Ukazovatele – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ukazovatele – C / C++ – Fórum – Programujte.comUkazovatele – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Grungy0
Super člen
24. 7. 2008   #1
-
0
-

Ahojte chcel by som sa vás spýtať ako by vyzerala hlavička funkcie ktorej navratová hodnota je ukazovatel (napr na int). Už som skúsil niekoľko variant ale stále na to nemôžem prísť.

Tiež by som sa chcel spýtať či by ste mi poradili z mojim dalším problémom. Mám napísaný konštruktor triedy ktorý má dva celočíselné parametre. Objekt triedy inicializujem ako ukazovatel na volnej hromade pomocou prikazu NEW (napr. x =new objekt) ale teraz neviem ako presne vyzerá syntax kedže tam ešte niekde treba vsunúť parametre konštruktoru. Nevedel by mi s tým niekto skúsený prosím vás poradiť, lebo na toto je asi aj google prikrátky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.118.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Reklama
Reklama
RedDragCZ0
Newbie
24. 7. 2008   #2
-
0
-

Grungy napsal:
Ahojte chcel by som sa vás spýtať ako by vyzerala hlavička funkcie ktorej navratová hodnota je ukazovatel (napr na int).


int* funkce();

Tiež by som sa chcel spýtať či by ste mi poradili z mojim dalším problémom. Mám napísaný konštruktor triedy ktorý má dva celočíselné parametre. Objekt triedy inicializujem ako ukazovatel na volnej hromade pomocou prikazu NEW (napr. x =new objekt) ale teraz neviem ako presne vyzerá syntax kedže tam ešte niekde treba vsunúť parametre konštruktoru. Nevedel by mi s tým niekto skúsený prosím vás poradiť, lebo na toto je asi aj google prikrátky.


x = new Objekt(prvniParametr, druhyParametr);

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.156.–
Grungy0
Super člen
24. 7. 2008   #3
-
0
-

To RedDragCZ : Dakujem moc ... teraz to vyzerá úplne primitívne :-) ale zachránil si mi dlhé hodiny práce

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.118.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Grungy0
Super člen
9. 8. 2008   #4
-
0
-

Ahojte zas mám problém z ukazovateľmi tak to dávam sem. Mám dvojrozmerné pole celych cisel: int BF[vyska][sirka] . Tiež som si vytvoril ukazovateľ int *ukpole[0][0] ktoré by malo ukazovať na prvý prvok pola BF čiže ukpole[0][0]=&BF[0][0]. Lenže keď chcem nepriamo zistiť hodnotu niektorého prvku pola a napíšem napr. *ukpole[5][5] tak my vypíše chybové hlásenie. Prosím vás neviete mi niekto poradiť čo robím zle. Budem vďačný za každý postreh.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.118.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Orcslayer0
Stálý člen
9. 8. 2008   #5
-
0
-

Ukazatel na prvek pole je ukazatel na typ prvku toho pole. ,) Takže ukazatel na první prvek získáš takhle:

int * bla = &BF[0][0]; // případně kratším zápisem: int * bla = BF[0];

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
Grungy0
Super člen
10. 8. 2008   #6
-
0
-

Dobre tomu chápem ale dá sa nejako pomocou ukazovateľa na prvý prvok pola dostať aj k ostatným hodnotám tohoto dvojrozmerného pola?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.118.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
czbero0
Stálý člen
10. 8. 2008   #7
-
0
-

no řekl bych, že to je naprosto jasné

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Orcslayer0
Stálý člen
10. 8. 2008   #8
-
0
-

To Grungy : Přes adresovou aritmetiku. ,) Např:

int bla[10][10];


int *bla2 = bla[0];
*bla2 = 1;
bla[0][1] = 2;
bla[1][0] = 3;
int vzdalenost = &bla[1][0] - &bla[0][0];

// pozn: jako foo mám funkci, která vypíše hodnotu z dané adresy

foo(bla2);
foo(bla2 + 1); // vypíše druhý prvek
foo(bla2 + vzdalenost); // vypíše prvek z bla[1][0]
// celý výstup je 1 2 3
Každopádně můžeš udělat i ukazatel na celé pole (případně např do funkce předávat pole referencí). ,)
int (*ukbla)[10][10]; // závorka nutná, jinak by to bylo pole ukazatelů


foo(&(*ukbla)[0][0]);
foo(&(*ukbla)[0][1]);
foo(&(*ukbla)[1][0]);
Víc si o tom najdi přes google (linky žádné nemám, C++ jsem se učil z knížky). .)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.82.–
Grungy0
Super člen
10. 8. 2008   #9
-
0
-

To Orcslayer : Diky moc za radu niečo v tomto zmysle som hľadal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.215.118.–
Prvý náznak hlúposti, je pocit geniality.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

Podobná vlákna

Ukazovatele a unsafe code — založil yterbium

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý