ahoj
ešte jeden dotaz: je velky rozdiel medzi grafickou kartou , napr. GMA X3100, GeForce 8600M GT a nVIDIA? napr. nVidia Quadro? tak ako su napisane su aj v rebricku vykonu?
je to na pracu v Corel Draw, Photoshop, Rhinoceros, v buducnu aj 3D Studio Max.
dik
Fórum › Hardware
HW - vykon grafika karty
Na takovou práci ani moc výkonnou grafiku nepotřebuješ, ale X3100 je úplně vespod, Quadro je spíš na tu grafiku a 8600M je spíš herní (ale nějakým bůhvíjakým výkonem taky neoplývá)
To Chrasty :
ale nějakým bůhvíjakým výkonem taky neoplývá
Heh, to já mám úplně jiná měřítka, 8600M GT je oproti mému stolnímu Radeonu 9250 hotové dělo:-D (a to opravdu nesrovnatelné - výkonem je to ještě pod integrovanými grafikami od Intelu, zvlášť těmi nejnovějšími X3100 - njn, už před nějakými 4 roky to byl low-end:-D)
To Ace McIntosh : Já to porovnávám vůči dnešnímu high-endu, GTX280, 260...i oproti 8800GTX je to slabota:)
To Chrasty : jj, to chápu ... GTX280 je pro mě pohádkově výkonná karta, zvláště když si přečtu výsledky benchmarků, navíc já jsem nikdy nehrál na stroji, který by měl výkonnější kartu jak GeForce 7600GS :-D Nj, tím pádem jsem zatím moc nepoznal co je to výkon, ale holt někteří z nás nejsou tak bohatí:-)
To Ace McIntosh : GTX280 je pro mě taky jenom snem (který si nesplním, protože ji nepotřebuju:-))
Lol...8600M spatna? Videli ste ji v akci? Kamarad ji ma v MacBooku a vali na tom Call of Duty 4 na plny detaily a nativ rozliseni. Pekne nas na lance ztrapbil - jeho 15" noutbucek tam byl nejvykonnjsi komp ze vsech :)
To CommanderZ : Ale jo, je dost dobrá, kámoš hrál na notebooku s 8600M GT HL2: Episode 2 a na plný detaily s maximálnim rozlišenim mu framerate neklesl pod 50 FPS. Tomu se říká "vejkon":-D ... ale samozřejmě současná špička je zase někde jinde
Nevim, jen vim ze na mym kompu nebezi vubec :)
Ace McIntosh napsal:
To Chrasty :ale nějakým bůhvíjakým výkonem taky neoplývá
Heh, to já mám úplně jiná měřítka, 8600M GT je oproti mému stolnímu Radeonu 9250 hotové dělo:-D (a to opravdu nesrovnatelné - výkonem je to ještě pod integrovanými grafikami od Intelu, zvlášť těmi nejnovějšími X3100 - njn, už před nějakými 4 roky to byl low-end:-D)
kazdy ma ine meritka ako si napisal ty u mna ked si porovnam svoju staru Geforce FX5200 a retaz moju novu Ati Radeon HD4350 co je cisty terajsi low-end, tak je to delo, ale ne vo vsetkom :(
Já jsem slyšel (radši si to někde ověř), že Quadro je pro profesionální grafické stanice (snad 3D Max, CADy apod.) a proto má velký výkon v klasickém vykreslování trojúhelníků a naopak na ní jdou pomalu shadery (které se uplatní spíš ve hrách).
Jinak z toho co jsi napsal to trošku vypadá, že označení "GF 8600" a "nVidia" považuješ za dvě různé karty :) Kdyby tomu tak náhodou bylo, tak nvidia je výrobce karet GeForce.
To Quiark : Quadro je opravdu pro CAD a grafiku typu Max. Taťka si kupoval noťas s primárním zaměřením "CAD na cestách" a má tam nějakou quadro (typ si teď nemůžu vybavit). Bezproblémů to zvládá složité sestavy, kde i 8800GTX pohoří...
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Graficke karty — založil delphak
Signál ze zvukové karty — založil BlackHole
Online karty vesteni — založil Karelloven
Prozvonění sim karty — založil AttilaA
Graficke karty a ich hlucnost — založil sa54d