Změna vlastností ovl.prvků hlavního formuláře z formuláře druhého. – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Změna vlastností ovl.prvků hlavního formuláře z formuláře druhého. – Visual Basic – Fórum – Programujte.comZměna vlastností ovl.prvků hlavního formuláře z formuláře druhého. – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
31. 7. 2008   #1
-
0
-

Zdravíčko.
Mám prosbičku.Potřeboval bych radu.Pracuji na programu který bude mít několik formulářů.
Jeden bude hlavní a jeden z ostatních by měl sloužit jako formulář s nastavením.
Jenže nemůžu přijít na to jak z toho druhého formuláře měnit vlastnosti ovládacích prvků,
které jsou umístěný na formuláři hlavním.Jedná se třeba o komponenty DataGridView,Label atd...
Doufám že se mezi vámi najde nějaká dobrá a zkušená duše a dokáže mi poradit.

Děkuju moc...

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.143.–
Reklama
Reklama
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
1. 8. 2008   #2
-
0
-

No pokud sem tě pochopil správně, tak by to mělo jít takto:

název_formuláre_s_komponentou.komponenta.vlastnost= hodnota
Například:

Form2.Label1.BackColor = &HFF
pak by to šlo ukládat do registrů nebo třeba souboru INI a z nich to pak číst

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
1. 8. 2008   #3
-
0
-

To JMM :
Děkuju moc,funguje to skvěle.
Já jsem v tom hledal hroznou vědu že každej prvek budu muset nějakym způsobem
v tom druhym formuláři deklarovat a ono to jde takhle jednoduše.

Děkuju moc za radu,jsem tvůj dlužník.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.143.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
1. 8. 2008   #4
-
0
-

To avantasius : není zač... to je tak vždy... na těch jednoduchých věcech se člověk nejčastěji zadrhne

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
10. 2. 2009   #5
-
0
-

To JMM : Zdravim,eště bych se rád na něco optal,opět jsem se vrátil k tvorbě jednoho programku,ale nastal mi problém, používám Visual Studio 2008 express edition, a vůbec mi nejdou načíst hodnoty ze souboru .ini.
Nevim jestli něco dělám špatně.Dělal jsem to podle návodu co jsem našel zde na webu.

Private Sub Command2_Click()

Dim returnstr As String * 255
GetPrivateProfileString "X", "roky", "", returnstr, 255, App.Path & "\XYing.ini"
Text1.Text = returnstr
End Sub

Ale ani takto mi to nefunguje.
Nahlásí mi to že nemůžu použít proměnnou "returnstr" dřív dokud jí nepřiřadim nějakou hodnotu.Ale ta by se přeci měla přiřadit při čtení z toho ini souboru ne???
Prosím pomoc:o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.233.–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
11. 2. 2009   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.111.99.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
10. 3. 2009   #7
-
0
-

To JMM : Dik za radu,nakonec jsem se na ini vyprdl a řešil jsem to přes settings integrovanej přímo ve visual studiu.
Ale i přesto moc dík:o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý