Změna systémového hesla – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Změna systémového hesla – .NET – Fórum – Programujte.comZměna systémového hesla – .NET – Fórum – Programujte.com

 

ghibulo0
Newbie
2. 8. 2008   #1
-
0
-

Zdravím, rád bych aby se mi měnilo heslo do WinXP podle klíče odvozeného třeba z datumu. Napadlo mě, napsat aplikaci, která by se mi spouštěla vždycky při ukončení a přenastavila ho. Nevíte někdo, jestli na to existuje nějaké api? (C#/C/C++) Je to vůbec možné, bez jakéhokoliv potvrzování uživatelem? Počítám, že mám asi smůlu - že by se to bralo jako potencionální díra do bezpečnosti, že? :( I když teoreticky to někde uloženo bejt musí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.207.242.–
zonda0
Stálý člen
3. 8. 2008   #2
-
0
-

Podľa mňa by to šlo. Ten Program by bol zapnutý celý čas od zapnutia PC ale by bol skrytý .A nastavyl by si ho do reg. že sa zapne pri štarte a v C# že sa vypne pri konci pc. Ale to heslo ??? Musel by si sa niekoho spýtať kde v reg. sa nastavuje heslo alebo niečo tak :P .Keby si to chcel z dátumu tak by si musel si zapametať dátum kedy si to posledni krát vypol .Lebo neviem možno sa to dá žeby sa program spustil skôr ako Pozadie windousu .
Ale môže byť sranda taky program vymyslieť :P .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Tocimanko0
Grafoman
3. 8. 2008   #3
-
0
-

To ghibulo : Stačí, ak spustíš dávkový súbor s týmto obsahom:

NET USER %username% nove_heslo


Musíš byť administrátor, aby to fungovalo. Premenná %username% označuje meno aktuálneho užívateľa.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.83.–
zonda0
Stálý člen
3. 8. 2008   #4
-
0
-

A ako to napýsať do C# ???

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
Tocimanko0
Grafoman
3. 8. 2008   #5
-
0
-

To zonda : No... K C# som sa nedávno vrátil asi po roku, takže konkrétne neviem, či existuje normálnejšia možnosť, ako nižšie mnou popísaná, ale takto by som to riešil ja:

Vytvorím súbor xyz.bat a do neho vpíšem uvedený kód a následne spustím. Nemal by byť problém pre autora vlákna pracovať so súbormi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.83.–
3. 8. 2008   #6
-
0
-

Zkusil bych to takhle.

public static int ExecuteCommand(string command, int timeout)

{
ProcessStartInfo processInfo = new ProcessStartInfo("cmd.exe", "/C " + command);
processInfo.CreateNoWindow = true;
processInfo.UseShellExecute = false;

Process process = Process.Start(processInfo);
process.WaitForExit(pimeout);

int exitCode = Process.ExitCode;
process.Close();

return ExitCode;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Tocimanko0
Grafoman
3. 8. 2008   #7
-
0
-

To djanosik : Jo, i to je možnosť, pavouku :) V C++ to ide tuším jednoducho i cez system() . Je ale dosť možné, že sa mýlim... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.83.–
mephi0
Expert
3. 8. 2008   #8
-
0
-

heh, pôjdeš na dovolenku a nebudeš si pametať kedy si vypol pc. To bude sranda :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.248.56.–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
zonda0
Stálý člen
3. 8. 2008   #9
-
0
-

ved práve mephi :D To by trebalo niečo lepšie vymyslieť . Najlepšie by bolo Keby naraz po spustený windousu nabehne na plochu ten program ktorý by bol ako prednostný .Žeby sa nedalo nič iné zapnuť iba to . Ale to by muselo byť neaká error okienko . Dá sa vytvoriť také okienko ale nee pomocou messegeBoxu ale iba žeby ten Form mal také vlastnosti ako error okienkoi ??existuje dačo také ?? lebo to by bolo gut .by si potom zachytil alt + F4 ,ctrl+alt+del , a pod.. .A to by bola už lahoudka . A mohlo by sa to potom aj nastavyť podľa aktuálneho dátumu alebo ked tak tak aj mena ako kto má ten deň meniny .
Odpíšte pls na to form či môže mať také isté vlastnosti ako error okienko .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
3. 8. 2008   #10
-
0
-

To zonda : Nejsem si jistej, ale myslím, že docílit s .NETem takového efektu bude nemožné, protože .NET běží nad operačním systémem a vždy bude existovat možnost, jak danou aplikaci odstavit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.21.124.–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mnn
~ Anonymní uživatel
118 příspěvků
4. 8. 2008   #11
-
0
-

djanosik: nudzovy rezim a zrusit spustanie po starte a/alebo premenovat/zmazat mscoree.dll…

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.6.–
zonda0
Stálý člen
4. 8. 2008   #12
-
0
-

djanosik: Ale ja sa o odstranenie nebojím ved to sa dá zachytiť všetko .Ale ja sa "bojím" ako nastavyť aby sa popri tom forme nemohlo nič iné robyť to je najvážnejší môj problém ktorý neviem vyriešiť !!
A oto vás prosim či niekto niete ako sa to dá urobyť ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
zonda0
Stálý člen
4. 8. 2008   #13
-
0
-

A ešte aký jazyk by ste odporúčali na písanie takýchto somariniek ??? A hl. ten jazyk nesmie potrebovať .netfrework .

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.254.–
Všetko by malo byt urobene tak jednoducho ako je možne ale nie jednoducho :) .Albert Einstein [br] ----------------------------------------- [br] Ak nájdete chyby v text tak sorri :P.
ghibulo0
Newbie
4. 8. 2008   #14
-
0
-

díky - především Tocimankovi za ten dávkový soubor - s tím by to už měla být hračka... Cílem je, abych měl spouštění počítače mýma malýma desetiletýma 'špuntama' každý den pod kontrolou. Nějaká dovolená a zapomenutej den posledního spuštění nebude problém, protože tam mám ještě vlastní neměnné heslo admina...
S tím heslem mě zatím napadnul cifernej součet datumu s písmenem dne v týdnu, jsem zvědavej, za jak dlouho mi to prolomí :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.104.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý