Umím základ, co dál? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Umím základ, co dál? – C / C++ – Fórum – Programujte.comUmím základ, co dál? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

czbero0
Stálý člen
18. 7. 2008   #1
-
0
-

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak můžu naložit se svými znalostmi. Mám přečtenou knihu Mistrovství v C++ (3. vydání), která mi sice dala solidní základ jazyka, ale zatím je mi k ničemu. Prosím tedy, abyste mi v tomto vlákně doporučili, jak můžu rozvíjet nebo použít své znalosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
sexmachina
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
18. 7. 2008   #2
-
0
-

Je ti 13let a mas to prec teny cely??

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2008   #3
-
0
-

Dej si cíl. Ale sám vím jak je těžké vymyslet něco, co bych mohl programovat... takže ideální řešení je přihlásit se třeba k nějakému OpenSource projektu.

To sexmachina : Proč by ne? Ve třinácti už spousta lidí číst umí:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Zelenáč0
Posthunter
18. 7. 2008   #4
-
0
-

czbero napsal:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak můžu naložit se svými znalostmi. Mám přečtenou knihu Mistrovství v C++ (3. vydání), která mi sice dala solidní základ jazyka, ale zatím je mi k ničemu. Prosím tedy, abyste mi v tomto vlákně doporučili, jak můžu rozvíjet nebo použít své znalosti.

Můžu se zeptat, proč chceš programovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
yaqwsx+9
Posthunter
18. 7. 2008   #5
-
0
-

Já bych si zkusil nějakou větší konzolovou aplikaci a pak bych začal s nějakým API a pak se třeba připojit k nějakém openSource projektu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.97.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Tocimanko0
Grafoman
18. 7. 2008   #6
-
0
-

http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=9758-kalkulacka-na-odcitani
Inšpiruj sa :D Zakladateľ vlákna tu robí "užitočné programy" :D :D Jeho "kalkulačku" by si mohol rozšíriť o ďalšie matematické funkcie vrátane tých pokročilejších...

To sexmachina : Nepodceňuj mladé talenty ;) Treba len dúfať, že to nie je programátor typu VojTak :smile5:
I ja som s programovaním ako takým začínal v 11 a za tých pár rokov sa zo mňa predsa len niečo vykľulo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.84.–
czbero0
Stálý člen
18. 7. 2008   #7
-
0
-

To sexmachina : No číst umím (rozhodně líp než ty psát)
To Chrasty : Cíl... no cíl mám game development, programuju mód na Half Life 2, ale to je cesta příliš trnitá
To Zelenáč : Proč ne?
To yaqwsx : Nějakou velkou konzolovou aplikaci... no.... ale jakou? Ňják mi došli nápady

Nahlásit jako SPAM
Tocimanko0
Grafoman
18. 7. 2008   #8
-
0
-

To czbero : Sprav si vlastného konzolového správcu súborov, ktorý vie pracovať so súbormi rôzneho druhu. K tomu nejaký vstavaný zip/rar pakovač a ftp klient :) A máme konzolového TC :D Ale na precvičenie práce so súbormi je to skvelý nápad.

Alebo skús spraviť nejaký pokročilý file downloader. Môže napríklad sťahovať celé webstránky zo zadanej url adresy. Zadáš link a stiahne samotný index (samozrejme v html výstupe) plus všetky obrázky, grafiku a podstránky (tiež html + obrázky) a môžeš umožniť i kompletné stiahnutie stránky, t.j. vrátane všetkých pododkazov i vrátane externých :)

Toť štipka z mojej kreativity :D

Nahlásit jako SPAM
czbero0
Stálý člen
18. 7. 2008   #9
-
0
-

Externích? To bych stáhl celý Net :D
Ale jinak dobrý nápad.

Nahlásit jako SPAM
Tocimanko0
Grafoman
18. 7. 2008   #10
-
0
-

To czbero : Celý nie, ale bolo by to možno trošku objemnejšie :) Napríklad tento program to zvláda (i keď mu to dosť trvá)...

http://www.httrack.com/

Nahlásit jako SPAM
lolik0
Super člen
18. 7. 2008   #11
-
0
-

a co keby si zacal ucit ostatnych v c++? lebo na slovnsku múdrosť klesá a debilita stúpa. unas v triede by mohly mat niekdtory miesto operacneho systemu world of warcraft aj tak nic ineho nehraju :)a myslim ze by to bol dobry napad ucit ostatnych v c++ napr. cez skype atd. lebo takto s clankou to je niekedy trochu tazke pochopit ked to pise profik tymy odbornymy vyrazmy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.16.–
Earl Cash0
Věrný člen
18. 7. 2008   #12
-
0
-

To Tocimanko : takovych programu je uz spousta, i kdyz nevim jak pro windows......

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
gogulux0
Newbie
18. 7. 2008   #13
-
0
-

To czbero : Mohla by tam byt volba do jake hloubky se maji externi odkazy stahnout, podobne jako je tomu u programu plucker.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.163.–
czbero0
Stálý člen
18. 7. 2008   #14
-
0
-

To lolik : To by museli ti ostatní chtít.

Nahlásit jako SPAM
sexmachina
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
18. 7. 2008   #15
-
0
-

Tak jestli nevis co delat tak mi muzes udelat neco co jsem mel za ukol do skoly treba program do kteryho zadas nejake ciselne hodnoty a ten program ti ty ciselne hodnoty vypise pozpadku ale musi to byt jedno cislo typu int treba int i=26648
a program ti vypise 84662

Nahlásit jako SPAM
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2008   #16
-
0
-

To sexmachina : Jestli by ti nevadilo, že to bude v C# a bylo by to nějak slušně finančně ohodnocený, tak těch pět minut týdně obětuju, abych ti udělal úkol do informatiky:D

Nahlásit jako SPAM
yaqwsx+9
Posthunter
18. 7. 2008   #17
-
0
-

To Chrasty : Dovolím si to vyfouknout, teda jestli nevadí, že to bude v C++, ne v C :smile3:

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.97.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
sexmachina
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
18. 7. 2008   #18
-
0
-

To Chrasty :
Ja bych to bral ale to bych nechtel neco takhle jednoduchyho. Vis jak treba funguje kyrhofova mapa? bych potreboval udelat
to by se dalo premejslet o financnim ohodnoceni

Nahlásit jako SPAM
czbero0
Stálý člen
18. 7. 2008   #19
-
0
-

trochu OT, ne? :-)

Nahlásit jako SPAM
lolik0
Super člen
18. 7. 2008   #20
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.8.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2008   #21
-
0
-

To sexmachina : Znám tak maximálně Kirchhoffovy zákony :smile1: Ale víc do toho nevidím, takže svojí nabídku asi stahuju:-)

To czbero : Njn, promiň:-)

Nahlásit jako SPAM
lolik0
Super člen
18. 7. 2008   #22
-
0
-

a este by som sa chcel spitat na 2 veci
prva je ci sa da prefarbit pozadie conzole ale iba na tom jedom programe. ked ano tak ako?
a druha vec je ako sa da vytvorit progress bar v conzole ktory by trval napr. 3 min.

Nahlásit jako SPAM
sexmachina
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
18. 7. 2008   #23
-
0
-

Promin ja napsal kyrhofovu ale myslel jsem karnaghuovu--vyslovuje se karnafuovu

Nahlásit jako SPAM
sexmachina
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
18. 7. 2008   #24
-
0
-

To lolik :
kdyz mi to napises jeste jednou cesky --to zadani---tak to zkusim

Nahlásit jako SPAM
sexmachina
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
18. 7. 2008   #25
-
0
-

To lolik :
a byl by to program kterej jde pustit jen v rozhrani windows

Nahlásit jako SPAM
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
18. 7. 2008   #26
-
0
-

To sexmachina : Aha, z téhle problematiky znám tak maximálně výrokovou logiku (konjunkce, disjunkce, implikace, ...)

Nahlásit jako SPAM
Flexis
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
18. 7. 2008   #27
-
0
-

Chrasty napsal:
To sexmachina : Aha, z téhle problematiky znám tak maximálně výrokovou logiku (konjunkce, disjunkce, implikace, ...)

To už jste brali v kvartě, jo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
lolik0
Super člen
18. 7. 2008   #28
-
0
-

naco po cesky? nerozumis po slovensky

Nahlásit jako SPAM
Proxymus0
Stálý člen
18. 7. 2008   #29
-
0
-

To Flexis : Věř nebo ne, ale někteří lidé získavají informace i jinde než ve škole :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.194.221.–
mephi0
Expert
18. 7. 2008   #30
-
0
-

sexmachina napsal:
Promin ja napsal kyrhofovu ale myslel jsem karnaghuovu--vyslovuje se karnafuovu

To by nemuselo byť veľmi zložité, záleží od zadania.

Nj asi si génius, ak teda si tu knihu aj pochopil. Ja som si (naucte se c++ za 21dni) čítal 2x, ale vtedys som nemal doma internet, hrozna doba :-D

Píšete tu free opensource projekt. Ja hľadam hľadam, ale kam som sa zapojil tam to stojí, nikto nič nerobí ... alebo za zíjde 10 až 20 ľudí ktorí nič nevedia a idú robiť AAA hry.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
19. 7. 2008   #31
-
0
-

Flexis napsal:

Chrasty napsal:

To už jste brali v kvartě, jo?

Jj, dokonce na začátku roku:)

Nahlásit jako SPAM
czbero0
Stálý člen
19. 7. 2008   #32
-
0
-

Překvapivé, ale nikde jsem výklad nepochopil tak dobře jako v MIstrovství. Jo a... jak jsem říkal, tak programuji nějaké nové věci do modu a zkouším Windows Forms, není to zas tak složité, ale nevím co tam mám napsat :smile1:

Nahlásit jako SPAM
lolik0
Super člen
19. 7. 2008   #33
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.12.–
AdamHlavatovic0
Stálý člen
19. 7. 2008   #34
-
0
-

> Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak můžu naložit se svými znalostmi. Mám přečtenou knihu Mistrovství v C++ (3. vydání), která mi sice dala solidní základ jazyka, ale zatím je mi k ničemu. Prosím tedy, abyste mi v tomto vlákně doporučili, jak můžu rozvíjet nebo použít své znalosti.

Nazdar, pokiaľ už poznáš jazyk c++ a chceš v budúcnosti vyvíjať hry, tak potom môžem odporučiť nasledujúce knihy:
* Vývoj her v jazyku Java, David Bruckeen
Je to v jave, ale to je jedno, ide tu totiž o princípy, kniha relatívne detailne čitateľa oboznamuje s 2D, aj 3D grafiku, a tiež popisuje jednoduchý zvukový systém podporujúci zvukové efekty v reálnom čase, ďalej vysvetľuje spôsoby tvorby multi-player hier. Kniha má 711 strán, hodnotím ju ako veľmi podarenú a pravdepodobne je to najlepšia kniha o hrách, ktorá bola preložená do češtiny/slovenčiny.

* Naučte se programovat počítačové hry za 24 hodin, Michael Morrison
Toto je kniha stredného rozsahu s počtom strán 421. Kniha sa venuje výhradne 2D hrám a je v nej vytvorený 2D game engine a niekoľko ukážkových hier. Game engine používa win32 api (len platforma windows), je napísaný použitím procedurálneho programovania s prvkami objektového programovania a je preto ľahko pochopiteľný. Zaujímavosťou oproti game enginu s predchádzajúcej knihy je, že má podporu pre joystiky, ale zasa nepodporuje zvukové efekty. Kniha je celkovo podarená a ľahko pochopiteľná, informácie a postupy v nej popísané sú v podstate totožné ako v predchádzajúcej knihe (2D časti).

* Programujeme grafiku v Microsoft Direct3D
* Programujeme 3D hry v jazyce C#, Tom Miller

Posledné dve spomínané knihy som nemal tu česť prečítať, takže o ich kvalite nič neviem.

Ďalšia literatúra:
* Algoritmy, Datové struktury a programovací techniky, Piotr Wróblewski
* Programování ve Windows, Win32 api, Charles Petzold
* Moderní programování v C++,
* Myslíme v jazyku C++ (2 diel)
atď.

Bohužiaľ týmto to ani zďaleka nekončí, pri písaní hier hrajú najväčšiu úlohu animácie a grafika, programovací jazyk je len prostriedkom k tomu, aby sa grafika alebo animácia dala do „pohybu“. Preto je potrebné aby mal autor hry nejaké minimálne zručnosti v kreslení a modelovaní.
* Fun With a Pencil, Andrew Loomis
Popisuje techniky kreslenia hláv komixových postavičiek, rúk a kompletných postáv. Autor tvrdí, že kresliť sa môže naučiť každý (z vlastnej skúsenosti, nie je to také ľahké), stačí mu k tomu niekoľko základných tvarov, ako napr. kruh.

* Intorducing Character Animation With Blender, Tony Mullen
Kniha popisujúca kompletný vývoj postavy (tuším ju autor pomenoval Kapitán Blender) a jej animácie (chôdza, výskok, let, animácia tváre, atd.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.16.–
milanmichal0
Stálý člen
19. 7. 2008   #35
-
0
-

Tocimanko napsal:
http://programujte.com/index.php?akce=diskuze&kam=vlakno&tema=9758-kalkulacka-na-odcitani
Inšpiruj sa :D Zakladateľ vlákna tu robí "užitočné programy" :D :D Jeho "kalkulačku" by si mohol rozšíriť o ďalšie matematické funkcie vrátane tých pokročilejších...

To sexmachina : Nepodceňuj mladé talenty ;) Treba len dúfať, že to nie je programátor typu VojTak :smile5:
I ja som s programovaním ako takým začínal v 11 a za tých pár rokov sa zo mňa predsa len niečo vykľulo :)

:D budu jen rád

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
czbero0
Stálý člen
19. 7. 2008   #36
-
0
-

toz ja to zkusim :smile1:

Nahlásit jako SPAM
czbero0
Stálý člen
19. 7. 2008   #37
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 108 hostů

Podobná vlákna

Zaklad MATLABU — založil pietro62

Chyba - základ — založil Neznalec

Základ:dědičnost — založil xJakubS

Delphi - základ — založil samouk

Chyba -základ Java — založil PetrX

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý