Pěkná blbovina [Prográmek k otestování] – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pěkná blbovina [Prográmek k otestování] – .NET – Fórum – Programujte.comPěkná blbovina [Prográmek k otestování] – .NET – Fórum – Programujte.com

 

plasmo0
Věrný člen
18. 7. 2008   #1
-
0
-

Tak jsem si hrál, myslím že výsledek stojí za to(mezi námi děvčaty, je to pěkná kravina). Naprogramoval jsem hru. Smysle celé hry je zmáčknout tlačítko, které mění při každé hře pozici neviditelným kurzorem.

Vznikla sice blbost, ale já si procvičil hodně věcí v C# i WPF.

http://plasmo.ic.cz/trefse.rar

Editoval djanosik: Upravil jsem název vlákna, aby bylo jasné o co vlastně jde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
18. 7. 2008   #2
-
0
-

Hmm, kdyby tam nebyl ten setup, tak bych se i rád podíval.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
plasmo0
Věrný člen
18. 7. 2008   #3
-
0
-

verze bez setup

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
Danik
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
18. 7. 2008   #4
-
0
-

To djanosik : jen drobnost, tlacitko [ukoncit] po dohrani zavre hlavni okno ale uz ne svoje(to az na druhy klik) a taky bych tomu hernimu tlacitku zakazal tab stop ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
Danik
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
18. 7. 2008   #5
-
0
-

reagoval jsem na spatny prispevek, pardon

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
18. 7. 2008   #6
-
0
-

Ještě bych zkusil odchytit stisk klávesy tab, abych se na to tlačítko nemohl dostat jinak než myší. To tlačítko Konec vpravo nahoře to moc usnadňuje - když vím, kde je cursor, tak už není problém dostat ho tam, kam potřebuju.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
plasmo0
Věrný člen
18. 7. 2008   #7
-
0
-

To djanosik : A jak by jsi to s tím tlačítkem vyřešil? Odchytávání kláves musím ještě nastudovat. :smile1: díky :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
18. 7. 2008   #8
-
0
-

To plasmo : To já nevim, ještě jsem to nezkoušel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2008   #9
-
0
-

Docela hezké, jen si si oprav chyby a ten TextBox dole předělej na Label a nezapomínej, že ty souřadnice, které se generují, slouží pro umístění levého horního prvku. Řekněme, že mám monitor s rozlišením 1280x1024, pokud se ty souřadnice vygenerují zrovna napotvoru tak, že budou třeba 1280x1024 (to by tlačítko nebylo vidět vůbec, možná ten jeden levý horní pixel:-)), nebo podobně blbé číslo, tak tlačítko bude špatně vidět. Opravit! Jednoduše od vypočítaného rozlišení odečti šířku a výšku tlačítka, a až s tím rozsahem pracuj.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
mephi0
Expert
18. 7. 2008   #10
-
0
-

ano ten tab by si mal skutočne odchytit. To tlačítko by sa mohlo pomaly pohybovať, a dal by som možnosť bliknuť kurzozom (obmedzený počet krát)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
mylan40
Super člen
18. 7. 2008   #11
-
0
-

Treba odchytiť ten Tab + keď je myš úplne vpravo alebo úplne dole na obrazovke, tak ju vidno, pretože tam je taký sivý rámček. Takže v podstate stačí nastaviť kurzor myši na kraji obrazovky a potom s ním už len rovno pohybovať...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Danik
~ Anonymní uživatel
20 příspěvků
18. 7. 2008   #12
-
0
-

To plasmo : ve WinForm se nastavovala vlastnost TabStop na false ve WPF je to tusim IsTabStop

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.213.32.–
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
18. 7. 2008   #13
-
0
-

pada to. Oprav si to :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.6.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2008   #14
-
0
-

To mnn : Výborný popis problému :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
jakub
~ Anonymní uživatel
905 příspěvků
18. 7. 2008   #15
-
0
-

napis pls odkial sa ucis WPF, diky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.6.–
18. 7. 2008   #16
-
0
-

To mnn : Logika téhle aplikace je relativně dost jednoduchá, takže tam nemá moc co padat. To mě přivádí k závěru, že ti to padá hned po startu a tudíž nemáš .NET 3.5, ale samozřejmě se mohu mýlit a ty jistě upřesníš, co že to vlastně dělá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
plasmo0
Věrný člen
18. 7. 2008   #17
-
0
-

To Chrasty :
Jasný, chápu co myslíš, díky za upozornění. Moc díky :smile1:

To mylan4 : To mylan4 :
Tak že se pustím do další verze, kterou vylepším o další věci, včetně Vašich námětů.

To Danik :
Ano, je to tak. Moc děkuji. TAB již nefunguje :smile1:

To mnn :
Tomu řikám. Úplná a přesná specifikace problému.

To jakub :
Koupil jsem si to to: http://www.totaltraining.com/prod/microsoft/expblend.asp doporučuji
Pak několik článku je zde: http://www.vyvojar.cz/
Něco jsem pochitil od Chrastyho
Strejda google taky pomůže
a jako poslední metoda pokus omyl

Děkuji všem :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2008   #18
-
0
-

Já jen doplním, že krásná videa o Blendu jsou i na Expression Community webu, přesněji tady http://expression.microsoft.com/en-us/cc136535.aspx. Pro začátek je možná zbytečný ten kurz od Total Training (i když je pravda, že ten je špičkově udělaný, od absolutních základů, přes databinding, 3D objekty, až po nevím co všechno:-))

To plasmo : No, díky za reklamu:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
18. 7. 2008   #19
-
0
-

no spusti sa to a hned na to Exception handler a potom "Dr Watson" :-) Takze si to oprav…

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.6.–
plasmo0
Věrný člen
18. 7. 2008   #20
-
0
-

To mnn : Stáhni si .NET Framework 3.5 :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
plasmo0
Věrný člen
18. 7. 2008   #21
-
0
-

Tak jsem udělal několikúprav jak jste mi radily. Až na ty bliknuti kurzoru a viditelnosti myši na kraji obrazovky. To zahranu do další verze. Zítra odjíždím pryč, tak až se za týden vrátím. Nápovědu jsem trochu vylepšil.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2008   #22
-
0
-

Zase pár připomínek (už jenom drobnosti)-

Dopiš si event handler pro OnMouseLeftButtonDown (ve WPF je to na tři řádky kódu, doslova:-)). To aby uživatel mohl přesouvat to okno s nápovědou.
U té nápovědy zruš ten rámeček úplně, tím i rovnou zakážeš tu zbytečnou možnost resizování (pomocí vlastnosti WindowStyle, nastav ji na None)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
plasmo0
Věrný člen
19. 7. 2008   #23
-
0
-

Tak mám doplněny handlery. A zmizen rámeček.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
19. 7. 2008   #24
-
0
-

plasmo: hned ma napadlo ze musim mat 3.5, ved uz v 1. prispevku spominas wpf. samozrejme ze 3.5 mam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.6.–
plasmo0
Věrný člen
19. 7. 2008   #25
-
0
-

To mnn : Že si jediný komu to nefunguje... :smile6:
pošli mi screeny a popis chyby kterou to vyhodí

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
19. 7. 2008   #26
-
0
-

a naco, ved aj tak to odignorujes…

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.6.–
plasmo0
Věrný člen
19. 7. 2008   #27
-
0
-

Za půl hodiny odjíždím pryč. Teď jsem ještě projel aplikaci debugerem. Vše je ok. Pokuď ti to padá tak jak píšeš, chybí tí knihovny, které to potřebu...tz. nemáš .net Framework 3.5. Zkus to a přestaň urážet a kritizovat. :smile2:

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
zonda0
Stálý člen
19. 7. 2008   #28
-
0
-

plasmo ako si urobil že si nemal na designu programu ten horný windousácky panel ??
Myslím toto :

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.6.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
19. 7. 2008   #29
-
0
-

To zonda : To zde již bylo řečeno. Vlastnost WindowStyle.

To mnn : Rád bych tě upozornil, že velmi hrubě porušuješ pravidla této diskuze. Pokud se to bude i nadále opakovat, budou veškeré tvé příspěvky v této diskuzi mazány. Pozatím pouze upravím obsah předchozích příspěvků.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
zonda0
Stálý člen
19. 7. 2008   #30
-
0
-

A kde ju nastavýš ?? tu vlastvost WindowStyle . Alebo lepšie ako vložíš to WindowStyle do programu ?
Sori že sa tak debilne pýtam ale neviem násť tu vlastnoť WindowStyle nikde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.6.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
19. 7. 2008   #31
-
0
-

Sice nejsem plasmo, ale udělal to tím WindowStyle=None, můžeš to nastavit přímo ve zdrojáku jako jakoukoliv jinou vlastnost, nebo třeba v Blendu, když nastavuješ vlastnosti okna. Ve Visual Studiu je to taky... Jen se teda musíš koukat do okýnka Properties, standardně vpravo dole, jestli ho tam nemáš, tak zmáčkni F4

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
lolik0
Super člen
19. 7. 2008   #32
-
0
-

mohol by si sem hodit aj zdrojaky

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.11.–
zonda0
Stálý člen
19. 7. 2008   #33
-
0
-

Nieje to tam . Pozerám do Properties a nikde to tam nevidím . A ked to napíšem do zdrojáku designu tak to tiež nejde .PLS odfot to a hod tu fotku kde to je .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.6.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
19. 7. 2008   #34
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
19. 7. 2008   #35
-
0
-

ok, sorry, prehnal som to. Ale asi ze viem ci mam 3.5, nie? Za to ze nemam VS2008 neznamena automaticky ze nemam fx3.5…

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.6.–
zonda0
Stálý člen
19. 7. 2008   #36
-
0
-

dík fest

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.6.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
plasmo0
Věrný člen
26. 7. 2008   #37
-
0
-

To zonda : Ostatní ti již odpověděli.
To mnn : Pokuď smysluplně nevysvětlíš co to dělá, nehodíš sem chybový výpis, screenshoty atd... a budeš jenom křičet, že to nejde...tak ti to nepujde...z toho co tady píšeš můžu určit následující diagnózu:
Nemáš .net Framework 3.5!!!

mnn napsal:
plasmo: ta ty si pako. hned ma napadlo ze musim mat 3.5, ved uz v 1. prispevku spominas wpf. samozrejme ze 3.5 mam.

TAK SI TO OPRAV, IGNORANT!



A dej si bacha na to jak se mnou mluvíš, koukej mě přestat urážet. Na podobný jednání nejsem zvyklí !!! :smile20:

To lolik : s těmi zdrojáky si to ještě rozmyslím :smile1: ale asi sem hodím celý projekt ve VS 2008 :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
26. 7. 2008   #38
-
0
-

Hh, jednou si zvykneš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

VB programek — založil GbiQ

Prográmek na heslo — založil TOP SECRET

Menší prográmek AI — založil Emanuel

Kratky programek — založil NOFEAR7

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý