Problém s rubrikou v mysql – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s rubrikou v mysql – MySQL – Fórum – Programujte.comProblém s rubrikou v mysql – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

jont0
Duch
24. 7. 2008   #1
-
0
-

Ahoj všichni, mám problém s jendou věcí v mysql a php. Podle knihy php5 a mysql5 hotová řešení jsem vytvořil datbázi, tam všechny tabulky a naplnil je údaji. Vše funguje, až na to, že když chci zobrazit clanek v rubrice, tak ho prohlížeč nenajde (chyba 404). Přesněji:

Když zadám do adresního řádku přesnou cestu k souboru clanek.php a dám za to to ?ID=1, tak to funguje, tvar adresy je localhost/phpkniha/k16/clanek.php?ID=1 Ale když je tne odkaz s uvedením kategorie, tudíž nevede k umístění clanek.php, tak se nic nenajde. To je případ localhost/PHPkniha/zabava/clanek.php?ID=2.

Jelikož bych ty kategorie chtěl používat, tak bych se ještě chtěl zeptat, jak to zprovoznit. V databázi je cesta ve tvaru /rubrika/, takže např. /zabava/ a ten nefunkční odkaz je ve tvaru:

<a href=\""."/PHPkniha". $záznam["cesta"]
. "clanek.php?ID=". $záznam["id_clanku"]. "\">název článku</a>

A nešlo by to bez toho PHPkniha? Kdybych dělal nějaký web a poté ho stěhoval na hosting, tak bych to asi musel přepisovat.
Dík všem.

Pozn.: Mám mysql 4 a php5 instalované z balíku php web server a jedu na windows XP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.38.–
bukaj0
Věrný člen
24. 7. 2008   #2
-
0
-

jont
Je to prostě tak, že cesta /PHPKniha/zabava/clanek?ID=2 na serveru neexistuje. Nejjednodušší by asi bylo využít mod_rewrite, jestli máš nainstalovaný Apache. Hledej na Googlu. Ve většině článků je to docela hezky popsané.

PS. Tohle jsi měl spíše umístit do sekce PHP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
jont0
Duch
25. 7. 2008   #3
-
0
-

S tím mod_rewrite mě to napadlo, ale předpokládal jsem, že když je to příklad z knížky, tak to bude fungovat. Tak se na to teda kouknu. Já nevěděl kam to dát, tak jsem to dal sem, myslel jsem že to je něco s databází.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.38.–
jont0
Duch
25. 7. 2008   #4
-
0
-

Tak po tomto zjištění, že se musí použít mod_rewrite jsem si zkusil udělat svoji aplikaci, skoro jako tu vzorovou. Vše šlo ok, ale ještě mám jeden problém: Na stránce, kde se má psát nový článek se nezobrazují rubriky v nabídce select a přitom v té vzorové aplikaci to jde v pohodě. A co je ještě divnější, tak když zkopíruji kód ze vzorového souboru do nového a uložím ho, tak to také nefunguje. Kod:



$spojeni = mysqli_connect ('localhost', 'uzivatel, 'heslo', 'casopis');
if (!$spojeni)
{
echo 'Připojení k databázi se nepodařilo. ';
echo '';
echo 'Popis chyby: ', mysqli_connect_error();
exit();
}
?>

<form...>
...
<SELECT name="rubrika">
<?while($zaznam=mysql_fetch_array($dbv)):?>
<OPTION value="<?echo $zaznam["id_rubriky"];?>">
<?echo $zaznam["rubrika"];?>
</OPTION>
<?endwhile;?>
</SELECT>
...
</form>



Abych to shrnul, tak v nabídce select se nezobrazují údaje a všechny příkazy a syntaxe je správně. A když dám za tu část

OPTION value="<?echo $zaznam["id_rubriky"];?>">
<?echo $zaznam["rubrika"];?> nejake slovo

nějaké slovo, tak se to tam zobrazí. Já se z toho zblázním, můžete mi pomoct?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Mysql problém — založil emde12

Problem s připojením k MySQL — založil lekejs

Problem s pripojenim k MySQL — založil micro.21

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý