Začátečnický příklad – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Začátečnický příklad – C / C++ – Fórum – Programujte.comZačátečnický příklad – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

101101110
Duch
19. 7. 2008   #1
-
0
-

Potřeboval bych poradit s následujícím příkladem:
"Napište program, který si vyžádá hodnotu hodiny a hodnotu minuty. Fce main() pak tyto hodnoty předá fci typu void, která je vypíše v následujícím tvaru:
Enter the number of hours: 9
Enter the number of minutes: 28
Time: 9:28"
Přesněji řečeno, vím jak udělat aby se vytiskly jenom minuty nebo jenom hodiny, ale nevím, jak udělat obojí zaráz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.56.–
Akacko0
Návštěvník
19. 7. 2008   #2
-
0
-

To 10110111 : z toho co je tam napsano jsem pochopil ze ten program zazada abys zadal hodiny (ulozis do promenne x) a minuty (ulozis do druhe promenne y) a pak jen udelas funkci, ktera to vypise

X:Y

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
101101110
Duch
19. 7. 2008   #3
-
0
-

To Akacko : To jsem pochopil...v té 2.fci mám chybu, že x a y v ní nejsou deklarovány a já nevím, jak/kam je mám deklarovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.56.–
Earl Cash0
Věrný člen
19. 7. 2008   #4
-
0
-

hmm prijde mi to az prilis jednoduche, takze neverim ze je to co chces.....

#include <stdio.h>


void Print_time(int, int);

int main(void){

int hours, minutes;

printf("Enter the number of hours: ");
scanf("%d", &hours);
printf("Enter the number of minutes: ");
scanf("%d", &minutes);

Print_time(hours, minutes); //zavolas funkci ktera ti vypise hodnoty (v parametrech ji predas hodnoty nactene v main)


return 0;
}

void Print_time(int hours, int minutes){


printf("%d:%d\n", hours, minutes);


}


btw zdrojove kody casto nepisu, ale mel jsem otevreny editor....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
sexmachina
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
19. 7. 2008   #5
-
0
-

#include <iostream>
void hodiny(int x,int y);
using namespace std;
main()
{
cout<<"Zadej hodiny potom minuty";
int x,y;
cin>>x;
cin>>y;

hodiny(x,y);
}



void hodiny(x,y)
{

cout<<"Vas cas je "<<x<<":"<<y;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
lolik0
Super člen
19. 7. 2008   #6
-
0
-

sexmachina vedel by si my cez skype pomôcz s tym mojim programom?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.17.–
sexmachina
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
19. 7. 2008   #7
-
0
-

moje icq 468627848

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
lolik0
Super člen
19. 7. 2008   #8
-
0
-

skype nemas?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.17.–
czbero0
Stálý člen
19. 7. 2008   #9
-
0
-

To sexmachina : U definicí funkcí nemas urceny typ promenych. A ten vstup bych dal na jeen radek (cin >> x >> y;). A jeste by se hodilo nějaké to odřádkování. A return 0; jsi určitě vynechal omylem, že?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
sexmachina
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
19. 7. 2008   #10
-
0
-

A kdyby si chtel prevest minuty jeste na hodiny
#include <iostream>
void hodiny(int x,int y);
using namespace std;
main()
{
cout<<"Zadej hodiny potom minuty";
int x,y;
cin>>x;
cin>>y;

hodiny(x,y);
}



void hodiny(x,y)
{ int a=0;
int b=0;
a=y/60;
x=x+a;
if(a>0){
y=y%60;

}
cout<<"Vas cas je "<<x<<":"<<y;

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
czbero0
Stálý člen
19. 7. 2008   #11
-
0
-

Ta podmínka je tam docela zbytečná, zase jsi zapoměl na návratový typ f-ce main() a return 0;.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
sexmachina
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
19. 7. 2008   #12
-
0
-

To czbero :
muzu se zeptat kolik ti je koukam ze sou tady sami mladi

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
czbero0
Stálý člen
19. 7. 2008   #13
-
0
-

staci se podivat do meho podpisu

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
sexmachina
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
19. 7. 2008   #14
-
0
-

hele a dokazal bys udelat program do kteryho kdyz zadas hodnoty tak ti je vypise v opacnym poradi ale musi to bejt hodnota typu int takze treba int x cout<<yadej cislo cin>>x
a to cislo x to vypise opacne

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.83.169.–
czbero0
Stálý člen
19. 7. 2008   #15
-
0
-



#include <iostream>

using namespace std;

int ObratCislo(int cislo);

int ObratCislo(int cislo)
{
int vysledek = 0;
while(cislo)
{
vysledek = vysledek * 10 + cislo % 10;
cislo = cislo / 10;
}
return vysledek;
}

int main()
{
cout << "Napis cislo: ";
int cislo;
cin >> cislo;
cout << "Obracene cislo: " << ObratCislo(cislo) << ".\n";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Funguje to, napsal jsem to během pěti minut. Teda vlastně nefunguje to u čísel končících nulou, ale to je "omezení" integeru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Earl Cash0
Věrný člen
19. 7. 2008   #16
-
0
-

To czbero : rekl bych, ze mas trochu zmatek v platnosti jednotlivych promennych.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
czbero0
Stálý člen
19. 7. 2008   #17
-
0
-

Řekl bych, že je to celkem jasné... cislo platí v celém souboru a vysledek jen ve f-ci ObratCislo(), co je na tom nejsasného?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Earl Cash0
Věrný člen
19. 7. 2008   #18
-
0
-

int ObratCislo(int cislo);
je zbytecne, misto toho by postacilo
int ObratCislo(void); //nebo taky jen int ObratCislo();
protoze "int cislo" je globalni promenna, ktera, jak sam rikas plati v celem souboru.......

a globalni promenne, by jsi mel pouzivat co nejmene a pouze v pripadech kdy to ma nejaky smysl - v tomto mi to prijde jako zbytecnost....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
czbero0
Stálý člen
19. 7. 2008   #19
-
0
-

Hm, pravda, editnu to.
EDIT: Editováno :smile5:
Snažím se tvořit znovupoužitelný kód, tak proto jsem pouze přemístil deklaraci proměnné cislo do main(). :smile1:

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
_k_
Duch
20. 7. 2008   #20
-
0
-

To czbero : Spravne by to asi malo byt tak, ze si to najprv prevedies do retazca.. potom odpadava ten bug s nulou na konci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.141.163.–
czbero0
Stálý člen
20. 7. 2008   #21
-
0
-

ale on to chtěl v integeru

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 46 hostů

Podobná vlákna

Začátečnický problém — založil C3P1C3

Zacatecnicky dotaz — založil Figa

Začátečnický problém — založil Nonameprogrammer

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý