Moje první aplikace ve Windows Forms - kalkulačka – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Moje první aplikace ve Windows Forms - kalkulačka – C / C++ – Fórum – Programujte.comMoje první aplikace ve Windows Forms - kalkulačka – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
czbero0
Stálý člen
22. 7. 2008   #1
-
0
-

Už jsem se v jednom threadu zmiňoval o mé první aplikaci napsané ve WinForms (pokud pominu aplikace typu Hello World a "Web Broswer").
Kalkulačka se podobá té z Windows, ale je menší a má méně funkcí. Vstup z klávesnice se nevkládá do textBoxu, ale pomocí KeyPressEventHandleru a switche jsem vybraným klávesám přiřadil volání nějakýbutton->PerformClick();... Aspoň jsem se vyvaroval zbytečného duplikování kódu.
Aplikaci jsem napsal v C++/CLI... Vybíral ještě mezi C#, ale tam se mi moc nelíbí, že všechny operátory typu ".","::" nebo "->" jsou nahrazeny tečkou, nějak sem se ztrácel v tom, co je třída, co metoda nebo objekt.
Prosím, abyste mi zdělili své připomínky a rady. Děkuji.

Known bug: Občas blbne Enter (výsledek je nula).

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
22. 7. 2008   #2
-
0
-

No jo, moc hezký :smile18: Tip do budoucna - když si nadefinuješ obecné "tlačítko" a v něm nadefinuješ společné vlastnosti všech tlačítek a ostatní tlačítka z něj odvodíš, ušetříš si spóustu psaní:-) Teď je to asi zbytečné, protože ta tlačítka mají stejné vlastnosti asi jenom dvě, tři.. ale někdy se to hodit může.

Za trochu ironický nádech příspěvku se omlouvám, jenom už magořím z toho, co se v téhle sekci poslední dobou objevuje:) To jsou samé kalkulačky, kalkulačky, kalkulačky, "kde stáhnu program, který najdu během zlomku vteřiny na googlu" a další...Zasloužíš pochvalu, že ta tvoje kalkulačka aspoň něco umí:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
czbero0
Stálý člen
23. 7. 2008   #3
-
0
-

kalkulačka, kalkulačka... to bylo první co mě napadlo :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 92 hostů

Podobná vlákna

Moje první kalkulačka — založil Domino

Windows forms — založil Johnnny

C# Windows Forms kreslení — založil mstarman

Databáze s Windows Forms — založil Ant

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý