Zapnutie programu pri štarte PC a vypnutie – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zapnutie programu pri štarte PC a vypnutie – .NET – Fórum – Programujte.comZapnutie programu pri štarte PC a vypnutie – .NET – Fórum – Programujte.com

 

zonda0
Stálý člen
30. 7. 2008   #1
-
0
-

Dobrý Deň
Robím progam pre jedného kamaráta .Chce vedieť kedy sa jeho počitač zapol a kedby vipol.
A jediné čo neviem urobyť je žeby sa program zapol po štarte PC a ked sa vypnínal PC tak by urobil neakú akciu a až potom sa vypol ! Spolu s PC .
Za radu Ďakujem .

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.178.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Anonymní uživatel
~ Anonymní uživatel
0 příspěvků
30. 7. 2008   #2
-
0
-

To spuštění stačí když applikaci umístíš do složky Po spuštění. Vypnutí nevím

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.101.–
zonda0
Stálý člen
30. 7. 2008   #3
-
0
-

ale ako ju umiestim tam :P

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.178.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Nosko0
Stálý člen
30. 7. 2008   #4
-
0
-

1) nie že by som si nejak extra potrpel na gramatiku, ale svoj príspevok si si mohol aspoň raz po sebe prečítať :smile1:
2)

ale ako ju umiestim tam :P

- nakopíruješ ?!
3) na XPčkach keď spustíš gpedit.msc tak ti to sprístupní dosť nastavení, tuším sa tam dajú nastaviť aj akcie pri vypnutí PC

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.37.–
zonda0
Stálý člen
31. 7. 2008   #5
-
0
-

sorri ale toto viem ,ale ako toto napíšeš v C# ???? to ma zaujíma

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.178.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
31. 7. 2008   #6
-
0
-

Fakt neviete ako napísať v C# aby sa zapol v tedy ked sa zapne PC ??
Ked tak tak aspoň poradte ako by som napísal v C# že čo urobí pred koncom ked sa vypne program .Ale nie že ho vypne uživatel ale vypne sa sám ked sa vypne PC a vtedy žeby sa niečo stalo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.178.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
31. 7. 2008   #7
-
0
-

Alebo nexistuje neaká acia pre vypnutie FORM ?? lebo ked je Form_Load tak môže byť aj Form_Exit alebo Form_Close ??? neviete niečo o tom ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.178.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
31. 7. 2008   #8
-
0
-

Nakoniec som na to priiel :P .
A je to takto. Ale toto je iba ked sa to vypne .To dať to do zapnutia pri štarte to ešte neviem.

        public Form1()

{
InitializeComponent();
this.Closing += new CancelEventHandler(Form1_Closing);

}

private void Form1_Closing(object sender, System.ComponentModel.CancelEventArgs e)
{
MessageBox.Show("ide to");
}


Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.178.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
mylan40
Super člen
31. 7. 2008   #9
-
0
-

To zonda : V ponuke štart v programoch je okrem zložiek nainštalovaných programov aj zložka "Pri spustení". Otvor ju a skopíruj tam odkaz na ten tvoj program. Pri spustení programu sa zapíše aktuálny čas, program necháš bežať (niekde v pozadí, systray...) a keď sa bude vypínať PC, vypne sa aj ten tvoj program a opäť zapíše aktuálny čas.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
mephi0
Expert
31. 7. 2008   #10
-
0
-

zapiš cestu k programu do registrov sem:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run


event na vypinanie som nenašiel, ale aj keby bol, tak sa program nezapne pri resete, alebo výpadku elektriky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
ghibulo0
Newbie
31. 7. 2008   #11
-
0
-

program necháš bežať (niekde v pozadí, systray...)



No nevím, jestli je nejlepší nápad, aby program, kterej nedělá nic jiného než měření času zapnutých widlí, musel celou dobu běžet a zabírat systémové zdroje, byť zanedbatelně. Na jeho místě bych spíš udělal prográmky dva - jeden by se spustil pří spuštění widlí a poznamenal si někam čas, druhej by se pustil při ukončování a někam uložil délku sezení... Jak spustit při startu a ukončení je jasný z předchozích příspěvků (složka po spuštění, gpedit.msc - konf.počítače/nastavení systému win/skripty(spouštěcí nebo ukončovací)).

Kromě minimalistického šetření zdrojů by výhoda byla i v tom, že hrozí daleko menší nebezpečí nežádoucího zásahu do práce programu (i program v pozadí se může drsně ukončit)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.104.–
mylan40
Super člen
31. 7. 2008   #12
-
0
-

To ghibulo : OK, uznávam, že to nebolo najlepšie riešenie, napísal som to sem ako riešenie v prípade, že by sa zondovi nepodarilo nájsť tú udalosť, ktorá spustí program pri vypínaní PC.

Jak spustit při startu a ukončení je jasný z předchozích příspěvků (složka po spuštění, gpedit.msc - konf.počítače/nastavení systému win/skripty(spouštěcí nebo ukončovací)).


No ale gpedit.msc nefunguje všade. Napr. ja som mal XP Home a teraz mám Vistu Home Premium a gpedit.msc nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
ghibulo0
Newbie
31. 7. 2008   #13
-
0
-

To mylan4 : acha... to jsem netušil - homy moc neznám, ale i v takovém případě by mělo existovat řešení, minimálně pomocí programů třetích stran... http://www.slunecnice.cz/sw/x-ecutor/ Ty třetí strany to ale možná nakonec dělají právě tím způsobem, který kritizuju :D, nicméně třeba zrovna u toho X-ecutoru si myslím, že by se našlo i jiné využití, kde už to svůj smysl má...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.104.–
zonda0
Stálý člen
31. 7. 2008   #14
-
0
-

ja som na to prišiel ja to tam iba skopírujem :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.178.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Georgerr0
Duch
1. 11. 2008   #15
-
0
-

A co když potřebuji spustit aplikaci při odhlášení? Nevíte někdo ? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.169.–
czbero0
Stálý člen
2. 11. 2008   #16
-
0
-

To Georgerr : V .NETu je třída System.Microsoft.Win32.SystemEvents, ve které je mj. událost SessionEnding a SessionSwitch.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Georgerr0
Duch
2. 11. 2008   #17
-
0
-

To czbero : A když chci ten program spustit při této události, stejně jako po spuštění a při vypnutí počítače? Dá se to taky někde v registru nebo v gpedit nastavit ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.169.–
czbero0
Stálý člen
2. 11. 2008   #18
-
0
-

Tuto událost musíš nějakým programem zachytit, takže musí být program zapnutý po celou dobu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
czbero0
Stálý člen
2. 11. 2008   #19
-
0
-

To Georgerr : No druhá možnost je gpedit, kde si pridáš skript, který se spustí při odhlašování (resp. vypínání). Můžeš tam buď spustit svůj program nebo, pokud je to něco jednoduchého, to můžeš zapsat přímo do skriptu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
http://moddb.com/mods/police-brutality/
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý