Třídy v PHP - pro a proti – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Třídy v PHP - pro a proti – PHP – Fórum – Programujte.comTřídy v PHP - pro a proti – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
25. 7. 2008   #1
-
0
-

Ahoj zajímalo by mě jestli by se složitý web v php, například nějaké online hra, měla tvořit pomocí tříd v php? Slyšel jsem totiš, že je to pomalejší tak se ptám jestli je to pravda. díky za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.31.–
Reklama
Reklama
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
25. 7. 2008   #2
-
0
-

Dle mne ona pomalost je několikanásobně vyvážena znovupoužitelností, dědičností, komfortním přístupem a přehledností.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
bukaj0
Věrný člen
25. 7. 2008   #3
-
0
-

Petr
měla tvořit pomocí tříd v php?
Áá, z tohoto spojení se mi ježí všechny chlupy :o) Vždycky, když někdo něco podobného vypustí, už vidím, jak si myslí, že objektové programování je o tom nastrkat funkce do tříd. Doufám, že ty mezi ně nepatříš.

A můj osobní názor na to je, že proč ne. Mně třebas myšlení v objektech a jejich vztazích vyhovuje víc než přemýšlení o kódu jako o procedurách, jejich vstupech a výstupech. Prostě bych řekl, že záleží na tom, co komu vyhovuje víc. Objektový přístup má být řešením složitosti dnešních programů a myslím si, že se zatím docela dobře osvědčil. Dokud někdo nevymyslí něco lepšího, asi zůstane velice používaný i nadále.

Slyšel jsem totiš, že je to pomalejší tak se ptám jestli je to pravda.
Přidal bych se k hrachovi. Navíc si myslím, že to až tak hrozné nebude. PHP je už tak dost pomalé :o), takže tohle by jeho výkon až tak znatelně ranit nemělo. Hlavní poučka zní, že je jednodušší zaplatit za lepší server než za čas programátora. Zase to ale neznamená, jak někteří svými programy dokazují, že by kód, který napíšeš měl běžet pomalu i na tom nejvýkonějším stroji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
26. 7. 2008   #4
-
0
-

To bukaj : Ta první věta mě dostala :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
26. 7. 2008   #5
-
0
-

Zpomaleni je znatelne jen kdyz pracujes s desitkami instanci najednou, jinak to resit nemusis.

jak si myslí, že objektové programování je o tom nastrkat funkce do tříd. Doufám, že ty mezi ně nepatříš.


A proc ne? Nerikam ze je to idealni pristup, ale podle me je to porad lepsi to alespon trochu zapouzdrit nez v tom mit chaos a svinit si globalni namespace desitkami funkci a promennych. Jen se tomu pak samozrejme moc neda rikat OOP.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
bukaj0
Věrný člen
26. 7. 2008   #6
-
0
-

CommanderZ
Nerikam ze je to idealni pristup, ale podle me je to porad lepsi to alespon trochu zapouzdrit
Ano, pokud někdo používá třídu spíše jako namespace (funkce jsou deklarované jako statické), dobře. Ale když pak vidím, jak controller dědí z modelu... :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
26. 7. 2008   #7
-
0
-

To bukaj : kurník, to je ale dobrá myšlenka! controller zdědí model :) myslím že půjdu přepracovat svůj framework :) :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
CuroBOT+2
Stálý člen
27. 7. 2008   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
BOT portálu.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 55 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý