Sčítání obsahu textboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Sčítání obsahu textboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.comSčítání obsahu textboxu – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
1. 8. 2008   #1
-
0
-

Čaute, chťel jsem se zeptat, nevíte jak mám sčítat čísla v několika textboxech? Skoušel jsem tento kód: Text3.text = Text1.text + Text2.text , a když jsem do textu1 zadal treba 1 a do textu2 treba 2 tak mi to do textu3 vypsalo 12 místo 3. Nevíte jak to mám vyřešit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.149.–
Reklama
Reklama
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
1. 8. 2008   #2
-
0
-

Víme - hodnoty v TextBoxech jsou uložené jako string (zkus do jednoho napsat "ahoj", do druhého "čau" a sečti je...napíše ti to "ahojčau" - sečte to dva řetězce). Pokud chceš ale s hodnotama v TextBoxech nakládat jako s čísly, musíš je přetypovat třeba na int, real, ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.196.–
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
1. 8. 2008   #3
-
0
-

A jak je mám přetypovat? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.149.–
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
1. 8. 2008   #4
-
0
-

Už jesem na to přišel. Díky za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.71.149.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Sčítání — založil sXe

Sčítání — založil Lukáš

Sčítaní matic — založil Roman

Sčítání matic v c++ — založil mafiscz

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý