Promena – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Promena – C / C++ – Fórum – Programujte.comPromena – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dc1950
Newbie
20. 7. 2008   #1
-
0
-

Ok takže vytvořím promenou char jmeno[20]; a pote, když chci aby podminka byla ze jmeno bude dc195 tak napišu if (jmeno == dc195) nebo jak pls prosim rychlou pomoc.!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.129.–
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
20. 7. 2008   #2
-
0
-



char jmeno[20];
memset(jmeno, 0, sizeof(jmeno));
.....
if( 0 == strcmp("dc195", jmeno) )
{
// jsou stejne
}
else
{
// nejsou
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
lolik0
Super člen
20. 7. 2008   #3
-
0
-

char meno[20];
cout<<"zadaj meno: "<<endl;
cin>>meno;
if(meno ==dcl95)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.21.–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
20. 7. 2008   #4
-
0
-

Oprava:
memset(&jmeno, 0, sizeof(jmeno));

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
dc1950
Newbie
20. 7. 2008   #5
-
0
-

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
char jmeno[20];
cout << "Zadejte vase jmeno:";
cin >> jmeno;
if (jmeno =="david strazovan")
{
int heslo;
cout << " zadejte heslo\n ";
cin >> heslo;
if (heslo == 35286)
cout << " vitej\n ";
else
cout << " jdi do riti\n ";
}
else
cout << "Vypadni\n ";
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

ale nefunguje mi to ale nwm proč, když zadam meno tak se mi to cele vypne

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.129.–
Earl Cash0
Věrný člen
20. 7. 2008   #6
-
0
-

To lolik : hmm to asi ne......

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
dc1950
Newbie
20. 7. 2008   #7
-
0
-

hm to asi dam meno david strazovan a cely program se vypne

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.129.–
lolik0
Super člen
20. 7. 2008   #8
-
0
-

#include <iostream>

#include <string>
using namespace std;

int main()
{
string jmeno;
cout << "Zadejte vase jmeno: ";
cin >> jmeno;
if (jmeno=="lol")
{


int heslo;
cout << " zadejte heslo\n ";
cin >> heslo;
if (heslo == 35286)
{
cout << " vitej\n ";
}
else{
cout << " jdi do riti\n ";
}

}
else
{
cout << "Vypadni\n ";
}
cin.get();
cin.get();
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.21.–
dc1950
Newbie
20. 7. 2008   #9
-
0
-

diky moc

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.129.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
20. 7. 2008   #10
-
0
-

To Jura : Co dělá funkce memset?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.163.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Zelenáč0
Posthunter
20. 7. 2008   #11
-
0
-

vyplni "blok" pameti urcitou hodnotou a vrati pointer na tento blok;

char jmeno[20];

memset(&jmeno, 0, sizeof(jmeno));

tedy vyplni jmeno samymi '\0'

Osobne nechapu vyznam funkce v tom kodu? Stacilo by snad
jmeno[0] = '\0';

Bylo by to o devatenact iteraci a jedno volani fce rychlejsi...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.176.254.–
Matrix17
~ Anonymní uživatel
285 příspěvků
21. 7. 2008   #12
-
0
-

To Zelenáč : To je pravda stačilo by to ale některé metody nevkládají na konec céčkovského řetězce \0 tudíž ho v podstatě neukončí. Tohle ten problém elegantně řeší čili máš potom míň starostí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.128.–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
21. 7. 2008   #13
-
0
-

To Zelenáč :

Presne jak pise Matrix17. Ver mi, ze az budes odladovat problemy s pameti na rozsahlych projektech, tak tohle zacnes pouzivat, hlavne tam kde budes mit pole pointeru, atd. Co se tyce toho prikladu, tak jsem to pouzil proto, ze jsem tam misto tech tecek puvodne napsal strncpy. Jinak by to mohlo byt napsano klidne takto:



char jmeno[20] = {0};

coz udela to same a nevola se zadna fce, jen to moc lidi nezna.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
czbero0
Stálý člen
21. 7. 2008   #14
-
0
-

To dc195 : if (jmeno =="david strazovan") resp. if (strcmp(jmeno, "david strazovan")) by ti fungovalo kdybys pouzil cin.getline... cin.get nebo cin.operator>> prestane nacitat, kdyz narazi na mezeru, zbytek zustava ve fronte.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

Podobná vlákna

Proměná C# — založil ASP.NET

Proměná — založil pr

Proměná hodnota — založil Jan

Promena v odkazu — založil micro.21

Menu proměná — založil roman.jaros

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý