Rubriky a podrubriky – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rubriky a podrubriky – PHP – Fórum – Programujte.comRubriky a podrubriky – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
psenik0
Návštěvník
20. 7. 2008   #1
-
0
-

Zdravím,
potřebuji napsat script, který přiřadí podrubriky vytažené z databáze do rubrik získaných stejným způsobem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
Reklama
Reklama
Akacko0
Návštěvník
20. 7. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
psenik0
Návštěvník
20. 7. 2008   #3
-
0
-

Zkrátka potřebuji aby se mi v menu načetly všechny rubriky a podle ID jedna úroveň podrubriky. Každá přesně tam kam patří. A díky, článek si jistě přečtu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
Akacko0
Návštěvník
20. 7. 2008   #4
-
0
-

To psenik : Tak bud si udelas funkci se 2 cykly, nebo pretizis funkci a pak ti staci 1 dotaz na db a je to elegantni reseni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
psenik0
Návštěvník
20. 7. 2008   #5
-
0
-

A jakým způsobem mám nakombinovat ty cykly? dej pls nějaký příklad nebo nějaké vysvětlení...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
Akacko0
Návštěvník
20. 7. 2008   #6
-
0
-

To psenik :
nejprimitivnejsi je toto:

udelas si tabulku



create table menu
(
id int not null auto_increment PRIMARY KEY,
parent int not null,
name varchar(50)
);

Do parent budes kladat ID rodice polozky. Pokud se bude jednat o rodice bude tam 0.


$queryParent = mysql_query('SELECT * FROM menu WHERE parent=0');
while ($rowParent = mysql_fetch_array($queryParent))
{
echo $rowParent['name'];
$queryChild = mysql_query('SELECT * FROM menu WHERE parent=' . $rowParent['id'] . '');
while ($rowChild = mysql_fetch_array($queryChild))
{
echo $rowChild['name'];
}
}


Toto je zakladni zpusob a neni moc kvalitni, ale pro pochopeni doufam staci.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.209.–
psenik0
Návštěvník
20. 7. 2008   #7
-
0
-

díky mooc.. už vim jak. pomohlo my to;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.146.14.–
Pk
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Prazdne rubriky — založil ITLover

Ach ta mrtvá Java? — založil Lukáš Chadraba

Ako instalovat Qt ? — založil Martin

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý