Objekty – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Objekty – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comObjekty – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Onsi0
Stálý člen
24. 7. 2008   #1
-
0
-

dajú sa v js nejakým spôsob dynamicky tvoriť objekty??? tým myslím že užívateľ bude vyzvaný aby zadal číslo a podľa neho sa následne vytvorí zadaný počet objektov.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.24.–
Prog.0
Věrný člen
24. 7. 2008   #2
-
0
-

var pocet = (zada uzivatel);

for(var objects = [], var i=0;i<pocet;i++) objects.push({});


...Alebo čo chápeš pod pojmom "objekt" ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
Onsi0
Stálý člen
24. 7. 2008   #3
-
0
-

tak objekt je pre mna toto...

var o = new Object();

tak neviem či sme sa pochopili

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.24.–
Prog.0
Věrný člen
24. 7. 2008   #4
-
0
-

To Onsi :

var o = new Object(); je ekvivalentné s var o = {};
rovnako ako
var a = new Array() s var a = [];

..takže čo k tomu prvému kódu dodať?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
Onsi0
Stálý člen
24. 7. 2008   #5
-
0
-

aha tak to som nevedel. Ale ten tvoj kód mi nejde spustiť. nemalo by to byť takto?

var pocet = (zada uzivatel);

var objects = [];
for(var i=0;i<pocet;i++) objects.push({});

a ako to upraviť keď by som chcel tvoriť objekty vlastným konstruktorom???
napríklad:
function meno(k,p)

{
this.krsne = k;
this.priezvisko = p;
}


čize objekty meno

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.24.–
Prog.0
Věrný člen
25. 7. 2008   #6
-
0
-

function meno(k,p) { ... };

var mena = [];
for(var i=0; i<pocet; i++) mena.push( new meno() );


------------------------
rozumies tomuto?

var objects = []; // vytvoris pole objects
objects.push( xyz ); // na koniec pola objects prida polozku xyz. V tvojom pripade sa najprv vytvori objekt a potom sa tam vlozi.


k jednotlivim prvkom potom pristupujes takto

mena.length // pocet objektov

mena[0] // prvy objekt
mena[1] // druhy objeky

mena[0].krstne = 'Janko'
mena[0].priezvisko = 'Hrasko'

...atd.

..viac o poliach v javascripte google.com?search?q=javascript+array

BTW:
pokial pouzivas takyto jednoduchy objekt, mozes ho vytvorit aj bez "konstruktora":
var meno_objekt = {krstne:'Janko';priezvisko:'Hrasko'};

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.160.186.–
Prog.
Onsi0
Stálý člen
27. 7. 2008   #7
-
0
-

dík už som to pochopil...

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.24.–
Onsi0
Stálý člen
27. 7. 2008   #8
-
0
-

a ešte jedna vec... ak by som do objektu meno pridal ešte jednu vlastnosť, ktorá by obsahovala nejaké náhodné číslo, ako ich potom zoradím od najmenšieho po najvačšie???

našiel som funkciu ktorá platí vo všeobecnosti:
a.sort(function(a,b) {return a-b;});

ale neviem do toho napasovať vlastné hodnoty... :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.47.24.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Objekty — založil zmetek

Objekty — založil Miro1701

Objekty — založil allicce

Struktury a objekty — založil Bobek6

Objekty - pojmy — založil Kolemjdoucí

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý