Objective-C a Cocoa Touch - Jak začít? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Objective-C a Cocoa Touch - Jak začít? – C / C++ – Fórum – Programujte.comObjective-C a Cocoa Touch - Jak začít? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
18. 7. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, tak abych nějak nastínil situaci:

Chtěl bych začít s programováním aplikací pro iPhone, zatím pouze pro vlastní potěšení a taky bych se chtěl do programování potopit hloubějí, vždy jsem u toho vydržel pár týdnů, ale pak vždy nebyl čas... Mno a programování pro iPhone beru jako obrovskou motivaci.

Mám malinké znalosti Pythonu (ten tam neuplatním) a C++ (což jsem se krátce učil), myslím že tyhle 2 jazyky mi nijak nepomůžou při učení se Objective-C...


Jak bych měl začít? Mám se naučit "C" a poté se přesunout rovnou na iPhone a Cocoa Touch, nebo jak? Vůbec nevim do čeho se vrhnout jako první.

Momentálně jsem na tom s PC, tak že tady mám WinXP a hacklou verzi Leoparda, kde mám SDK. Na Leopardovi mi bohužel nejede net (prozatím, než dokoupím nový HW) a taktéž to jede v rozlišení 1076*768 (nebo jak to je :-[ ), ale to není problém...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.165.–
Reklama
Reklama
darthdeus0
Stálý člen
18. 7. 2008   #2
-
0
-

Nevím proč se chceš učít Objective-C když jsi už dělal v C++ .. rozhodně doporučuju u C++ zůstat a rozšířit si znalosti :) Jinak každý jazyk co trochu umíš ti pomůže v učení se dalšího ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
19. 7. 2008   #3
-
0
-

Hlavně proto, že chci programovat aplikace pro iPhone a pohrát si s iPhone SDK od Apple, což se mě zdá jako směsice velmi dobrých nástrojů. ;)

Navíc iPhone přináší věcičky co můj PC nemá, jako např accelerometr. A využití těchto vychytávek pro různé aplikace by mohlo být zajímavé.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.165.–
bukaj0
Věrný člen
19. 7. 2008   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
19. 7. 2008   #5
-
0
-

@bukaj - co se týče iPhone Dev Center, tak tam sice mají pěkné videa a tak všechno, ale jakmile si prohlédneš některá videa jak se s SDK pracuje a co by aplikace měla mít atd, tak řeknou že požadují nějaké znalosti Objective-C.
Mno a tady je problém, jak se k učení Objective-C dostat? V českých knihkupectvích jsem nenašel snad jedinou knihu o tomhle programovacím jazyku. Na této stránce také nejsou žádné tutoriály.

EDIT: takže jsem konečně něco našel.

http://cocoadevcentral.com/d/learn_objectivec/

Pokud neznám C, měl bych se prý nejdříve naučit C. Takže to vidím na cestu:

C -> Objective-C -> Cocoa Touch

Takže teď nastávají 2 otázky:

1) Víte o nějaké dobré a nové knize pro naučení jazyka C? Nejlépe aby byla dostupná v Čr.

2) Co IDE (nebo jak se tomu říká :)), kde vyvíjet? u C++ jsem byl zvyklí na "Microsoft Visual C++ 2008 Express Edition", kde bylo vše automatické a plně pohodlné (nemusel jsem se zabírat kompilováním někde z příkazové řádky a byla ta záležitost pár kliknutí. Existuje takový program pro vyvíjení v jazyce C?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.165.–
ghibulo0
Newbie
19. 7. 2008   #6
-
0
-

Víte o nějaké dobré a nové knize pro naučení jazyka C? Nejlépe aby byla dostupná v Čr.



dobrej seriál, kterej začíná C-čkem a po 29 lekcích pokračuje s C++ je na...
http://www.linuxsoft.cz/article_list.php?offset=0&id_kategory=186

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.104.–
19. 7. 2008   #7
-
0
-

Díky za tip, mrknu na tom, ale ještě byto chtělo vyřešit bod 2 :) A to:


2) Co IDE (nebo jak se tomu říká :)), kde vyvíjet? u C++ jsem byl zvyklí na "Microsoft Visual C++ 2008 Express Edition", kde bylo vše automatické a plně pohodlné (nemusel jsem se zabírat kompilováním někde z příkazové řádky a byla ta záležitost pár kliknutí. Existuje takový program pro vyvíjení v jazyce C?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.96.165.–
ghibulo0
Newbie
20. 7. 2008   #8
-
0
-

To watterman : Kdybys používal Linux, tak bych ti doporučil KDevelop - dle mého jednoduché, rychlé a komfortní. Na Win bohužel nemám moc zkušeností, takže to musí poradit někdo jinej :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.104.–
!_UK@$0
Newbie
9. 6. 2009   #9
-
0
-

Ja se take učim C, a na kompilování používám Dev-c++. Je v češtině a bohatě mi dostačuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.88.–
Začínající programátor v C Bodoucí programátor Objective-C
9. 6. 2009   #10
-
0
-

Na C zkus code::blocks. Je to C/C++ IDE, já ho používám na C++ programy, ale IMHO je stejně komfortní na Cčkovy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
joudicek0
Návštěvník
10. 6. 2009   #11
-
0
-

Ja pouzivam borlandi Turbo C++ Explorer a naprosta spokojenost.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.20.106.–
!_UK@$0
Newbie
10. 6. 2009   #12
-
0
-

Jinak knihu na uceni C bych ti doporucil "Ucime se programovat v jazyce C" od Václava Kadlece, je určena pro uplne začátečníky a je v ní všechno podrobně a srozumitelně vysvětlěno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.88.–
Začínající programátor v C Bodoucí programátor Objective-C
yxcvb0
Newbie
26. 6. 2009   #13
-
0
-

Microsoft Visual Studio umí i jazyk C když si seženeš potřebné šablony a správně to nastavíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.224.–
You can´t fight with the Ghost
bullshooter
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
16. 7. 2009   #14
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.3.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 108 hostů

Podobná vlákna

Jak začít — založil bohetik

Jak začít s c — založil bohetik

Jak začít — založil bohetik

Jak začít? — založil

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý