Uploadování dat - problém s move_uploaded_file – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Uploadování dat - problém s move_uploaded_file – PHP – Fórum – Programujte.comUploadování dat - problém s move_uploaded_file – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Labe
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
20. 7. 2008   #1
-
0
-

Zdravim, urobil jsem si formulář na uploadovaní souboru, ale mám problém s podmínkou

  if(move_uploaded_file($_FILES['naserver']['tmp_name'], $soubor)){ 

Podmínka se nikdy nesplní = soubor se neuploadne.

Tady je ještě kód celé stránky
<html> 


<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Upload</title>
</head>

<body>

<h1>Upload</h1>
<?

if (isset($_POST['odeslat'])) {


$soubor = 2785; // normalne je tady hodnota která se pořád mění


if(move_uploaded_file($_FILES['naserver']['tmp_name'], $soubor)){

?>
... formulář pošle data o umístění a jménu souboru do databaze (čistě HTML)

<?



}else{ echo "move_uploaded_file zase nefunguje"; }; }else

{ ?>
<form enctype="multipart/form-data" action="<? $_SERVER['PHP_SELF'];?>" method="post">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="99999999999999999999999999999999"> //ano, je to blbý
<input type="file" name="naserver"><br>
<br><input type="submit" value="Odeslat" name="odeslat">
</form>
<?
} ?>

</body>

</html>


Omlouvam se za bordel v kódu, pro lepší pochopení:

if formulář odeslán{
- nastav proměnný
- if move uploaded file{
- - Soubor se uploadnul
- }else{
- - kámen urazu }
}else{
-zobraz formular}

Dík za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.148.–
bukaj0
Věrný člen
20. 7. 2008   #2
-
0
-

Labe
Co to hlásí za chyby? Jestli nic, tak dej buď je vyplé hlášení chyb, nebo se to uploaduje v pořádku. Zkusil bych kdyžtak pro jistotu dát na začátek souboru:

<?php

error_reporting(E_ALL); // hlas všechny chyby
ini_set('display_errors', 'on'); // a zobrazuj je
?>

Kdyžtak si udělat var_dump() -- http://php.net/var_dump -- všeho možného.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
Akacko0
Návštěvník
20. 7. 2008   #3
-
0
-

To Labe : nezkousis odesilat nejaky vetsi soubor (>2MB)? Protoze to je maximalni defaultni nastaveni serveru. A jak vidim to silene cislo co mas v MAX_FILE_SIZE.

A nezverejnoval bych to cislo v inputu, protoze kdyz uz budes potrebovat omezit velikost souboru, tak neni problem si odelat podobny formular a pozmenit hodnotu MAX_FILE_SIZE a odeslat to PHP, coz oblbne uploadovaci script.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
Labe
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
20. 7. 2008   #4
-
0
-

Hlášení chyb je zapnuté a ani po vložení tý časti kódu na zobrazování chyb se nic nezmění. Ono je to i v pořádku že se žádná chyba nevypíše, protože tam (doufam) nemam žadnej Syntax error, to jediný je že se z nějakýho důvodu nesplní podmínka move_uploaded_file. var_dumpy ještě udělam, ale nevim v čem by to mohlo pomoci.
S tima 2MB to taky nebude ono, zkoušel sem i souboroy co mají jen pár kB. A moc nechápu co myslíš s tim číselm v inputu, dyť to je normální html a každej se může podívat na zdroják, kde to má napsaný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.148.–
Akacko0
Návštěvník
20. 7. 2008   #5
-
0
-

To Labe :
A mas nastaveny chmod pro slozku do ktere uploadujes?

Tim ze nemas psat do inputu jsem myslel, ze ten input smazes a podminku prepises na

<?php

$maxFileSize = xxxxxxxx;
if ($_FILES['file']['size'] > $maxFileSize)
ale je to vcelku jedno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
Labe
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
20. 7. 2008   #6
-
0
-

Jo takhle, tak to je. Ale až to začne fungovat tak tam stejně přidam sessions a přístup tam bude mít pár lidí. JInak chmod na tuhle složku je 777.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.148.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Move_uploaded_file - Problém — založil Novajz

Uploadovaní souborů na ftp — založil aTTix

Problém s renderováním dat — založil jAkErCZ

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý