Class ( třída ) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Class ( třída ) – C / C++ – Fórum – Programujte.comClass ( třída ) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
milanmichal0
Stálý člen
28. 7. 2008   #1
-
0
-

4tu si jednu knížku , abych se naučil trochu více C++ko a byla tam funkce class tedy třída ale bylo to tam celkem špatně vysvětlené a já vým že to bude k programování potřeba a jednou se mi to bude hodit a tak vás chci poprosit aby ste mi to nějak lehce vysvětlily . Vým že se v té funkci dají nastavit třeba proměnné a pa kse ¨ta funkce ukončí , a pak může být až funkce main() . Ale nechápu proč to třeba musí být v té třídě když to rovnou jednoduše můžu nastavit v té hlavní funkci main () .

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Reklama
Reklama
PaLaDiN
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
28. 7. 2008   #2
-
0
-

To milanmichal :
http://cs.wikipedia.org/wiki/Objektově_orientované_programování

Class nieje funkcia :) Class je prostriedok na logické zabaľovanie, skrývanie tvorbu objektov atď (nevyjadril som sa presne ani veľmi správne) Mrkni na odkaz hore. OOP je prostriedok na zvýšenie znovupoužiteľnosti kódu.

Najprv musíš pochopiť načo triedy a OOP sú až potom sa začni zaoberať tým ako ich správne vytvárať, navrhovať, čo musia obsahovať, čo by nemali, a za čo by ťa iný programátor proste zavesil za gule do prievanu.

S pozdravom PaLaDiN

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
milanmichal0
Stálý člen
28. 7. 2008   #3
-
0
-

Aha teď jsem si přečetl že to zapouzdří dané funkce a udělá z nich oběkt .... Takže takhle tvoříme oběkty ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
milanmichal0
Stálý člen
28. 7. 2008   #4
-
0
-

Také by mě zajimalo kde mám zde chibu:

#include <cstdlib>

#include <iostream>

using namespace std;

class Auto
{
public:
int autaVaha;
};

int main()
{
Auto Auto;
cout<<"Zadej vahu auta:"<<endl;
cin>>Auto.autoVaha;
cout<<Auto.autoVaha;
cin.get();
return 0;
}


Když jsem jen nastavil proměnnou tak to šlo ale když požaduji aby to nastavil někdo jiný a aby se to přez cin uložilo do té proměnné tak to už nejde . Nevýte čím to může být ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Bald3rr0
Super člen
28. 7. 2008   #5
-
0
-

To milanmichal : Jednou máš autaVaha a pak máš autoVaha

int autaVaha;

cin>>Auto.autoVaha; 

cout<<Auto.autoVaha;

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.100.0.–
milanmichal0
Stálý člen
28. 7. 2008   #6
-
0
-

Aha :D ach ta pozornost

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.227.–
Věnuji se jazyku C++ a baví mě.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 156 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý