Metoda nevraci pozadovany vysledek – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Metoda nevraci pozadovany vysledek – PHP – Fórum – Programujte.comMetoda nevraci pozadovany vysledek – PHP – Fórum – Programujte.com

 

plasmo0
Věrný člen
29. 7. 2008   #1
-
0
-

Řeším záhadu bermudského trojúhelníku alá PHP.

Dělám redakční systém v PHP(překvapivě), templaty načítám pomocí



<?php
include_once 'class/Config.php';
include_once 'class/Page.php';

$config = new config();
$page = new page();

$cesta = "template/".$config -> load("template")."/index.phtml";
include_once $cesta;
?>


Tak výsledek by měl vypdat takto:
template/vzhled/index.phtml


Ale vypadá takto:

vzhledtemplate//index.phtml



Kde je problém? Díky za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
29. 7. 2008   #2
-
0
-

Chyba je jednoznacne v tom, ze

$config -> load("template").

nevraci to co ma.


Btw, norma je nepouzivat velka pismena v nazvech souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
plasmo0
Věrný člen
29. 7. 2008   #3
-
0
-

To CommanderZ :
Vrací text s nazvem template.



public function load($param){
$sql = "SELECT vlastnost,hodnota FROM config WHERE vlastnost ='".$param."' LIMIT 1";
$res = mysql_query($sql);
$pole = mysql_fetch_object($res);
return $pole -> hodnota; //zkoušel jsem i echo ale nic
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
29. 7. 2008   #4
-
0
-

Tak to mysql nevraci to co ma :)

Jinak na ukladani konfigurace se hodi spis php konfiguracni skript/ini soubor nez mysql.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.238.–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
29. 7. 2008   #5
-
0
-

1) mezi objektem a promennou u sipky se nedelaji mezery!
2) podle toho co to vraci, to spis vypada ze to vypisujes... rozhodne zadne echo!! ale return
3) laskave pojmenovavej vlakna podle problemy, nebo podle sveho vkusu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
plasmo0
Věrný člen
29. 7. 2008   #6
-
0
-

To hrach :
Ok, bod 1 a 3 beru na vědomí, bod 2, metoda vraci to co chci, ale vypisuje to na zacatek retezce... :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
29. 7. 2008   #7
-
0
-

to je blbost! to bys tam musel mít echo! pokud tam mas return.. tak to fakt nemuze :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
plasmo0
Věrný člen
29. 7. 2008   #8
-
0
-

Když to chci ověřit tak jsem použil toto, a vypíše to správný název:

 echo $config -> load("template") 

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.166.–
Jak vzniká vynález? To všichni vědí, že je něco nemožné, a pak se objeví nějaký blázen, který neví, že je to nemožné, a udělá vynález. [br] Albert Einstein [br][br] http://plasmo.cz [br] http://bleskovaregistrace.cz [br] http://livetrading.cz
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

PDO nevrací výsledek execute — založil Matěj Andrle

Nevrací strukturu XML — založil jAkErCZ

Špatný výsledek — založil Bryant

Int vysledek = n — založil Viktor

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý