Web server v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Web server v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comWeb server v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

hmmm:)
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
27. 7. 2008   #1
-
0
-

Zdravím :)
Asi tak 24 hodín dozadu som si ustanovil svoju personálnu stávku že do 3 dní naprogramujem plne funkčný webový server v C++. Progress je už celkom skvelý, server funguje, odpovedá na requesty rozumie si s prehliadačmi, handluje error kódy (404, atď) . Avšak narazil som na jeden vážny problém - obrázky a iné "neASCII" dáta. Skrátka neviem ako ich mám poslať po dráte . Majú byť enkódované alebo serializované nejakou špeciálnou formou? Ak áno, neviete o nejakej knižnici k C++/C ktora by túto úlohu zvládla?
Za odpoveď vopred ďakujem.

Dúfam že sa jej dočkám skoro... pretože nechcem aby moje programátorské sebavedomie utrpelo ťažkú ranu :( :D :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
bukaj0
Věrný člen
27. 7. 2008   #2
-
0
-

hmmm:)
Majú byť enkódované alebo serializované nejakou špeciálnou formou?
Myslím, že vůbec nemusí. Prostě odešleš hlavičky, nový řádek a už mohou frčet data.

A pokud bys chtěl používat nějaké specielní zakódování dat, musíš odeslat hlavičku Content-Encoding. Třeba zakování gzipem dokáže ušetřit pár bytů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
hmmm:)
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
27. 7. 2008   #3
-
0
-

Noo len ono problém je v tom, že keď to tam fláknem tak natvrdo, tak ho skrátka dobre neprenese. Browser aj grafické programy ho považujú za corrupted :( .

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
bukaj0
Věrný člen
27. 7. 2008   #4
-
0
-

hmmm:)
Noo len ono problém je v tom, že keď to tam fláknem tak natvrdo, tak ho skrátka dobre neprenese. Browser aj grafické programy ho považujú za corrupted :( .
Posíláš správné hlavičky Content-Type a Content-Length?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
hmmm:)
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
27. 7. 2008   #5
-
0
-

HTTP/1.1 200 OK
Content-Type: image/jpeg

A skúšal som s Content-length aj bez content length, avšak oboje robí rovnakú chybu. Napadlo ma že problém by mohol byť aj v tom že súbor načítavam do char array (v binárnom móde) a následne prevádzam do string. No neviem či to bude vada nakoľko ak sa nemýlim string je len null-terminated char array. Skúšal som aj null odstrániť z konca , ale ani to nie je riešenie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.226.–
lolik0
Super člen
27. 7. 2008   #6
-
0
-

pls poto by si sem mohol hodit ten server?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.10.–
ondra
~ Anonymní uživatel
244 příspěvků
31. 7. 2008   #7
-
0
-

A není teda problém v tom převodu z pole charů do stringu? Je třeba si uvědomit, že v těch binárních datech může být i znak číslo 0, který ovšem ta data neukončuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.203.160.–
nezmany navstevnik
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
1. 8. 2008   #8
-
0
-

bude to open source? nakodime nejaku normalnu alternativu k indianovi.. :P

inac, ja by som to tipoval na problem pri naslednom prevode do stringu etc. ale skusil by som si tie data stiahnut nejako inac - nie cez browser. btw kukni si tie subory co si stiahol - ci maju dobru velkost, resp ci nevies zistit, kde to "useklo".

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.19.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý