CMS systém podľa návodu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

CMS systém podľa návodu – PHP – Fórum – Programujte.comCMS systém podľa návodu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Marek D.
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
17. 7. 2008   #1
-
0
-

Dobrý deň, tak som skúšal urobiť si "vlastný" CMS systém pomocou tohto návodu

http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2007122900-vyvijame-cms-ii-diel

A hneď "prvý súbor" mám už zlý aj keď podľa návodu
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in /var/www/virtual/katalog/cms/index.php on line 5

Aj keď je to presne podľa návodu, viem čo píše ale nejde mi to nejako odstrániť, pretože keď dám jedno, naskočí zase chyba v druhom.Obsah index.php je v článku+ostatné

Ďakujem vopred za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.236.–
Reklama
Reklama
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
17. 7. 2008   #2
-
0
-

Zkontroluj si středníky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
Marek D.
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
17. 7. 2008   #3
-
0
-

No áno, sú nejaké "zvláštne" tie v tom článku, ale keď tam dám napr. " alebo ' tak mi napíše zase chybu v inom riadku vyššie a to už som z toho mimo... nikdy mi nešli tie "středníky" :smile16: ale keď v článku nepíšu že to je zle tak ja neviem, keď to mám tak isto :smile14:
Viem že som lama :D ale každý sa na niečom učí :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.236.–
Zelenáč0
Posthunter
17. 7. 2008   #4
-
0
-

Nemuzes sem dat zdrojak? V tom clanku je to v poradku...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Marek D.
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
17. 7. 2008   #5
-
0
-

Ja to mám tak isto ako v článku :smile19:

<?php

DEFINE (‘AUTH‘,‘true‘);
include “config.php“;
include “libraries/database.lib.php“;
echo “Pripojenie funguje!“;
?>

:O

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.236.–
Akacko0
Návštěvník
17. 7. 2008   #6
-
0
-

Co to je proboha za uvozovky? Pouzivej anglicke ' a "

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
Marek D.
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
17. 7. 2008   #7
-
0
-

Veď áno, ja som sa tiež čudoval v tom článku že čo to je zač.. čiže správne by malo byť

<?php

DEFINE ('AUTH','true');
include "config.php";
include "libraries/database.lib.php";
echo "Pripojenie funguje!";
?>

Či sa mýlim, lebo aj tak napíše
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /var/www/virtual/katalog/cms/config.php on line 2


Ďakujem za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.168.236.–
pawlik0
Grafoman
17. 7. 2008   #8
-
0
-

To Marek D. : Píše to, že je chyba v includovaném config.php. Dej sem zdroják, asi tam budou hesla, ty vymaž :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.42.151.–
Sa Nata A Na. Howgh
Marek D.
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
18. 7. 2008   #9
-
0
-

Ok, už netreba, už som to opravil, stačilo tam dať len anglické úvodzovky.
Ak natrafím na ďalšiu chybu ozvem sa :D
Zatiaľ ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.98.15.–
Marek D.
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
18. 7. 2008   #10
-
0
-

Ehm, zase som sa zasekol :(
index.php v root mi už ide napíše
Pripojenie funguje!

Ale s administráciou mám problémik,pretože mám v tom "myš maš" :D

http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2007123001-vyvijame-cms-iii-diel

Je tam napr. Štruktúra tabuľky _authorization ale nedarí sa mi tu tabuľku vytvoriť neviem presne čo mám zadať, lebo c článku je málo údajov ako by som to mal spraviť..
Viem, potom mám použiť Je MD5 a tak, ale neviem čo mám zadať do SQL
CREATE TABLE _authorization atď. atď. :(
Pomôže mi prosím Vás niekto?

PS: S databázami a SQL nemám veľa skúsenosti preto sa vopred ospravedlňujem, pracoval som len na obyčajných HTML a php stránkach + CSS a tak...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.98.15.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 55 hostů

Podobná vlákna

CMS-help — založil Michal

CMS — založil Jozef

CMS leaguege — založil michal

Tutorial CMS — založil mienkofax

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý