Program s přijímáním dat z internetu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Program s přijímáním dat z internetu – C / C++ – Fórum – Programujte.comProgram s přijímáním dat z internetu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
26. 7. 2008   #1
-
0
-

Nedávno jsem začal programovat v C++ a vytvořil jsem si malej prográmek na přepočet měn. Je to jenom taková kravinka, ale i tak mi trochu přirostla k srdci, protože je to první věc, která má trošku delší kód. Sice možná zbytečně dlouhý, ale i tak. http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/59016/Prepocet_Men_new.rar_126.86KB.htmlTady ho můžete stáhnout se zdrojovým kódem.
No a teď k tématu. Zajímalo by mě, jestli bych mohl do kódu nějak zasadit třeba php tak, aby mi program příjímal aktuální kurzy měn. Nějak by to mělo jít, ale fakt zatím nejsem zaběhlej v jiným jazyce.
No a když už jsem tady, tak bych se chtěl taky zeptat, jestli je rozumný učit se win32 API nebo doporučíte něco jinýho...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.151.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
26. 7. 2008   #2
-
0
-

Tohle půjde provést hodně jednoduše - Česká národní banka má na svém webu aktuální kurzy a nejen to, jsou volně stažitelné v .txt!:-) Odkaz je úplně dole na téhle stránce http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/devizovy_trh/kurzy_devizoveho_trhu/denni_kurz.jsp. Stačí, když si trochu nastuduješ stahování a ten soubor rozparsovat na jednotlivé informace už nebude snad problém. Odkaz je taky pořád stejný, jen se mění na jeho konci datum... aktuální datum můžeš vytáhnout ze systému.

Teď k tvojí aplikaci, objevil jsem jako na potvoru bug hned při prvním spuštění:-) Když dám Přepočet měn a jakoukoliv chci změnit a zadám desetinné číslo (což je u měn v 99%), tak se aplikace uzavře do cyklu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
26. 7. 2008   #3
-
0
-

To Chrasty :

Jo, díky za radu. Zkusím to prostudovat.

Jinak to s tou desetinou čárkou jsem taky viděl. Zjistil jsem, že pokud dáš místo desetinné čárky tečku, tak jak to je správně v anglii, program běží dál. Asi mi to nepodporuje český znaky, ale nijak zvlášť jsem se na to nezaměřil, takže netuším, čím to může být.
Sekne se to třeba i když dáš místo číslice písmenko nebo jinej znak...no a asi to bude mít daleko víc chyb, jsem ještě amatér :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.132.151.–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
26. 7. 2008   #4
-
0
-

Zdravím,

no kód jsem nestudoval, takže netuším, co v tam máš. Nicméně přikládám ukázku použití lokalizace pro vstup a výstup.



#include <iostream>
#include <limits>
#include <locale>
#include <cassert>

using namespace std;

int main(int argc, char* argv[])
{
locale origin( "" ); // vytvori localizaci podle OS

cin.imbue( origin ); // nastavi ji pro vstup
cout.imbue( origin ); // to same pro vystup

assert( cin.getloc() == origin && " nepovedlo se nastavit locale pro vstup" );
assert( cout.getloc() == origin && " nepovedlo se nastavit locale pro vystup" );

cout << "Zadej cislo: ";

double dValue = 0.0;
while( !( cin >> dValue ) ) // dokud se zadavaji ptakoviny
{
cerr << "Zadal jsi kravinu!!\n"
<< "Zkus to znova\n";

cin.clear( ); // zrusi oznaceni chyby ve vstupu, diky tomu zase muze cist
cin.ignore(numeric_limits<streamsize>::max( ), '\n'); // preskoci vsechn znaky,ktere jsou ve streamu
}

cout << dValue; // vypise hodnotu
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
26. 7. 2008   #5
-
0
-

A co se týče toho stažení, tak pokud pracuješ pod Windows, tak stačí použít WinAPI funkci URLDownloadToFile - více informací poskytne google, ovšem osobně s tím zkušenost nemám. A pakliže nepracuješ pod Windows...tak na to ti odpoví někdo jiný:).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.192.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 166 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý