Načtení uživatelského jména ... PLS – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načtení uživatelského jména ... PLS – Visual Basic – Fórum – Programujte.comNačtení uživatelského jména ... PLS – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
M@zy0
Duch
25. 7. 2006   #1
-
0
-

Ahoj,
potřeboval bych poradit jak "donutim" VB aby mi zjistil který uživatel je přihlášen k počítači na kterém je spuštěn, popřípadně na jakémkoli jiném PC v síti. Samozřejmě pro systém WinXP přihlášen do domény. Tedy aby formát uživatelského jména byl např. "Programujteadmin".

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jiří Chytil0
Věrný člen
25. 7. 2006   #2
-
0
-

Použij API funkci:

Public Declare Function GetUserName Lib "advapi32.dll" Alias "GetUserNameA" (ByVal lpBuffer As String, nSize As Long) As Long

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
Safo0
Newbie
25. 7. 2006   #3
-
0
-

Ja len doplním, že na zistenie mena počítača sa používa API: :D
Private Declare Function GetComputerName Lib "kernel32" Alias "GetComputerNameA" (ByVal lpBuffer$, nSize As Long) As Long

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
M@zy0
Duch
26. 7. 2006   #4
-
0
-

omlouv?m se ?e sem to nenapsal rovnou ale myslel ?e to bude jednoduch?? a nevím jak to m?m pou??t (jsem ve VB naprost? za??te?n?k) :( a tak? jak to jm?no ulo??m do prom?n?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ji?? Chytil0
Věrný člen
26. 7. 2006   #5
-
0
-

Private Declare Function GetUserName Lib "advapi32.dll" Alias "GetUserNameA" (ByVal lpBuffer As String, nSize As Long) As Long

Private Sub Command1_Click()
Dim strUserName As String
strUserName = String(100, Chr$(0))
GetUserName strUserName, 100
strUserName = Left$(strUserName, InStr(strUserName, Chr$(0)) - 1)
Print strUserName
End Sub

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Elektronika a microprocesory a matematika www.8bitu.cz
M@zy0
Duch
27. 7. 2006   #6
-
0
-

Díky moc :ok:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 35 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý