Řazení podle data – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Řazení podle data – PHP – Fórum – Programujte.comŘazení podle data – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
2. 8. 2008   #1
-
0
-

Ahoj, tak sem teda pohledal, a to Order by sem použil. Změnil jsem datovej formát na DATE.

$dotaz = "SELECT * FROM seznam_akci ORDER BY odkdy"; 
do DB to ukládám takto (formát: dd-mm-yyyy):
$odkdy = $_POST["od_d"] . $_POST["od_m"] . $_POST["od_r"];
Bohužel pak při zapsání do DB se to celé zmrší... místo 1.1.2008 mám třeba 2001-01-20.
Já bych však potřeboval "český formát" -> dd.mm.yyyy
Nevím jak to ošetřit. S PHP&MySQL vůbec nedělám, potřebuju to jen výjmečně, pač sem nenašel vhodnou komponentu do Joomly tak se to snažím udělat sám aspon takto. Budu rád když mi s tím někdo píchne. Víceméně už to je hotové, jen potřebuju doladit ten výpis dat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Reklama
Reklama
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
2. 8. 2008   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.104.–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
2. 8. 2008   #3
-
0
-

To survik1 : no vypsalo mi to chybu

Parse error: syntax error, unexpected ';' in /home/free/ic.cz/c/cs-racing/root/www/send.php on line 7


problém je v tom že se to stále ukládá do DB ve yyyy-mm-dd

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
bukaj0
Věrný člen
2. 8. 2008   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.13.–
Jak se správně ptát? -> http://www.hash.cz/inferno/otazky.html[br][br] Po programování je člověk hladovej.
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
2. 8. 2008   #5
-
0
-

To bukaj : díky, ale nevim jestli má schopnost s php je tak dobrá jestli bych dokázal poskládat... no uvidíme

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.16.–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
2. 8. 2008   #6
-
0
-

tak
1) sloupec mit jako date -> tzn. ono to tam ma vlastni format, ne ale ten, ktery chces
2) select muze provadet asi takhle "select * from posts where unix_timestamp(dt) < " . time()
3) razeni to umi samo prefektne sekec * from posts order by dt
4) pokud chces cesky format, tak az pri vypisu!!! date('d.m.Y, strtotime($polozka_z_db));
5) ulozeni do db -> " ... set td = " . date('Y-m-d', strtotime($mujeceskydatum));

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý