C++ - undefined reference to 'vtable ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ - undefined reference to 'vtable ... – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ - undefined reference to 'vtable ... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Taine
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
28. 7. 2008   #1
-
0
-

Ahoj,

zacal jsem na linuxu psat program, a (nejenom) protoze potrebuju, aby ve vysledku bezel i na Windows, vytvarim postupne verze a ty se snazim zkompilovat i na windows. Prvni verzi jsem nakonec prekompiloval, ale druha verze mi hlasi chyby 'undefined reference to 'vtab for MainState'' a 'undefined reference to 'vtab for IntroState''. Prekladal jsem ve vyvojovem prostredi Code::Blocks, kompilator GNU GCC Compiler. Mam spravne prilinkovane vsechny SDL a OpenGL knihovny a nastaveny linker.

Program zatim nic nedela, pouze implementuje zakladni stavovy stroj a inicializuje SDL a OpenGL. Soubor GameStates.hpp, ve kterem kompilator hlasi tuto chybu, obsahuje deklarace tridy GameState (vychozi trida obsahujici pet ciste virtualnich metod, ze ktere dedi kazdy herni stav) a trid jednotlivych stavu - MainState a IntroState. Vsechny potrebne metody jsem pro oba stavy definoval v odpovidajicich .cpp souborech, takze me nenapada, kde by mohla byt chyba.

Prikladam cely kod, kdyby se nasel nekdo, kdo by se mi na to podival a pomohl mi odstranit tento problem. Dekuju Taine

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.149.–
Reklama
Reklama
Taine
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
29. 7. 2008   #2
-
0
-

Ahoj, zkusil jsem program prelozit pouze pomoci g++ z baliku mingw a kompilace probehla uspesne. Taine

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.149.–
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
17. 2. 2009   #3
-
0
-

no, ono to bude tým, že GCC je kompilator pre C a zvlada len podmnožinu featur, ktoré má C++. Rozhodne nezvláda virtuálne metody - na to musíš použit G++. Aspoň na WIndowsoch to tak funguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.98.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 92 hostů

Podobná vlákna

Undefined reference... — založil kju:b

Undefined reference — založil janek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý