tocimanko0
Grafoman
29. 7. 2008   #207
-
0
-

To milanmichal : Ak to je otázka na mňa, tak PHP (+MySQL). Kedysi som sa držal pri .NET, ale momentálne zameranie sú web-based applications.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
milanmichal0
Stálý člen
29. 7. 2008   #208
-
0
-

Aha ok tak to jo . Prosím nějakého moderátora o Lock .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
29. 7. 2008   #209
-
0
-

To milanmichal : Já se s tebe poseru
:D no já se v tom náhopdou viznám, tak nevým, proč bych to měl zatím upravovat . A také neumím anglicky tak nevým, co mi můj kompilátor chce zdělit .

Omg ty neumíš ani česky, natožpak anglicky!
Porovnávání v IF se provádí pomocí "==", nikoliv "=" - to je operátor přirazení!
Běž si tohle psát na builder, tam dostaneš BAN do deseti vteřin, tam se lidi nepářou ani s těmi, co neumí psát či říct prosím!
Dále. Pokud máš problém, píšou se chybové hlášky. Kdo má krucinál vymýšlet, proč by to mělo být tak či onak. (Tedy, v tvém případě člověk nemusí nic vymýšlet, tam je vše vidět hned)
Nauč se prosím česky, jinak tu místní vyspělou a inteligentní komunitu odrovnáš. Díky za všechny.


Ježiši, proč se mi vrací slavný "bortak" ze zdrojových kódů? Ten si tam taky přidával app s cout << "Virus!"; :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.104.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Tocimanko0
Grafoman
29. 7. 2008   #210
-
0
-

To survik1 : To porovnávanie sa už doriešilo.. :) Klídek, piánko, dýchaj.... Všetko bude dobré... Vlákno sa lockne a všetci budeme spokojní... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
milanmichal0
Stálý člen
29. 7. 2008   #211
-
0
-

:smile5:

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
29. 7. 2008   #212
-
0
-

To Tocimanko : To těžko, tohle peklo bude pokračovat, oba moderátoři jsou již dávno neaktivní.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.104.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Tocimanko0
Grafoman
29. 7. 2008   #213
-
0
-

To survik1 : :smile5: Nj, smola. Curo-boss je na dovolenke a Frosty.. Ten s tým nevie niečo urobiť? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
tucna0
Návštěvník
29. 7. 2008   #214
-
0
-

To milanmichal : Ty ani nechápeš kdy máš mlčet a navíc máš srandu z toho, že děláš debila. Zkusím to napsat tak, aby jsi to pochopil:

Vem su svojy lopatyšku a kiblícek a bjež na pýsek za ostatnýma dětskama. Az budežn a jejich ůrvni (intelygece alespon pjeti-leteh) tak se zkusz zeptat znov. Jes?

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
29. 7. 2008   #215
-
0
-

milanmichal napsal:
...OK, zkusím to, a až udělám třeba ve Win/aap nějakou lepší aplikaci, dám vám ji sem.

Můžu se zeptat, co považuješ za "lepší aplikaci"? (Já jen, jak dlouho bude trvat, než s něčím zase přitáhneš:-))

Zdá se mi, žes zase přestal používat ten Word na kontrolu svých příspěvků... POUŽÍVEJ HO :smile6:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
milanmichal0
Stálý člen
29. 7. 2008   #216
-
0
-

Chrasty: Hele myslel jsem fakt bez srandy . Až jednou něco v C++ dokážu , a tím myslím fakt něco užitečného tak až pak to sem dám .
tucna: Pokud vým tak mám rozhodně větší inteligenci než pětileté dítě . Navíc ano se anglicky píše yes a né jes. Navíc si říkal že budeš mlčet a nic sem nebudeš psát , přítom ty si toho začal hustit ještě víc . A pokud to měl být vtip tak se ti fakt moc nepovedl !!! Ale nechci se hádat .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
tucna0
Návštěvník
29. 7. 2008   #217
-
0
-

To milanmichal : Já psal že "klidně sklapnu", ne že jsem "sklapl" ;) Vtip to samozřejmě nebyl. Opravdu mě ale těší, že jsis v tom příspěvku všiml alespoň té jedné (jediné) chyby :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 131.207.141.–
milanmichal0
Stálý člen
29. 7. 2008   #218
-
0
-

A protože tu není nikdo kdo to může zamknout tak jsem nebudu psát a snad to přestane . Protože já něco napíšu a pak to všichni zkritizují a já zase něco namítám a jde to pořád takhle dokola ..... . A bude to takhle lepší takže až zase za čas nějaké "Inteligentnější" téma zložím a budete moc diskutovat kolem toho programu co tam dám .... doufám že už to nebude tak blbý projekt aby ho každej odsuzoval :smile17:

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Tocimanko0
Grafoman
29. 7. 2008   #219
-
0
-

Súhlasím s Chrastym :smile5:

Až jednou něco v C++ dokážu , a tím myslím fakt něco užitečného tak až pak to sem dám .


LOL, nič proti tebe, ale mám taký pocit, že to tak skoro nebude :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.80.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
29. 7. 2008   #220
-
0
-

To Tocimanko : Až mu bude osmnáct, tak možná dá tu kalkulačku dynamickou :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.104.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Earl Cash0
Věrný člen
29. 7. 2008   #221
-
0
-

To survik1 : od kdy pri programovani zalezi na veku?

EDIT: mam na myslis spis tu cast, kde se uci syntaxi jazyka nez vymysleni algoritmu.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Chrasty
~ Redaktor