Barva určitého textu – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Barva určitého textu – Delphi – Fórum – Programujte.comBarva určitého textu – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Melamber7770
Newbie
27. 7. 2008   #1
-
0
-

mam text (u,z:string) z toho u:='uzivatel';//potreboval bych modre, a z:='zakaznik';//potreboval bych cervene,nicmene nevim jak zmenit textu urciteho barvu ví někdo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.108.–
Reklama
Reklama
retriwr0
Stálý člen
29. 7. 2008   #2
-
0
-

string neobsahuje informaci o barvě, je to pouze posloupnost znaků
barva se řeší až u grafického výstupu - většinou jako nějaká vlastnost komponenty použité na výstup

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.4.–
You gotta do what you gotta do
Melamber7770
Newbie
30. 7. 2008   #3
-
0
-

To retriwr : takže to nepujde zmenit určitý text?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.108.–
Melamber7770
Newbie
30. 7. 2008   #4
-
0
-

ja věřim že to jde,jenom,jsem zase narazil na další pkážku v programovaní,protože jsem to nikde v člancích ani na netu nenašel:(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.108.–
Melamber7770
Newbie
30. 7. 2008   #5
-
0
-

jo jenze kdyz pouziju richedit1.Font.Color:=clred; tak je mi to k nicemu protoze to zmeni vsechen text,a ja potrebuju to mit ten text barevne rozliseny,prosiiim nebyl by nekdo kdo by tu otazku me dokazal odpovedet nejlepe zdrojovym kodem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.108.–
MZetko0
Stálý člen
30. 7. 2008   #6
-
0
-

Stoprocentně to nejde. String je jen reprezentace znaků, který v žádném případě nemá žádné vlastnosti.
Jde jedině v richeditu vytvořit selekci textu, který tam je a tomu nastavit zvláštní font. Zkus si to, to fakt funguje. Nevím teď z hlavy jak se ty funkce jmenují, na pc Delphi teď nemám, ale na nějakých návodech či v knížkách to najdeš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.235.–
"Přirozená inteligence bude umělou brzy překonána. Přirozenou blbost však umělá nemůže nahradit nikdy"
Jára da CIMRMAN
http://www.newgame.cz
Melamber7770
Newbie
31. 7. 2008   #7
-
0
-

tak je to vyřešené,je teda pravda že přes string to nejde,ale jde to pomoci seltext,kamarad mi odkazem.prosim o uzavření této diskuze...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.19.108.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Barva pozadi a textu — založil Ladík

Odstranění určitého textu — založil Mutagen

Barva — založil noname

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý