Jak vytvořit klikací mapu pro background CSS??? – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak vytvořit klikací mapu pro background CSS??? – CSS – Fórum – Programujte.comJak vytvořit klikací mapu pro background CSS??? – CSS – Fórum – Programujte.com

adosl0
Duch
23. 7. 2008   #1
-
0
-

mám následující problém a nevím jak ho řešit mám část stránky do které chci vložit obrázek chci to udělat přes css. Tzn. Mám <div id="miniobsah"></> to je velikosti height: 260px; width: 322px; do tohoto divu chci dát obrázek na pozadí to ještě zvládnu ale chtěl bych aby v pravém spodním rohu byl jako by rožek který se po najetí myší změní v jiný obrázek a zároveň to fungovalo jako odkaz. Jde toto nějak řešit za pomocí CSS?
Prosím moc o radu já už nevím jak tohle řešit. Podařilo se mi to jen tak že se obrázek měnil ale po najetí myší kdekoliv na div miniobsah já bych chtěl aby se měnil jen po najetí na pravý spodní roh miniobsahu.

Poradíte mi někdo prosím.
Předem děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.189.2.–
23. 7. 2008   #2
-
0
-

Mělo by ti pomoct toto:

http://css.interval.cz/clanky/image-map-menu/

Je tam popsán způsob jak nad divem s určitým background-image umístit klikací mapu. Popisovaný příklad je složitý, ale stejným způsobem bys měl dosáhnout vyřešení tvého problému.

Nedávno jsem zkoumal způsob jakým mají udělaný klikací roh (tu zvětšovací lupu v článcích na Idnes). Tento způsob by se ti mohl možná také hodit:

http://zpravy.idnes.cz/jehlicka-pohrbil-kaplickeho-chobotnici-chce-upravit-klementinum-phg-/domaci.asp?c=A080723_140440_domaci_adb (myslím box s obrázkem chobotnice)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
adosl0
Duch
23. 7. 2008   #3
-
0
-

To Lukáš Chadraba : tohle jsem našel a zkoušel jsem to ale nějak mi to nefunguje. Mají to tam tuším řešené formou odsouvání já to takhle řešit nemůžu protože obrázek na pozadí mám v plovoucím rámu. nebo aspoň myslím že to tak je. Fakt začínám a mám z toho zmatek

Nahlásit jako SPAM
23. 7. 2008   #4
-
0
-

To adosl : Napiš mi na mail nebo icq a podívám se na to. Né, že bych byl rádce pro všechno - je to výjimka, ale tohle mne opravdu zajímá ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.114.–
New Media Enthusiast[br] http://about.me/lukaschadraba
adosl0
Duch
24. 7. 2008   #5
-
0
-

To Lukáš Chadraba : tak už jsem to vyřešil udělal jsem jeden plovoucí rám pomocí div v css do něj jsem dal další dva který se řadili za sebe ten hlavní který měl v sobě ty dva měl jako pozadí obrázek pravého spodního rohu který se po najetí myši měl rozsvítit a fungovat jako odkaz. to že se tak stalo jsem udělal tak že do spodního s těch dvou vnořených jsem dal průhlednou texturu který překrývala pravý spodní roh a po najetí myši se průhledná textura změní v obrázek rozsvíceného rožku. Horní vnořený rámec můžu využívat pro text a tím že jsem dal hornímu vnořenému rámci pevnou velikost a přetečený obsah se ořízne tak tím se mi neposouvá spodní a vše je tak jak má funguje to ikdyž je to vyřešené krapet šalamounsky.

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý