Úprava PHP skriptu – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Úprava PHP skriptu – PHP – Fórum – Programujte.comÚprava PHP skriptu – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
MaxDJ
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
18. 7. 2008   #1
-
0
-

<?php

$dbname = dbname';

$connect = mysql_connect('database','name','pass');
mysql_selectdb( $dbname, $connect );
$result= mysql_query("SHOW TABLES LIKE 'table'",$connect);
$row = mysql_fetch_row($result);
if(in_array("table",$row)) {
echo '<font color="green">Splněno</font>';
} else {
echo '<font color="red">Nesplněno</font>';
}
?>


Dá se tento skript upravit na to jestli jsou na hostingu nahrány určité soubory či složky a podle jestli je nebo není nahrán vypsat zase splněno či nesplněno?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.81.–
Reklama
Reklama
Zelenáč0
Posthunter
18. 7. 2008   #2
-
0
-

To MaxDJ : Dá ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
18. 7. 2008   #3
-
0
-

http://cz2.php.net/manual/en/function.is-file.php
http://cz2.php.net/manual/en/function.is-dir.php

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.243.–
MaxDJ
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
18. 7. 2008   #4
-
0
-

Kobi napsal:
http://cz2.php.net/manual/en/function.is-file.php
http://cz2.php.net/manual/en/function.is-dir.php



<?php

var_dump(is_file('a_file.txt')) . "\n";
var_dump(is_file('/usr/bin/')) . "\n";
?>



1) Kam doplním název souboru?
2) Jakým příkazem vypíšu Splněno pokud bude vytvořen a Nesplněno pokud vytvořen nebude?Tímhle:
var_dump(is_file('a_file.txt')) . "\n"
,pokud ne jakým? Co popřípadě uložit do toho souboru a_file.txt?

<?php

var_dump(is_dir('a_file.txt'));
var_dump(is_dir('bogus_dir/abc'));

var_dump(is_dir('..')); //one dir up
?>


1) Kam doplním název složky?
2) Jakým příkazem vypíšu Splněno pokud bude vytvořen a Nesplněno pokud vytvořen nebude?Tímhle:
var_dump(is_dir('a_file.txt')) . "\n"
,pokud ne jakým? Co popřípadě uložit do toho souboru a_file.txt?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.81.–
Zelenáč0
Posthunter
18. 7. 2008   #5
-
0
-

To MaxDJ : Delas si srandu?

is_dir, is_file ma jako jediny parametr cestu k adresari, souboru. Pokud adresar, soubor existuje, vrati true, v opacnem pripade vraci false.

Tedy:



if(is_dir('nejaky_adresar')) echo("Adresar existuje");
else echo("Adresar neexistuje");

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
MaxDJ
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
18. 7. 2008   #6
-
0
-

Zelenáč napsal:
To MaxDJ : Delas si srandu?

is_dir, is_file ma jako jediny parametr cestu k adresari, souboru. Pokud adresar, soubor existuje, vrati true, v opacnem pripade vraci false.

Tedy:


if(is_dir('nejaky_adresar')) echo("Adresar existuje");
else echo("Adresar neexistuje");



A dá se víc adresářů/souborů dát do jednoho skriptu nebo je musím rozdělit do více skriptů?

Děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.81.–
Zelenáč0
Posthunter
18. 7. 2008   #7
-
0
-

To MaxDJ : Co myslis tim "davanim adresaru/souboru do scriptu"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Tocimanko0
Grafoman
18. 7. 2008   #8
-
0
-

To MaxDJ : To nemyslíš vážne? Ehm. Vyrazil si mi dych :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.84.–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
19. 7. 2008   #9
-
0
-

To MaxDJ : ulož si názvy souborů do pole a pak si udělej nějakej cyklus, kterej tu funkci is_file zavolá na všechny prvky pole...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.250.243.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 66 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý