Programování her – Hry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Programování her – Hry – Fórum – Programujte.comProgramování her – Hry – Fórum – Programujte.com

 

Gh0st
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
25. 7. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, docela by mě zajímalo jaký programovací jakzyk se nejčastěji používá k programování dnešních, moderních her a který je tedy nejlepší se naučit. Učím se nyní C++ a dál po naučení bych chtěl pokračovat dalším jazykem, takže jakým?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.152.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
25. 7. 2008   #2
-
0
-

Když už jednou C++, tak pořád C++, na hry se používá asi nejvíc

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
25. 7. 2008   #3
-
0
-

C++ se jen tak nenaucis. Jestli tedy nepovazujes Hello World za slusnou znalost.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
yaqwsx+9
Posthunter
25. 7. 2008   #4
-
0
-

To CommanderZ : C++ se dá naučit za pár dní. Naučit se v něm perfektně programovat už je něco jiného...

U C++ zůstaň, pokud už ovládáš velice dobře konzoli, můžeš zkusit nějakou grafickou knihovnu; pro začátek asi SDlL, potom OpenGl nebo DirectX

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.81.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
25. 7. 2008   #5
-
0
-

Za par dni se naucis podminky, cykly a teorii obektoveho programovani. Tomu ja ale nerikam NAUCIT.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
darthdeus0
Stálý člen
25. 7. 2008   #6
-
0
-

To CommanderZ : Jestli se nědko za pár dní naučí pointery + OOP ne tim způsobem, že umí napsat třídu, ale že to umí inteligentně používat, tak je asi génius (nebo Hulán :smile5: ). Umět psát třídy a umět používat třídy není to samé :smile1: ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.184.–
(1..100).inject(&:+) komu se to nelíbí, ať mi klobouk políbí :P
Gh0st
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 7. 2008   #7
-
0
-

Ono de o to, že se chystam na střední která bude zaměřená především na IT a programování (snad, ještě nemam vybranou...) a chtěl bych si udělat nějakou znalost programování (po HTML) abych měl na čem začít studiu a abych se tolik "nenadřel" :) Napadlo mě že na tý škole se asi budou učit jazyky, které se nejvíc používají a teda C++ bude jedním z nich. Když už jsme u toho neporadil by mi někdo nějakou tu školu? :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.152.–
Earl Cash0
Věrný člen
27. 7. 2008   #8
-
0
-

To Gh0st : nevim sice co od te skoly ocekavas, ale ve skole te programovat nenauci, at uz jdes na jakoukoli skolu....jedina vyhoda spociva v tom, ze se tam nebudes tak priserne nudit (predpokladam, ze te to bavi).....

takze pokud se chces neco naucit, necekej na skolu a zacni sam....pak budes mit v hodinach programovani volno a da se na tom i pekne vydelat (spoluzaci neradi delaji domaci ukoly do predmetu, kterym nerozumi) ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Smokie0
Expert
27. 7. 2008   #9
-
0
-

Gh0st napsal:
Ono de o to, že se chystam na střední která bude zaměřená především na IT a programování (snad, ještě nemam vybranou...) a chtěl bych si udělat nějakou znalost programování (po HTML) abych měl na čem začít studiu a abych se tolik "nenadřel" :) Napadlo mě že na tý škole se asi budou učit jazyky, které se nejvíc používají a teda C++ bude jedním z nich. Když už jsme u toho neporadil by mi někdo nějakou tu školu? :D

Nerob si velke ocakavania. Ak tam uvidis C aspon z rychlika, tak mozes byt statny... Ale skor rataj s tym, ze programovat budes v pascale. Mozno delphi, alebo visual basic. To sa dnes uci na strednych skolach.

C, C++ a dalej sa uci na vysokych skolach. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.23.–
Earl Cash0
Věrný člen
27. 7. 2008   #10
-
0
-

To Smokie : my jsme Cecko brali cele prvni pololeti druheho rocniku, od druheho pololeti jsme presli na C++ (zbytecne), ve kterem pokracujeme az do 4. rocniku.....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Gh0st
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
28. 7. 2008   #11
-
0
-

Aha... :( A co se v těch středních školách především učí? Ještě jsem v žádný nebyl, tak nevim. Rozhodoval jsem se podle toho co mi nejvíc šlo tj kompy, ale školu nevim. Grafickou nechci protože jako grafik sem dřevo a víc zaměřenou na účetnictví taky ne, protože to mě prostě netáhne, protože vidim doma co to obnáší (máma). Chtěl jsem teda na nějakou programovou. Prostě něco s pc, který mě zatraceně dlouho baví (a doufam že ještě budou) a spíš zaměřenou na herní popřípadě na programingovej průmysl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.152.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
28. 7. 2008   #12
-
0
-

To Gh0st : No krom jiného i to C++, ale na "Hello world" úrovni

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.104.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Gh0st
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
28. 7. 2008   #13
-
0
-

No tak hello worldd je mi k ničemu... A co nějaká hardwarová škola? Mam ale trochu strach, protože jsem antitechnik (přidělat větráček na nějakej komponent nebo sestavit kompa zvládnu), bojím se že prostě zvořu nějaký důležitější věci atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.152.–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
28. 7. 2008   #14
-
0
-

To Gh0st : Určitě se pracuje s odlehčenými PC vhodných v dnešní době tak leda na koš či takovéhle drastické prostředky ;) Navíc vše kontrolují kantoři. Osobně ale nevím o žádné takové střední škole.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.104.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Gh0st
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
28. 7. 2008   #15
-
0
-

No právě :) Právě proto přichází na řadu to programování... Nebo si myslíte, že bych měl zůstat na gymplu a potom jít na vejšku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.152.–
Earl Cash0
Věrný člen
28. 7. 2008   #16
-
0
-

nedelej si iluze....dneska je trend nazyvat skolu "pocitacovou", aby nalakali co nejvic lidi...nakonec zjistis, ze se spis jedna o elektrotechnickou, kde vidis pocitace pouze pri presunu mezi tridami....o nejake urovni informatiky je pak tezko mluvit (pascal a html je nejdal kam zajdete)....

kazdopadne bych to nechtel zobecnovat, znam totiz, i spoustu kvalitnich elektrotechnickych skol....

pokud bych to vzal konkretne (i kdyz nejsme "elektrotechnicka" skola), u nas na skole mame odborne predmety vyreseny pekne:
vypocetni technika - bere se tam m$ office, ted zaciname s programovanim ve VB (jestli si dobre pamatuju), tento predmet odfiltruje spoustu nudnych veci....
programovani - C, C++
pocitacove system a site - CISCO a nejake zaklady siti
internetove prezentace - html, css, javascript, php

v tomto rocniku by pak mela pribyt praxe, ale co se tam bere, to nevim.....

na obsah hodin si nestezuju, ale ani tak to neni dostatek a leccos se ani neprobira....

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.184.–
Oh my goodness, shut me down! Machines making machines. How perverse. (C-3PO)
Gh0st
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
28. 7. 2008   #17
-
0
-

A jakou školu bys mi doporučil?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.152.–
Bald3rr0
Super člen
28. 7. 2008   #18
-
0
-

Osobně chodím na SPŠ (obor IT, zaměření: Programátor a Správce Sítě)

1. ročník: M$ Office (Word, ale převážně EXCEL + VBA), Pascal + Vývojové Diagramy, Číslicová Technika (Převody mezi soustavami, AND, OR, XOR, ..., Základy KLO A SLO), CISCO

2. ročník: HTML, CSS, C/C++ (Konzole od Hello world, až k OOP), HW(IT Essentials, Jak co funguje + "praktické" zapojení PC), CISCO, Assembler (8051)

3. ročník: Teprve se chystám, ale mělo by být PHP, C/C++ (GUI), Assembler, CISCO

4. ročník: Bude letos prvně, takže nikdo zatim neví.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Gh0st
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
29. 7. 2008   #19
-
0
-

A jaká škola to přesně je? Myslim jako město a tak...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.152.–
Bald3rr0
Super člen
29. 7. 2008   #20
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
Gh0st
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
29. 7. 2008   #21
-
0
-

Vypadá to dobře... Jediný co mě vadí je to, že tam nejsou všeobecný testy u přímaček jako na gymplu, takle se budu muset učit to co sem zapoměl :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.152.–
pajk0
Duch
1. 9. 2008   #22
-
0
-

Jak tak koukam, tak na strednich uz se fakt zacina ucit trosku programovat:). Ja byl na vseobecnem gymplu a o nejake vyuce programovani jsem si mohl nechat zdat:/. Akorat ve ctvrtaku jsme meli udelat kalkulacku v JS, ale to daval malokdo:)).

Jinak ted studuju na FIT VUT a v prvaku se dela v C (jeden predmet:) a v druhaku si muze clovek vybrat, jestli C++ nebo Javu. Ale jak uz tu kdosi psal...na skole vas programovat nenauci, jen vas trochu nakopnou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.20.–
Laik0
Stálý člen
1. 9. 2008   #23
-
0
-

hmm...tak to je dosť zložité....prográmovať hru trvá minimálne 1 rok (podľa toho aká bude)...ešte good grafiku,dabing,texty,fyzikálne vlastnosti,FX,music...to trvá aj 50 ľuďom..

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.241.–
Ovládam CSS,(X)HTML,trochu PHP a rýpem sa teraz vo VB
SPIRIT0
Newbie
6. 10. 2008   #24
-
0
-

Ahoj ghoste prosim tě můžeš mi napsat tvuj kontak? (skype,icq,email) chtěl bych se na něco zeptat ale ne tady na foru

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Zatím se jen učím
6. 10. 2008   #25
-
0
-

zu dem topic: Já jsem šel na gymnázium s oborem (oborem programátor, samozřejmě) a jsem spokojen. Sice se učíme Pascal (třetím rokem), ale tohle není o jazyce, tohle je o algoritmizaci, o umění programování. Pascal je zcela transparetní jazyk, který je ale zcela plně funkční a vybavený množstvím fcí. Za tři roky jsme postupně probrali od začátku (vývojové diagramy, teorie programování, atd...), naučili jsme se základní operace (takovy ty srandy jako třeba vyplnit čtvereček z poloviny hvězdičkama, takovy ty srance aby jsme si osvojili styl přemýšlení), podprogramy (funkce), rekurzi, inline fce, operace se soubory, knihovny, objektově orientované programování, teorii databázových systémů, vlastní databáze v Pascalu, MySQL, teď děláme třídící algoritmy (a porovnávání z hlediska efektivity...). Ono, sice děláme "ten blbej" Pascal, ale já jsem za něj stokrát rád. Sám jsem začal dělat v C++ a zjišťuju že obzvlášť pro začátečníky je to naprosto nejlepší volba (nikdy neposlouchejte ty hlasy typu "Pascal se dneska nepoužívá a navíc nemá budoucnost, neučte se ho!") pro začátečníka (nemusí např. řešit, do jaké ho typu proměnné načítá apod., dá prostě jenom read(a);), navíc je Pascal opravdovej jazyk. Nesouhlasil bych' s tím, že se na středních školách programování nenaučí, já jsem se programovat naučil (a to máme jenom 4 hodiny informatiky týdně (2 teoretické a 2 praktické)) a nepředstavitelně moc mi to navíc pomohlo při učení jiných jazyků.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
SPIRIT0
Newbie
7. 10. 2008   #26
-
0
-

Ahoj ghoste prosim tě můžeš mi napsat tvuj kontak? (skype,icq,email) chtěl bych se na něco zeptat ale ne tady na foru

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Zatím se jen učím
MZetko0
Stálý člen
7. 10. 2008   #27
-
0
-

To Garret Raziel :
Prý jenom 4 hodiny informatiky týdně :-D . Jsi vtipnej, to se musí uznat. My například máme jen jednu hodinu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
Tukan0
Stálý člen
7. 10. 2008   #28
-
0
-

Ja jsem ted na ss informacich technologii ve frydku-mistku a musim rict ze jsem spokojen. V prvaku to bylo tak pul na pul ale ted uz mame skoro same kompy. Nevim jestli bych jsem se dokazal tak daleko sam dostat, protoze kdyz jsem neco zkousel tak mi to vubec ani s knizkou neslo. Kdyz to slysis ale od dobreho ucitele tak je to daleko lepsi. Z grafiky mame zaklady Corelu a photoshopu. Programovani Pascal a pak Delphi, html a pak css, pry bychom se mohli dostat na zaklady mysql nebo php ale to pochybuji. Dale vsechny windowsy a offisy, zaklady linuxu, uz od prvaku mame site tam toho berem celkem hodne. Osobne mi to pripada ze ty jazyky berem hodne pomalu (na 2 hodiny priklad kdyz to mas treba za 30 minut hotove a to jsem na programovani lama :) ) ale co uz. Zistil jsem ze svuj obor nechci delat :) (spravce informacnich systemu), spis se chci zamerit na grafiku, 3d nebo loga, weby ci mozna i prace v televizi na reklamach, kdo vi. Pokud si o svoji budouci skole sezenes hodne informaci nejlepe uz od nekterych kteri vysli tak to budes mit super ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.234.–
7. 10. 2008   #29
-
0
-

To MZetko : Vtip to být neměl, u obecných zaměření bych chápal, že 4 hodiny je dost, ale u přímo oboru programátor...

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.78.–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Mr.Uzel0
Duch
1. 9. 2010   #30
-
0
-

Zdravím, připojím svou zkušenost. Šel jsem na SPŠ technické lyceum. První dva roky v IT jsme dělali teorii pascalu a v druháku od jednoduchých až po ty složitější, ve třeťáku It zaměření a 6 hodin IT ( 3 programovani microprocesoru a 3 hodiny program. techniky) . S tou teorii že škola člověka naučí programovat musím nesouhlasit protože jak bylo řečeno škola člověka nasměruje a ostatní je na něm..

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.47.–
Quiark0
Věrný člen
2. 9. 2010   #31
-
0
-

Pokud se rozhoduješ o střední škole a chceš programovat, mám pro tebe jedno důrazné doporučení. Částečně to tady už asi padlo

Buď jdi na gymnázium, nebo na nějakou hodně dobrou průmyslovku (nějakou vyhlášenou).

Jak už bylo řečeno, na střední se z IT naučíš kulový, ať už na gymplu nebo na průmyslovce. Výhoda gymplu je, že jde celkově o školu na úrovni, zatímco ty průmyslovky bývají dost hrůza. Co se týče IT, naučíš se všechno sám praktickým používáním a případně pak takové teoretické základy doděláš na vysoké.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.173.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Programovani C++ — založil jonny

Programovani — založil Niyaz

Programovani za FO — založil abcdefg

Programování her — založil Michalek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý