Problém s odkazy na objekty – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s odkazy na objekty – PHP – Fórum – Programujte.comProblém s odkazy na objekty – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Midnighter
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 8. 2008   #1
-
0
-

Mám následující problém.
V OOP mám vytvořenou třídu která má zastupovat jeden příspěvek v diskuzi. v této třídě je samozřejmě pole které obsahuje objekty té samé třídy, aby byla možnost reagovat na příspěvky. Vznikl mi problém mazáním příspěvků, protože by se musely procházet všechny příspěvky ve dlouhých cyklech, rozhodl sem se všechno vyřešit stylem velkého pole odkazků na všechny vytvořené objekty.

Takže při každém vytvoření nového příspěvku se odkaz na tento příspěvek do pole odkazů. Pokud chci příspěvek smazat, stačí pouze vymazat položku z pole odkazů. Posud by to všechno fungovalo. Bohužel nastane problém pokud mažu příspěvek,který má pod sebou další podpríspěvky. Tyto příspěvky přímo už neexistují, ale pokud se na ně chci dostat přes pole odkazů tak přístupné sou.

tady posílám funkce pro přidání odkazu a pro odstranění položky




function _add($child,$id)
{
$this->link_table[$id]=&$child;
}

function _del($id)
{
$this->link_table[$id]= null;
$this->link_table = array_filter($this->link_table);
}



přes tuto funkci zíkám bohužel i smazané položky:

function _print()
{
foreach ($this->link_table as $report)
{
print($report->__code());
}
}

Měl sem za to že pokud v PHP změnít hodnotu proměné na null, tak další proměná,která na ni odkazuje bude také null, ale v tomto případě mi to tak nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.14.–
Reklama
Reklama
Midnighter
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 8. 2008   #2
-
0
-

Napsal sem velmi zjednodušený zdroják který nastiňuje můj problém:

$links = array();


class x
{
var $id;
var $a = array();
function x($_id)
{
global $links;
$this->id=$_id;
$links[$_id]=&$this;
}
}
$x = new x(1);
$x->a[]= new x(2);

$x=null;

foreach ($links as $report)
{
print($report->id);
}


bohužel cyklus foreach na konci kodu vypíše id obou vložené třídy i když by měli byt null :-(. Poraďte prosím jak to změnit aby byli nullové.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.14.–
Midnighter
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
2. 8. 2008   #3
-
0
-

tak sem již vše vyřešil přidáním vtipné funkce destroy, která zničí objekt a všechny jeho podobjekty. Určitě to jde ale udělat jednodušeji, tak abych nemuselo ničit každý objekt zvlášť, takže pokud někdo o něčem víte tak sem stím :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.14.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 53 hostů

Podobná vlákna

Objekty — založil Miro1701

Objekty — založil zmetek

Objekty — založil Onsi

Objekty - pojmy — založil Kolemjdoucí

Graficke objekty c# — založil Misiak

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý